Ухвала
від 14.11.2019 по справі 918/846/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А


УХВАЛА

Про затвердження ліквідаційного балансу, закриття провадження у справі.

"14" листопада 2019 р. м. Рівне Справа № 918/846/18

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Пашкевич І.О., за участі секретаря судового засідання Ткачук І.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою боржника про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Майновий комплекс "Дубенський" (вул. Дубенська, 7, м. Рівне, 33001, код ЄДРПОУ 39417218)

Учасники провадження у справі не забезпечили явки своїх повноважних представників.

ВСТАНОВИВ:

29.12.2018 ліквідатор Товариства з обмеженою відповідальністю "Майновий комплекс "Дубенський" (далі ТОВ "Майновий комплекс "Дубенський" або боржник) звернувся до Господарського суду Рівненської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника в порядку статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", яка ухвалою Господарського суду Рівненської області від 02.01.2019 року була прийнята до розгляду.

Ухвалою суду від 15.01.2019 відкрито провадження у справі №918/846/18 за заявою боржника про визнання банкрутом ТОВ "Майновий комплекс "Дубенський"; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника ТОВ "Майновий комплекс "Дубенський"; призначено проведення підсумкового засідання.

Постановою Господарського суду Рівненської області від 29.01.2019 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатора. Відповідне повідомлення було оприлюднене на офіційному веб сайті Вищого господарського суду України 29 січня 2019 року за №57135.

Ухвалою від 09.04.2019 визнано грошові вимоги Головного управління ДФС у Рівненській області до боржника в сумі 885 860,00 грн - основний платіж (податкова заборгованість), черговість задоволення вимог третя; 991 666,4 грн - штрафні санкції, пеня, черговість задоволення вимог шоста; судовий збір в сумі 3 842,00 грн - черговість задоволення вимог перша; визнано грошові вимоги Рівненської міської ради до боржника в сумі 347 028 грн 37 коп. - черговість задоволення вимог шоста.

18.10.2019 ліквідатором банкрута подано до господарського суду звіт, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів банкрута, а також звіт про основну грошову винагороду ліквідатора та витрати.

Ухвалою суду від 25.10.2019 судове засідання для розгляду звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу, реєстру вимог кредиторів, а також звіту про нарахування основної грошової винагороди та витрат призначено на 05.11.2019.

05.11.2019 на адресу суду надійшло клопотання представника ліквідатора ТОВ "Майновий комплекс "Дубенський" про приєднання до матеріалів справи документів на підтвердження виконання ліквідаційної процедури.

У судовому засіданні 05.11.2019 судом оголшувался перерва до 14.11.2019.

Кредитори та ліквідатор повідомлялись про дату, час та місце розгляду звіту ліквідатора у встановленому законом порядку, однак у судове засідання своїх повноважних представників не направили.

14.11.2019 від представника ліквідатора надійшло клопотання про неможливість прийняти участь у судовому засіданні 14.11.2019, та про розгляд та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута без участі останнього.

Згідно зі статтею 65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, які необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом, та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства до повноважень ліквідатора, зокрема, відноситься формування ліквідаційної маси, заявлення до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості, вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, здійснює інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Розглянувши ліквідаційний баланс та звіти про проведену роботу, про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, дослідивши матеріали ліквідаційної процедури, суд вважає, що ліквідатором вжито всіх встановлених Кодексом України з процедур банкрутства заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури. Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, рухоме та нерухоме майно, земельні ділянки за боржником не зареєстровані, виконавчі документи на виконанні в органах ДВС не перебувають.

Зазначені запити та отримані відповіді досліджені в судовому засіданні і долучені до матеріалів справи.

Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.

У ліквідаційному балансі підприємства-банкрута відображено відсутність майнових активів.

Господарський суд дійшов висновку, що ліквідатором в повній мірі виконані обов`язки з розшуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) банкрута.

Не погашеними залишились вимоги кредиторів в розмірі 2 228 378,77 грн, а саме: Головного управління ДФС у Рівненській області в розмірі 885 860,00 грн - черговість задоволення вимог третя, 991 666,4 грн - черговість задоволення вимог шоста, судовий збір в сумі 3 842,00 грн - черговість задоволення вимог перша; Рівненської міської ради в сумі 347 028 грн 37 коп. - черговість задоволення вимог шоста.

Згідно з ч. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

За приписами ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Згідно з ч. 2 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Частиною 6 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Виходячи з того, що вимоги кредиторів не задоволені, боржник не вільний від боргів і не може продовжувати свою підприємницьку діяльність, Товариство з обмеженою відповідальністю "Майновий комплекс "Дубенський" підлягає ліквідації. Звіти ліквідатора про роботу, про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за період з 01.02.2019 по 01.09.2019 в сумі 58 716,00 грн та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, провадження у справі закриттю.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом, є підставою для закриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 3 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, про закриття провадження у справі про банкрутство постановляється ухвала.

Відповідно до ч. 4 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, випадках, передбачених пунктами 4 - 6 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 2, 60, 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 12, 231, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Майновий комплекс "Дубенський" (вул. Дубенська, 7, м. Рівне, 33001, код ЄДРПОУ 39417218).

2. Затвердити звіт ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за період з 01.02.2019 по 01.09.2019 в сумі 58 716,00 грн.

3. Ліквідувати банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "Майновий комплекс "Дубенський" (вул. Дубенська, 7, м. Рівне, 33001, код ЄДРПОУ 39417218).

4. Провадження у справі закрити.

5. Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

6. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

7. Зобов`язати ліквідатора, орган державної реєстрації провести відповідні дії по виключенню юридичної особи банкрута з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

8. Копію ухвали направити боржнику, арбітражному керуючому, Головному управлінню ДФС у Рівненській області, Рівненській міській раді, Рівненському міському відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівненській області (33000, м. Рівне, вул. Замкова 22а), Управлінню забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради (33028, м. Рівне, майдан Просвіти, 2), Відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Рівненській області (33028, м. Рівне, вул. Замкова, 29, каб. 304).

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення. Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до Північно-західного апеляційного господарського суду, через місцевий суд, що її постановив, протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала складена та підписана 18.11.2019.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя І.О. Пашкевич

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення14.11.2019
Оприлюднено20.11.2019
Номер документу85715336
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/846/18

Ухвала від 23.12.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 14.11.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 05.11.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 25.10.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 09.04.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 20.03.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 05.03.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Постанова від 29.01.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 15.01.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 02.01.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні