Ухвала
від 21.11.2019 по справі 414/3082/19
КРЕМІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

Справа № 414/3082/19

Провадження № 2/414/674/2019

21 листопада 2019 р.

місто Кремінна Луганської області

Суддя Кремінського районного суду Луганської області Безкровний І.Г., розглядаючи позовну заяву ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля в особі відокремленого підрозділу Шахта Новодружевська про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ; місце проживання: АДРЕСА_1 ) звернувся до Кремінського районного суду Луганської області з позовом до ПАТ Лисичанськвугілля в особі відокремленого підрозділу Шахта Новодружевська (ідентифікаційний код 26349208, місцезнаходження: Луганська область, м. Новодружевськ) про стягнення заборгованості у загальному розмірі 10091,29 грн, яка складається із невиплаченої позивачу вихідної допомоги при звільненні в розмірі 7062,24 грн та стипендії "Шахтарська слава" у розмірі 3029,05 грн.

Ухвалою судді від 11.11.2019 зазначену позовну заяву було залишено без руху, оскільки її було подано без належного дотримання вимог, передбачених діючим законодавством, та позивачу було надано строк для усунення недоліків у вигляді п`яти днів, однак у встановлений судом строк позивач усунув виявлені недоліки.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Справа підсудна Кремінському районному суду Луганської області.

За таких обставин, суд вважає за необхідне прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Оскільки зазначений спір виникає з трудових відносин, з огляду на положення п. 2 ч. 1 ст. 274 та п. 2 ч. 4 ст. 19 ЦПК України суд вважає за необхідне розглянути справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 4, 11, 19, 175, 177, 187, 258-261, 263, 274 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у зазначеній цивільній справі та прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля в особі відокремленого підрозділу Шахта Новодружевська про стягнення заборгованості.

Розглянути зазначену цивільну справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 12 грудня 2019 року на 10:00 год. у приміщенні Кремінського районного суду Луганської області за адресою: Луганська область, м. Кремінна, площа Красна, 5.

Встановити відповідачу строк у 15 (п`ятнадцять) днів (від дня вручення йому копії цієї ухвали та копії позову з додатками), протягом якого він має право подати до Кремінського районного суду Луганської області відзив на позов.

Роз`яснити відповідачу, що якщо він подає відзив на позов, то він повинен одразу подати докази, що його підтверджують. Якщо доказ не може бути поданий, відповідач повинен зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано разом з відзивом; докази, які підтверджують, що відповідач здійснив всі залежні від нього дії, спрямовані на отримання доказу.

Роз`яснити відповідачу, що копію відзиву на позов та копії всіх доданих до відзиву доказів, що подаються до суду, він зобов`язаний заздалегідь надіслати або надати позивачу, а суду, разом із відзивом на позов та доданими до нього доказами, документи, що підтверджують надіслання (надання) копії відзиву, з копіями доказів, позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що суд не бере до уваги докази, що подані відповідачем до суду, у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій позивачу, крім випадку, якщо такі докази є у позивача або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі або є публічно доступними.

Роз`яснити позивачу і відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк у 5 (п`ять) днів з дня отримання ним відзиву на позов, протягом якого він має право подати до суду відповідь на відзив та докази, що його підтверджують.

Роз`яснити позивачу, що у випадку подання ним відповіді на відзив до подання її до суду він зобов`язаний заздалегідь направити відповідачу копію відповіді на відзив та копії всіх доказів, що до неї додаються, а суду - разом із відповіддю на відзив та доданими до неї доказами - документи, що підтверджують надіслання (надання) копії відповіді з копіями доказів відповідачу.

Встановити відповідачу строк у 5 (п`ять) днів з дня отримання ним відповіді на відзив, протягом якого він має право подати до суду заперечення на відповідь та докази, що їх підтверджують.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку подання ним заперечення на відповідь до подання їх до суду він зобов`язаний заздалегідь направити позивачу копію заперечень та копії всіх доказів, що до них додаються, а суду - разом із запереченням на відповідь та доданими до них доказами - документи, що підтверджують надіслання (надання) копії заперечень, з копіями доказів, позивачу.

Копії ухвали направити сторонам, а відповідачу - також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду зазначеної цивільної справи на офіційному веб-порталі Судова влада України на веб-сторінці Кремінського районного суду Луганської області за посиланням: http://km.lg.court.gov.ua/sud1212/.

Учасникам повідомляється про наявність у Кремінському районному суді Луганської області технічної можливості для учасників справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, при цьому відповідну заяву учасники мають подати не пізніше, ніж за п`ять днів до судового засідання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині відкриття провадження у справі з недотриманням правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Луганського апеляційного суду безпосередньо або через Кремінський районний суд Луганської області протягом п`ятнадцяти днів з дня складення цієї ухвали, в іншій її частині ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя І.Г. Безкровний

Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено22.11.2019
Номер документу85789530
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —414/3082/19

Ухвала від 12.12.2019

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Рішення від 12.12.2019

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 12.12.2019

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 21.11.2019

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 11.11.2019

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні