Ухвала
від 21.11.2019 по справі 160/7047/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 листопада 2019 року Справа №160/7047/19 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Турової О.М., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи у письмовому провадженні у м. Дніпрі клопотання представника позивача про поновлення провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційного підприємства ВАЛИД про застосування заходів реагування,-

ВСТАНОВИВ:

26.07.2019 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційного підприємства Валид , в якій позивач просить:

- повністю зупинити експлуатацію (роботи) об`єкта, а саме: виробничої будівлі з прибудовами за адресою: Дніпопетровська область, Дніпровський район, с.Горянівське, вул. Озерна,1 ТОВ ВКП Валид (код ЄДРПОУ 13443064) до повного усунення порушень;

- встановити у судовому рішення спосіб та порядок його виконання шляхом зобов`язання зупинити експлуатацію об`єкта, а саме: виробничої будівлі з прибудовами за адресою: Дніпопетровська область, Дніпровський район, с.Горянівське, вул. Озерна,1 ТОВ ВКП Валид (код ЄДРПОУ 13443064) до повного усунення порушень.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 31.07.2019 року позовна заява була залишена без руху та позивачу надано строк для усунення недоліків, шляхом подання до суду оригіналу документа про сплату судового збору за подання до суду адміністративного позову у розмірі 1921,00 грн.

На виконання вимог вказаної ухвали позивачем були усунуті недоліки позовної заяви.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 12.08.2019 року позовна заява Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області була прийнята до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №160/7047/19 за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи у письмовому провадженні за наявними у справі матеріалами у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 04.10.2019 року клопотання представників позивача та відповідача про зупинення провадження у справі було задоволено та зупинено провадження в адміністративній справі №160/7047/19 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційного підприємства ВАЛИД про застосування заходів реагування у зв`язку із наданням їм часу для примирення до 11.11.2019р.

21.11.2019 року до канцелярії суду від представника позивача надійшла відповідь на відзив, в якій з-поміж усього Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області зауважує, що обставини, які стали підставою для звернення до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування не перестали існувати та не усунуті. Тобто фактично після подачі адміністративного позову про застосування заходів реагування відповідачем не було вжито заходів щодо усунення всіх порушень пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та/або здоров`ю людей. Враховуючи вищевикладене, позивачем не підтверджується усунення всіх порушень, зазначених у позові, та він вважає що на сьогоднішній день підстави для не задоволення позовних вимог відсутні.

Враховуючи думку представника позивача, викладену у наданій відповіді на відзив, суд розцінює її як заяву про неможливість досягнення примирення з відповідачем та необхідність продовження розгляду справи по суті, задля чого провадження у ній слід поновити.

Визначаючись щодо процесуальних підстав поновлення провадження у справі, суд враховує наступне.

Відповідно до положень статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Провадження у даній адміністративній справі було зупинено на підставі клопотань представників сторін щодо зупинення провадження у справі у зв`язку із наданням їм часу для примирення до 11.11.2019р.

Судом встановлено та підтверджено змістом відповіді на відзив представника позивача, що станом на 21.11.2019 року сторони примирення не досягли.

Зважаючи на викладене, суд доходить висновку, що обставини, які були підставою для зупинення провадження у даній справі, відпали, що свідчить про необхідність поновлення провадження у даній адміністративній справі та продовження її розгляду.

Керуючись статтями 237, 248, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційного підприємства ВАЛИД про застосування заходів реагування поновити та продовжити розгляд справи №160/7047/19 за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи у письмовому провадженні за наявними у справі матеріалами у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Копію ухвали про поновлення провадження у справі та продовження її розгляду направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Турова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено25.11.2019
Номер документу85814825
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/7047/19

Постанова від 19.05.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 06.04.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 19.02.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Рішення від 29.11.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 21.11.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 04.10.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 12.08.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 31.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні