Рішення
від 25.11.2019 по справі 917/1671/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.11.19 року Справа № 917/1671/19

Суддя Господарського суду Полтавської області Білоусов С.М., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін справу

за позовною заявою Акціонерного товариства "Полтаваобленерго", вул. Старий Поділ, 5, м. Полтава, 36022, код ЄДРПОУ 00131819 в особі Полтавської філії районних електромереж Акціонерного товариства "Полтаваобленерго", вул. Енергетиків, 17, с. Щербані, Полтавський район, Полтавська область, 38752

до Заворсклянської сільської ради Полтавського району Полтавської області, вул. К.Маркса, 9, с. Заворскло, Полтавський район, Полтавська область, 38772, код ЄДРПОУ 21046377

про стягнення грошових коштів

ВСТАНОВИВ:

25.09.2019 року до Господарського суду Полтавської області надійшов позов Акціонерного товариства "Полтаваобленерго" до відповідача Заворсклянської сільської ради Полтавського району Полтавської області про стягнення 66 534,71 грн. заборгованості за не обліковану електричну енергію згідно Акта про порушення № 00000020 від 30.05.2019 р.

Позовні вимоги позивач обґрунтовує тим, що в результаті перевірки дотримання споживачами Правил роздрібного ринку електричної енергії за адресою с. Ватажкове, Полтавського району на об`єкті - артезіанська свердловина №1 працівниками АТ "Полтаваобленерго" був виявлений факт самовільного без договірного підключення струмоприймачів до електричної мережі оператора системи, що призвело до несанкціонованого (не облікованого) відбору електричної енергії.

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 25.09.2019 р. у справі відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та надано строк для подання відповідачем відзиву на позовну заяву не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження, позивачу надано строк не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, відповідачу надано строк протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив (у разі подання такого) подати заперечення на відповідь на відзив.

Відповідно до ч. 5 ст. 176 ГПК України, ухвала про відкриття провадження у справі надсилається учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленому статтею 242 цього Кодексу, та з додержанням вимог частини четвертої статті 120 цього Кодексу.

Ухвала суду від 25.09.2019 року про відкриття провадження у даній справі, надсилалась рекомендованим листом сторонам за їх юридичними адресами, про що свідчать повідомлення, які міститься в матеріалах справи.

10.10.2019 року від Заворсклянської сільської ради Полтавського району Полтавської області надійшов відзив на позовну заяву, в якому просить суд відмовити в задоволенні позову Акціонерного товариства "Полтаваобленерго" до Заворсклянської сільської ради Полтавського району Полтавської області , обґрунтовуючи тим, що жодних договірних відносин між позивачем і відповідачем щодо об`єкту "Артезінська свердловина № 1" в с. Ватажково, Полтавського району не існує, відповідно і зобов`язань, а також вказує на тому, що Заворсклянська сільська рада не здійснювала несанкціонованого відбору електричної енергії.

Клопотань про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін суду не надходило.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши всі наявні у справі докази, суд встановив наступне .

22.03.2016 року між ПАТ "Полтаваобленерго" його структурним підрозділом Полтавською філією та Заворсклянською сільською радою було укладено договір № 3224р про постачання електричної енергії (далі - Договір).

Постановою НКРЕКП від 16.11.2018/р. № 1442 АТ "Полтаваобленерго" видана ліцензія на право провадження господарської діяльності з розподілу енергії.

Згідно п.13 розділу XVII "Прикінцевих та перехідних положень" Закону України "Про ринок електричної енергії", АТ "Полтаваобленерго" на даний час є оператором системи розподілу електричної енергії на території Полтавської області та послуги з розподілу електричної енергії надаються оператором системи згідно з умовами п.2.1.4.-2.1.6. ПРРЕЕ.

01.01.2019 року між АТ "Полтаваобленерго" в особі Полтавської філії районних електромереж та Заворсклянською сільською радою укладено договір "Про надання послуг з розподілу електричної енергії" № 23103224 шляхом підписання та направлення до АТ "Полтаваобленерго" заяви - приєднання (а.с. 18) до умов договору споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії. Підписавши вище зазначену заяву - приєднання, Заворсклянська сільська рада засвідчила про бажання щодо приєднання з 01.01.2019 року до договору споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії .

Відповідно до п. 1 договору № 3224р постачальник продає електричну енергію споживачу для забезпечення потреб електроустановок споживача з дозволеною потужністю 95,0 кВт, а споживач оплачує постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього договору.

Згідно п. 3.1.1 договору постачальник має право отримувати від споживача плату за поставлену електричну енергію за роздрібними тарифами, розрахованими згідно з Умовами та правилами здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом, та інші платежі, обумовлені договором.

Відповідно до п. 3.1.5. договору постачальник має право доступу до належних споживачу засобів (системи) обліку електричної енергії, вимірювання потужності, контролю показників якості електричної енергії для контролю дотримання встановлених режимів споживання енергії.

30.05.2019 р. під час перевірки дотримання споживачами Правил роздрібного ринку електричної енергії за адресою с. Ватажкове, Полтавський район на об`єкті - артезіанська свердловина № 1 працівниками АТ "Полтаваобленерго" був виявлений факт самовільного без договірного підключення струмоприймачів до електричної мережі оператора системи, що призвело до несанкціонованого (не облікованого) відбору електричної енергії. Працівниками АТ "Полтаваобленерго" Кучером О.А. (інженер АТ "Полтаваобленерго") та Пустовітом І.Г. (провідний спеціаліст АТ "Полтаваобленерго") було встановлено, що дана артезіанська свердловина № 1 в с. Ватажково належить Заворсклянскій сільській раді.

30.05.2019 року в ході перевірки працівниками АТ "Полтаваобленерго" складено акт №00000020 про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії, згідно якого порушення полягало в самовільному і без договірному (договір на даний об`єкт взагалі не укладався) підключення струмоприймача - артезіанська свердловина № 1 в с. Ватажково, Полтавського району. Акт було складено за участі представників оператора системи АТ "Полтаваобленерго" Кучера О.А. (інженер АТ "Полтаваобленерго"), Пустовіта І.Г. (провідний інженер АТ "Полтаваобленерго") та свідків ОСОБА_2 і ОСОБА_3 , а також представника Заворсклянської сільської ради Сологора В.І. Представник відповідача від підпису відмовився про що є відповідний запис у акті №00000020.

Як вбачається з матеріалів справи 30.05.2019 року сільський голова Сологор В.І. подав заяву про злочин начальнику полтавського відділу поліції майору поліції Ковалю, де зазначив, що об`єкт незавершеного будівництва "Артсвердловини № 1" є власністю сільської ради, однак невідомими особами здійснено несанкціоноване підключення до електричної мережі.

Відповідно до п. 8.2.6. ПРРЕЕ, на підставі складеного акта №00000020 від 30.05.2019 р. створено комісію з розгляду актів про порушення споживачем ПРРЕЕ, яка відбулася 19.06.2019 року, яка й прийняла рішення (протокол №32) про нарахування 66 534,71 грн. - суму недорахованої, самовільно і безобліково спожитої, електричної енергії згідно із вимогами Методики визначення обсягу та вартості електричної енергії , не облікованої внаслідок порушення споживачем ПРРЕЕ. Протокол № 32 від 19.06.2019 року і рахунок №ПРРЕЕ 23103224 від 19.06.2019 року надіслано відповідачу належним чином, докази направлення містяться в матеріалах справи. (а.с. 17)

Рішенням № 6 від 12.07.2019 р. підтверджено, що Заворсклянська сільська рада Полтавського району вирішено передати на баланс Комунального підприємства "Креатив" Заворсклянської сільської ради Полтавського району Полтавської області - артезіанську свердловину № 1 в с. Ватажкове, Полтавського району, Полтавської області.

У зв`язку з відмовою відповідача оплатити вартість не облікованої електричної енергії в сумі 66 531,71 грн. позивач був змушений звернутися до суду за захистом своїх порушених прав.

При вирішенні спору судом враховано наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України "Про ринок електричної енергії" учасники ринку електричної енергії провадять свою діяльність на ринку електричної енергії на договірних засадах.

За приписами п. 1 ч. 1 ст. 58 Закону України "Про ринок електричної енергії" споживач має право купувати електричну енергію для власного споживання за двосторонніми договорами та на організованих сегментах ринку, за умови укладення ним договору про врегулювання небалансів та договору про надання послуг з передачі електричної енергії з оператором системи передачі, а у разі приєднання до системи розподілу - договору про надання послуг з розподілу електричної енергії з оператором системи розподілу; або купувати електричну енергію на роздрібному ринку у електропостачальників або у виробників, що здійснюють виробництво електричної енергії на об`єктах розподіленої генерації, за правилами роздрібного ринку.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 Закону України "Про ринок електричної енергії" учасники ринку, які порушили нормативно-правові акти, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, несуть відповідальність згідно із законом.

Пунктом 4 частини 2 статті 77 Закону України "Про ринок електричної енергії" встановлено, що правопорушеннями на ринку електричної енергії є крадіжка електричної енергії, самовільне підключення до об`єктів електроенергетики, споживання електричної енергії без приладів обліку.

За змістом частини 2 статті 275 Господарського кодексу України відпуск енергії без оформлення договору енергопостачання не допускається.

Пунктом 3.1.1 Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою Національної комісії з питань регулювання електроенергетики України № 3112 від 14.03.2018 (надалі - Правила в редакції станом на час виникнення спірних правовідносин), встановлено, що постачання (продаж) електричної енергії споживачу здійснюється за договором про постачання електричної енергії споживачу обраним споживачем електропостачальником, який отримав відповідну ліцензію, за вільними цінами, крім постачання електричної енергії постачальником універсальної послуги або постачальником "останньої надії". Ціни (тарифи) на послуги постачальника універсальних послуг, постачальника "останньої надії" визначаються у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до п. 3.1.9 Правил споживання електричної енергії без укладення відповідних договорів на роздрібному ринку не допускається.

Згідно з п. 5.5.5 Правил споживач зобов`язаний, зокрема, забезпечувати збереження і цілісність установлених на його території та/або об`єкті (у його приміщенні) розрахункових засобів комерційного обліку електричної енергії та пломб (відбитків їх тавр) відповідно до акта про пломбування.

Відповідно до п. 8.2.4 Правил у разі виявлення представниками оператора системи пошкоджень чи зриву пломб та/або індикаторів, установлених у місцях, указаних в акті про пломбування, або пошкоджень відбитків тавр на цих пломбах, пошкодження розрахункових засобів вимірювальної техніки, явних ознак втручання в параметри розрахункових засобів вимірювальної техніки з метою зміни їх показів, самовільних підключень до електричних мереж розрахунок обсягу електричної енергії, який підлягає оплаті, здійснюється відповідно до методики визначення обсягу та вартості не облікованої електричної енергії, затвердженої Регулятором.

За змістом п. 8.2.5 Правил у разі виявлення під час контрольного огляду або технічної перевірки уповноваженим представником оператора системи, від якого споживач одержує електричну енергію, порушень цих Правил, у тому числі фактів розкрадання електричної енергії, на місці виявлення порушення у присутності споживача або представника споживача оформлюється акт про порушення.

В акті про порушення мають бути зазначені зміст виявленого порушення з посиланням на відповідні пункти цих Правил або методики визначення обсягу та вартості не облікованої електричної енергії, затвердженої Регулятором, та вихідні дані, необхідні для визначення обсягу не облікованої електричної енергії та/або суми завданих споживачем збитків. За необхідності в акті зазначаються заходи, яких необхідно вжити для усунення допущених порушень.

Акт про порушення складається у двох примірниках, один з яких передається або надсилається споживачеві.

Акт про порушення підписується представником оператора системи та споживачем або представником споживача.

У разі відмови споживача або представника споживача підписати акт про порушення в ньому робиться запис про відмову. У цьому разі акт про порушення вважається дійсним, якщо він підписаний уповноваженим представником оператора системи та двома незаінтересованими особами (представник житлово-експлуатаційної організації, балансоутримувача або управителя будинку, виборна особа будинкового, вуличного, квартального чи іншого органу самоорганізації населення або представник органу місцевого самоврядування, інший споживач тощо) за умови посвідчення їх осіб.

Споживач має право подати пояснення і зауваження щодо змісту акта про порушення та викласти мотиви своєї відмови від його підписання, які зазначаються в акті про порушення або надаються (надсилаються) оператору системи окремим письмовим повідомленням.

Як встановлено судом, внаслідок самовільного підключення електропроводки та струмоприймачів до електричної мережі поза розрахунковим засобом обліку електричної енергії з порушенням схеми обліку, з метою без облікового споживання електричної енергії на об`єкті постачання електричної енергії за адресою: с. Ватажкове, Полтавський район, Полтавська область на об`єкті - артезіанська свердловина №1 позивачем було складено Акт про порушення № 00000020 від 30.05.2019, який підписано трьома представниками позивача, представник відповідача від підпису відмовився, про що в акті зроблено відповідний запис, а також двома незаінтересованими особами, відповідно до п. 8.2.5 Правил.

Згідно з п. 8.2.6 Правил на підставі акта про порушення уповноваженими представниками оператора системи під час засідань комісії з розгляду актів про порушення визначаються обсяг не облікованої електричної енергії та сума завданих споживачем збитків.

Рішення комісії оформлюється протоколом, копія якого видається споживачу.

У разі причетності споживача до порушення цих Правил у протоколі зазначаються відомості щодо обсягу та вартості не облікованої електричної енергії. В такому разі разом з протоколом споживачу надаються розрахунок обсягу та вартості не облікованої електричної енергії з посиланням на відповідні пункти методики визначення обсягу та вартості не облікованої електричної енергії, затвердженої Регулятором, та розрахункові документи для оплати не облікованої електричної енергії та/або збитків.

Судом встановлено, що комісією з розгляду актів про порушення прийнято рішення, оформлене протоколом № 32 від 14.06.2019, відповідно до якого вирішено здійснити відповідачу нарахування вартості електричної енергії згідно з пунктом № 2.5 за формулою № 2.7 Методики визначення обсягу та вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачами ПКЕЕ, та застосовано період нарахування з 05.04.2019 року по 30.05.2019 року, а, отже, до сплати за недовраховану електричну енергію підлягає 66 534,71 грн.

Перевіривши порядок та спосіб здійсненого позивачем розрахунку вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення відповідачем правил роздрібного ринку електричною енергією, відповідно до Методики визначення обсягу та вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачами правил користування електричною енергією, затвердженої постановою НКРЕ № 562 від 04.05.2006, (чинної на момент прийняття рішень, оформлених протоколами № 32 від 19.06.2019), суд дійшов висновку про їх обґрунтованість.

Судом встановлено, що враховуючи приписи Правил і Методики, позивачем правомірно застосовано положення вказаних нормативно-правових актів для визначення обсягу та нарахування вартості електричної енергії, яку відповідач спожив самовільного шляхом підключення електропроводки та струмоприймачів до електричної мережі поза розрахунковим засобом обліку електричної енергії з порушенням схеми обліку.

Суд відзначає, що належних та допустимих доказів оскарження рішення комісії з розгляду акту про порушення, оформленого протоколом № 32 від 19.06.2019, відповідачем не надано.

Відповідач у відзиві на позовну заяву заперечує факт вчиненого ним порушення.

Відповідно до частини 1 статті 1212 Цивільного кодексу України особа, яка набула майно або зберегла його у себе за рахунок іншої особи (потерпілого) без достатньої правової підстави (безпідставно набуте майно), зобов`язана повернути потерпілому це майно. Особа зобов`язана повернути майно і тоді, коли підстава, на якій воно було набуте, згодом відпала.

Згідно з п. 4 ч. 3 ст. 1212 Цивільного кодексу України положення цієї глави застосовуються також до вимог про відшкодування шкоди особою, яка незаконно набула майно або зберегла його у себе за рахунок іншої особи.

За приписами ч. 2 ст. 1213 Цивільного кодексу України у разі неможливості повернути в натурі потерпілому безпідставно набуте майно відшкодовується його вартість, яка визначається на момент розгляду судом справи про повернення майна.

Виявивши факт безоблікового споживання відповідачем електричної енергії, позивач згідно з Правилами та відповідно до Методики виставив відповідачу до сплати рахунок № ПРРЕЕ 23103224 від 19.06.2019 на оплату не облікованої електричної енергії в сумі 66 532,71 грн., який отримано уповноваженим представником відповідача 20.07.2019.

Згідно з п. 8.2.7 Правил споживач має оплатити розрахункові документи за не обліковану електричну енергію протягом 30 календарних днів від дня отримання рахунка.

З огляду на викладене, заборгованість відповідача перед позивачем за самовільно спожиту електроенергію станом на момент звернення до суду становить 66 532,71 грн., а строк виконання грошового зобов`язання є таким, що настав.

Згідно із п. 1 ст. 2 Господарського процесуального кодексу України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Згідно ст. 13 ГПК України, судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності.

Згідно із ч. 2-3 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 73 Господарського процесуального кодексу України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

За приписами ч. 1 ст. 74 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Статтею 76 Господарського процесуального кодексу України визначено, що належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

На підставі ст. 86 Господарського процесуального кодексу України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Оцінюючи подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин в їх сукупності, та враховуючи, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог і заперечень, суд дійшов висновку про наявність підстав для стягнення заявленої суми з відповідача, а тому позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Вирішуючи питання розподілу судових витрат, суд виходив із наступного.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 129 ГПК України, у спорах, що виникають при виконанні договорів та з інших підстав, - судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Враховуючи задоволення позовних вимог в повному обсязі, судові витрати за розгляд даної справи в сумі 1 921,00 грн. підлягають стягненню з відповідача.

Суд роз`яснює, що в разі добровільного виконання рішення суду до відкриття виконавчого провадження відповідач не позбавлений права звернутися до суду з заявою про визнання наказу таким, що не підлягає виконанню повністю або частково. Сторони також мають право укласти мирову угоду у процесі виконання судового рішення.

Керуючись статтями 129, 232-233, 237-238, 240 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Заворсклянської сільської ради Полтавського району Полтавської області, (вул. К.Маркса, 9, с. Заворскло, Полтавський район, Полтавська область, 38772, код ЄДРПОУ 21046377) на користь Акціонерного товариства "Полтаваобленерго" ( вул. Старий Поділ, 5, м. Полтава, 36022, код ЄДРПОУ 00131819 в особі Полтавської філії районних електромереж Акціонерного товариства "Полтаваобленерго", вул. Енергетиків, 17, с. Щербані, Полтавський район, Полтавська область, 38752) 66 534,71 грн. заборгованості за не обліковану електричну енергію та 1 921,00 грн. судового збору.

Після набрання рішенням суду законної сили видати наказ.

3. Копії рішення направити сторонам по справі.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду (ч.1,2 ст.241 ГПК України). Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції (ст.256 ГПК України). Згідно ст.256 ГПК України, апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції. Відповідно до п.17.5 Перехідних положень ГПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Суддя Білоусов С. М.

СудГосподарський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено25.11.2019
Номер документу85839700
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —917/1671/19

Постанова від 22.06.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Волковицька Н.О.

Ухвала від 27.04.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Волковицька Н.О.

Постанова від 11.03.2020

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 24.01.2020

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 13.01.2020

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 23.12.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Рішення від 25.11.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 25.09.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні