Ухвала
від 22.11.2019 по справі п/811/1222/16
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття адміністративної справи до свого провадження

та призначення її до розгляду у порядку спрощеного провадження

22 листопада 2019 року м. Кропивницький Справа № П/811/1222/16

провадження № 2-кас/340/20/19

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Жук Р.В., ознайомившись із адміністративною справою

за позовомРелігійної організації Релігійної громади Свідків Єгови Малиновського району м.Одеса (65085, Одеська область, м. Одеса, вул. Учнівська, 55-А; код ЄДРПОУ 26248074) до Головного інспектора будівельного нагляду відділу нагляду з питань архітектури та містобудування управління Державної архітектурно - будівельної інспекції у Кіровоградській області Мовчана Федора Васильовича (25002, м.Кропивницький, вул. Дворцова,28) Державної архітектурно-будівельної інспекції України (01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки,26) провизнання протиправним та скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В:

Релігійна організація Релігійної громади Свідків Єгови Малиновського району м.Одеса звернулася до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом до Головного інспектора будівельного нагляду відділу нагляду з питань архітектури та містобудування управління Державної архітектурно - будівельної інспекції у Кіровоградській області Мовчана Федора Васильовича, в якому просить:

- визнати протиправною та скасувати рішення головного інспектора будівельного нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури та містобудування нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури та містобудування управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області Мовчан Федора Васильовича №113 від 23 березня 2016 року про скасування дії містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки від 03 липня 2015 року за №17 на будівництво культової будівлі Зал Царства Свідків Єгови по вул. Чехова, 9 в смт. Завалля, Гайворонського району, Кіровоградської області .

Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 27 грудня 2016 року, адміністративний позов задовольнити в повному обсязі. Визнано протиправним та скасовано рішення Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області в особі головного інспектора будівельного нагляду відділу нагляду з питань архітектури та містобудування Мовчана Федора Васильовича №13 від 23 березня 2016 року про скасування дії містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки від 03 липня 2015 року за №17 на будівництво культової будівлі "Зал Царства Свідків Єгови" по вул. Чехова, 9 в смт. Завалля Гайворонського району Кіровоградської області (т.1,а.с.130-131).

За результатами апеляційного оскарження вказаної постанови, Дніпропетровським апеляційним адміністративним судом винесено постанову від 13.06.2017 року, якою апеляційну скаргу Державної архітектурно-будівельної інспекції України - задоволено. Постанову Кіровоградського окружного адміністративного суду від 27 грудня 2016 року у справі №П/811/1222/16 - скасовано. У задоволенні позовних вимог Релігійної організації Релігійної громади Свідків Єгови Малиновського району м. Одеса до головного інспектора будівельного нагляду відділу нагляду з питань архітектури та містобудування Мовчана Федора Васильовича, Державної архітектурно-будівельної інспекції України про визнання протиправним та скасування рішення - відмовлено (а.с.222-224).

За наслідками касаційного розгляду даної справи Верховним судом винесено постанову від 23.10.2019 року, якою касаційну скаргу Релігійної організації Релігійна громада свідків Єгови Малинівського району м. Одеса задоволено частково. Постанову Кіровоградського окружного адміністративного суду від 27.12.2016 року та постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 13.06.2017 року скасовано, справу №П/811/1222/16 направлено на новий розгляд до суду першої інстанції (т.2,а.с.20-29).

Відповідно до відомостей автоматизованої системи Діловодство спеціалізованого суду дана справа передана на розгляд судді Жуку Р.В., що посвідчується відповідним витягом з протоколу.

Зазначена категорія справ, у відповідності до ч.6 ст.12 КАС України, відноситься до незначної складності, а характер спірних правовідносин та предмет доказування не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Відповідно до положень ст. ст. 260, 257, 263 Кодексу адміністративного судочинства України справа буде розглянута за правилами спрощеного (письмового) позовного провадження.

При розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їхні усні пояснення.

Відтак, з огляду на законодавчі приписи Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за потрібним прийняти дану справу до свого провадження та призначити по ній спрощене провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Керуючись ст.ст.3, 257, 258, 260, 262, 263 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

У Х В А Л И В:

Прийняти справу №П/811/1222/16 до свого провадження.

Справу буде розглядати суддя Жук Р.В. в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання.

Зобов`язати відповідача надати суду письмові пояснення щодо обставин викладених у позовній заяві із відповідними підтверджуючими доказами.

Зобов`язати позивача у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії ухвали надати суду письмові пояснення із підтверджуючими доказами в частині відповідності намірів забудови земельної ділянки положенням містобудівної документації, а саме: генеральному плану населеного пункту (смт. Завалля, Гайворонського району, Кіровоградської області).

Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі подати до Кіровоградського окружного адміністративного суду відзив на позовну заяву, відповідні докази, на які посилаються при його обґрунтуванні проти наведених позивачем обставин та правових підстав позову, оформлений відповідно до положень частин другої-четвертої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

Зобов`язати відповідача одночасно направити копії відзиву та письмових доказів позивачу. Разом з відзивом подати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Запропонувати позивачу у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву відповідача на позовну заяву подати до Кіровоградського окружного адміністративного суду відповідь на відзив та докази надіслання (надання) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Запропонувати відповідачу у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді позивача на відзив подати до Кіровоградського окружного адміністративного суду заперечення проти відповіді на відзив, оформлені відповідно до положень частин другої-четвертої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України та докази надіслання (надання) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Попередити осіб, які беруть участь у справі, що кожен доказ має бути засвідчений відповідно до пункту 5.27 Національного стандарту України Державної уніфікованої системи документації, Уніфікованої системи організаційно - розпорядчої документації "Вимоги до оформлювання документів" (ДСТУ 4163-2003), затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 07 квітня 2003 року №55.

Інформацію щодо стану розгляду даної справи сторони можуть отримати в мережі Інтернет за мережевим шляхом: http://adm.kr.court.gov.ua/sud1170/.

Ухвала набирає чинності відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя

Кіровоградського окружного

адміністративного суду Р.В. Жук

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.11.2019
Оприлюднено26.11.2019
Номер документу85854879
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/1222/16

Ухвала від 30.01.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 21.01.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 30.12.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 22.11.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Постанова від 23.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мороз Л.Л.

Ухвала від 21.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мороз Л.Л.

Ухвала від 30.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мороз Л.Л.

Ухвала від 30.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мороз Л.Л.

Ухвала від 10.07.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Черпіцька Л.Т.

Постанова від 13.06.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Гімон М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні