Ухвала
від 25.11.2019 по справі 310/9132/19
БЕРДЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 310/9132/19

2/310/3106/19

У Х В А Л А

Іменем України

25 листопада 2019 року м. Бердянськ

Суддя Бердянського міськрайонного суду Запорізької області Прінь І.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Хімік про визнання недійсним рішення зборів, поновлення членом кооперативу,

ВСТАНОВИВ:

20.11.2019 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Хімік про визнання недійсним рішення зборів, поновлення членом кооперативу .

В позовній заяві позивач також просить витребувати у Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Хімік (ЄДРПОУ 23880765): - належним чином засвідчену копію рішення зборів правління ОК СТ Хімік про виключення його із складу членів кооперативу; - засвідчену копію рішення загальних зборів, на підставі якого має бути затверджено рішення зборів правління ОК СТ Хімік про виключення його зі складу членів даного кооперативу, як це передбачено Статутом.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідно із ч. 7, ч.8, ч.9 ст.84 ЦПК особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання позивача про витребування доказів.

Крім того, позивач просить звільнити його від сплати судового збору на підставі ч.ч. 1, 3 ст.136 ЦПК України. Зазначає, що його дохід за період з І по ІІ квартали 2019 року складається лише з державної та соціальної допомоги, інших доходів він не має. Його дружина ОСОБА_2 навчається на першому курсі денного відділення ВСП Бердянський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету , в той час як він перебуває в офіційній декретній відпустці по догляду за дитиною ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Його родина має статус багатодітної сім`ї. На підтвердження чого надав довідки про доходи, посвідчення багатодітної сім`ї.

Відповідно до п. г ч.1, ч.2 ст.8 ЗУ Про судовий збір враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі у випадку, якщо позивачами члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Зважаючи на те, що позивач є багатодітним батьком, отримує державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям, є внутрішньо переміщеною особою, суд вважає за можливе звільнити його від сплати судового збору.

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, з дотриманням предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ч.1 ст.27, ст.ст. 83, 84, 187 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Хімік (Запорізька область, Бердянський район, с. Нововасилівка, вул. Польська, 66/2) про визнання недійсним рішення зборів, поновлення членом кооперативу.

Справа буде розглядатися в порядку загального позовного провадження.

Справу призначити до розгляду в підготовчому судовому засіданні на 09-00 год. 20 грудня 2019 року за адресою: м.Бердянськ, вул.Консульська, 64, каб.302).

Звільнити позивача ОСОБА_1 від сплати судового збору.

Витребувати з Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Хімік (ЄДРПОУ 23880765):

- належним чином засвідчену копію рішення зборів правління ОК СТ Хімік про виключення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , із складу членів кооперативу;

- засвідчену копію рішення загальних зборів, на підставі якого має бути затверджено рішення зборів правління ОК СТ Хімік про виключення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 зі складу членів даного кооперативу.

Встановити відповідачу строк для подачі відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання цієї ухвали, який має бути поданий у порядку та формі, визначеній в ст. 178 ЦПК України.

До відзиву додаються :

1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;

2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) відповідачем позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу строк на подачу відповіді на відзив відповідача протягом п`яти днів з дня отримання відзиву, яка має бути подана у порядку та формі, які визначені в ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам процесу: позивачу, відповідачу.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в частині недотримання правил підсудності до Запорізького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Суддя Бердянського

міськрайонного суду І.П. Прінь

Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено27.11.2019
Номер документу85889291
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —310/9132/19

Постанова від 21.04.2021

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Онищенко Е. А.

Постанова від 21.04.2021

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Онищенко Е. А.

Ухвала від 15.04.2021

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Онищенко Е. А.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Онищенко Е. А.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Онищенко Е. А.

Ухвала від 25.02.2021

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Онищенко Е. А.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Прінь І. П.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Прінь І. П.

Ухвала від 20.01.2020

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Прінь І. П.

Ухвала від 25.11.2019

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Прінь І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні