Ухвала
від 25.11.2019 по справі 200/13415/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

25 листопада 2019 р. Справа №200/13415/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Загацька Т.В., ознайомившись з матеріалами адміністративного позову Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій до відокремленого підрозділу товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду-

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (код ЄДРПОУ 38652962, 87547, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Митрополитська, 175) звернулося до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до відокремленого підрозділу товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» (код ЄДРПОУ 38706677, 85612, Донецька область, Мар`їнський район, м.Курахове, вул.Мечникова, 20) про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкту відокремленого підрозділу товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» , розташованого за адресою: Донецька область, Мар`їнський район, м.Курахове, вул.Мечникова, 20 до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації об`єкта.

Відповідно до ст.171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; позов подано у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Ознайомившись з позовною заявою, суд прийшов до висновку, що вона не відповідає вимогам ст.ст.160,161 КАС України з огляду на наступне.

Відповідно до п.2 ч.5 ст.160 КАС України в позовній заяві зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Суд звертає увагу, що згідно з п.9 ч.1 ст.4 КАС України відповідач - суб`єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

У відповідності до вимог ч.ч. 1-3 ст.46 КАС України сторонами в адміністративному процесі є позивач та відповідач. Відповідачем в адміністративній справі є суб`єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Разом з тим, відповідно до ч.1 ст.43 КАС України здатність мати процесуальні права та обов`язки в адміністративному судочинстві (адміністративна процесуальна правоздатність) визнається, зокрема, за органами державної влади, іншими державними органами, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами, підприємствами, установами, організаціями (юридичними особами).

Суд зазначає, що позивачем було визначено відповідачем по справі відокремлений підрозділ товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» код ЄДРПОУ 38706677, проте відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань підприємство за кодом ЄДРПОУ 38706677 відсутнє.

Отже, суд вважає за необхідне зазначити позивачу на необхідність визначення відповідача відповідно до вимог ч.1 ст.43 КАС України із вірним зазначенням коду в ЄДРПОУ.

Згідно ч.4 ст.161 КАС України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Згідно п.5 ч.6 ст.160 КАС України в позовній заяві зазначається виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно п.2 ст.68 Кодексу цивільного захисту України у разі встановлення порушення вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створює загрозу життю та здоров`ю людей, посадові особи центрального органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд у сферах техногенної та пожежної безпеки, звертаються до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового зупинення роботи підприємств, окремих виробництв, виробничих дільниць, агрегатів, експлуатації будівель, споруд, окремих приміщень, випуску та реалізації пожежонебезпечної продукції, систем та засобів протипожежного захисту у порядку, встановленому законом.

Як вбачається з адміністративного позову, позивач просить застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкту відокремленого підрозділу товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» . Проте, зі змісту позовної вимоги неможливо встановити щодо якого об`єкту відокремленого підрозділу товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» позивач просить застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації.

Таким чином, позивачу слід усунути недоліки щодо визначення об`єкту відокремленого підрозділу товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» щодо якого необхідно застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи).

Частинами 1 та 2 ст.169 КАС України визначено, що суддя, встановивши що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Оскільки позовна заява подана з порушенням вимог ст.160, ст.161 КАС України, вона підлягає залишенню без руху та надання позивачу часу для усунення недоліків позовної заяви.

На підставі викладеного, керуючись Кодексом адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій до відокремленого підрозділу товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду - залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом 10 днів з дня отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху шляхом надання суду адміністративного позову у відповідності до кількості сторін із зазначенням відповідача відповідно до вимог ч.1 ст.43 КАС України та визначенням об`єкту відокремленого підрозділу товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» щодо якого необхідно застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи).

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута позивачу.

Повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Т.В.Загацька

Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено28.11.2019
Номер документу85890058
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/13415/19-а

Ухвала від 28.01.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 25.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Постанова від 04.02.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 24.12.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні