Ухвала
від 24.12.2019 по справі 200/13415/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

24 грудня 2019 р. Справа № 200/13415/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Загацька Т.В., розглянувши в підготовчому засіданні в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до відокремленого підрозділу товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду-

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області (код ЄДРПОУ 38652962, 87547, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Митрополитська, 175) звернулося до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до відокремленого підрозділу товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» (код ЄДРПОУ 38706677, 85612, Донецька область, Мар`їнський район, м.Курахове, вул.Мечникова, 20) про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкту відокремленого підрозділу товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» , розташованого за адресою: Донецька область, Мар`їнський район, м.Курахове, вул.Мечникова, 20 до повного усунення порушень шляхом заборони експлуатації об`єкта.

Судом призначено підготовче засідання на 24.12.2019 року.

20.12.2019 року від товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» на адресу суду надійшла заява позивача про заміну неналежного відповідача, у якій ТОВ «ДТЕК СЕРВІС» просити замінити неналежного первісного відповідача - відокремлений підрозділ товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» на належного відповідача - товариство з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» . Зазначена заява обґрунтована тим, що відокремлений підрозділ товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» не має статусу юридичної особи.

Представник позивача на адресу суду надав клопотання про проведення підготовчого засідання в порядку письмового провадження, в якому також зазначив, що проти заміни неналежного відповідача не заперечує.

Суд дослідивши надані документи приходить до наступного.

Судом встановлено, що відповідно до витягу з Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань санаторій-профілакторій Курахівський не має статусу юридичної особи.

Крім того, відповідно до п.2.2 та п.2.5 Положення про відокремлений підрозділ товариства з обмеженою відповідальністю ДТЕК СЕРВІС санаторій-профілакторій «Курахівський» санаторій-профілакторій не є юридичною особою і діє на підставі Положення в межах повноважень, наданих товариством. Санаторій-профілакторій не несе самостійної відповідальності по взаємовідносинам, які виникають з його господарської діяльності, та не може бути позивачем чи відповідачем у судах, а також інших органах, уповноважених розглядати спори.

Вирішуючи заявлене клопотання суд виходить з того, що відповідно до ч.3 ст.48 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне замінити первинного відповідача на належного - товариство з обмеженою відповідальністю ДТЕК СЕРВІС .

Частиною 2 ст.26 КАС України встановлено, що позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходженням юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 34456687) є 01032, м.Київ, вул.Льва Толстого, 57.

Тобто, з врахуванням викладеного, даний спір належить до територіальної юрисдикції Окружного адміністративного суду міста Києва.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо після відкриття провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч.5 ст.29 КАС України питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду цього питання.

За приписами ч.6 ст.29 КАС України ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

Частиною 8 ст.29 КАС України визначено, що передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 26, 29, 48, 241, 248, 256 КАС України, суд-

У Х В А Л И В:

Замінити первинного відповідача відокремлений підрозділ товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» санаторій-профілакторій «Курахівський» на належного - товариство з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 34456687, 01032, м.Київ, вул.Льва Толстого, 57).

Зобов`язати Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області направити на адресу ТОВ ДТЕК СЕРВІС позовну заяву з усіма додатками та доповненнями до неї.

Адміністративну справу №200/13415/19-а за позовною заявою Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до товариство з обмеженою відповідальністю «ДТЕК СЕРВІС» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду передати на розгляд до Окружного адміністративного суду міста Києва (01051, м.Київ, вул. Болбочана Петра, 8, корпус 1).

Передачу адміністративної справи №200/13415/19-а здійснити після закінчення строку на оскарження ухвали про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Ухвала про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570/.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя Т.В.Загацька

Дата ухвалення рішення24.12.2019
Оприлюднено26.12.2019
Номер документу86585356
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —200/13415/19-а

Ухвала від 28.01.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 25.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Постанова від 04.02.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 24.12.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні