Ухвала
від 20.11.2019 по справі 752/7004/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/7004/19

Провадження №: 1-кс/752/11056/19

У Х В А Л А

20.11.2019 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва, подане в рамках кримінального провадження № 42018100000000676 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 276 КК України, клопотання начальника відділення слідчого відділу Голосіївського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором четвертого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , про арешт тимчасово вилученого майна,-

встановив:

до слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва надійшло клопотання начальника відділення слідчого відділу Голосіївського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором четвертого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_4 в якому просить накласти арешт на майно вилучене в ході проведення обшуку за адресою: Донецька обл., м. Лиман, вул. Привокзальна, 105 у приміщенні структурного підрозділу «Донецький матеріально-технічний склад» РФ «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця».

Слідчий у судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, просив клопотання задовольнити з викладених підстав.

У зв`язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі та на підставі ч.4 ст.107 КПК України фіксування кримінального провадження в суді за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Вивчивши клопотання, та матеріали, якими воно обгрунтовується, прихожу до наступних висновків.

Із матеріалів клопотання вбачається, що у провадженні слідчого відділу Голосіївського управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві знаходиться кримінальне провадження № 42018100000000676 внесене 19.07.2018 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 276 КК України.

Клопотання обгрунтовується тим, що дорожніми комітетами регіональних філій АТ «Укрзалізниця» фактично допущено закупівлю та постачання на об`єкти критичної інфраструктури продукції невідповідної та неналежної якості, чим завдано збитків на суму понад 10,1 млн грн, а подальше її використання може призвести до виникнення надзвичайних подій на залізничному транспорті.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що закуплені АТ «Укрзалізниця» в ЗТП «МАГ» у відповідності до проведених державних закупівель «Прокладки гумові для рейкової колії. Технічні умови» не відповідають вимогам ДСТУ 2805-94, та під час використання вказаних прокладок гумових під час ремонту колій працівниками АТ «Укрзалізниця» порушить процедуру виконання ремонтних робіт, так як в ході виконання робіт будуть використовуватися неналежні витратні матеріали (об`єктивна сторона вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 276 КК України), та використання неналежних матеріалів в подальшому зможе негативно вплинути на експлуатаційні показники магістральних колій, призвести до виникнення надзвичайних ситуацій на залізниці.

12.11.2019 під час проведення санкціонованого обшуку на підставі ухвали слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва у приміщенні структурного підрозділу «Донецький матеріально-технічний склад» РФ «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця», розташованому за адресою: Донецька обл., м. Лиман, вул. Привокзальна, 105 було виявлено та вилучено документацію згідно опису у протоколі обшуку.

На даний момент у сторони обвинувачення достатньо підстав вважати, що у випадку незастосування заходу забезпечення кримінального провадження арешту майна, не вдасться встановити істину в кримінальному провадженні, та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності оскільки знаряддя злочину буде використано.

Відповідно до ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Згідно з ч. 1 ст. 98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ч. ч. 2,3 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення: 1)збереження речовихдоказів; 2)спеціальної конфіскації; 3)конфіскації майнаяк видупокарання абозаходу кримінально-правовогохарактеру щодоюридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

У випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98цього Кодексу.

Відповідно до ст. 168 КПК України,тимчасово вилучити майно може кожен, хто законно затримав особу в порядку, передбаченомустаттями 207,208цього Кодексу. Кожна особа, яка здійснила законне затримання, зобов`язана одночасно із доставленням затриманої особи до слідчого, прокурора, іншої уповноваженої службової особи передати їй тимчасово вилучене майно. Факт передання тимчасово вилученого майна засвідчується протоколом. Тимчасове вилучення майна може здійснюватися також під час обшуку, огляду.

Відповідно до ч.5 ст. 171 КПК України, клопотання слідчого, прокурора про арешт тимчасово вилученого майна повинно бути подано не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, у якої його було вилучено. У разі тимчасового вилучення майна під час обшуку, огляду, здійснюваних на підставі ухвали слідчого судді, передбаченоїстаттею 235цього Кодексу, клопотання про арешт такого майна повинно бути подано слідчим, прокурором протягом 48 годин після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, в якої його було вилучено.

Беручи до уваги вищевикладене, а також враховуючи що, слідчий у відповідності до вимог ч. 5 ст. 171 КПК України звернувся до слідчого судді з клопотанням про арешт тимчасово вилученого майна, з метою забезпечення подальшого повного, всебічного та об`єктивного розслідування вказаного кримінального провадження, клопотання про арешт майна підлягає задоволенню.

На підстав викладеного, керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 170-173, 175 Кримінального процесуального кодексу України,-

постановив:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на майно вилучене в ході проведення обшуку за адресою: Донецька обл., м. Лиман, вул. Привокзальна, 105 у приміщенні структурного підрозділу «Донецький матеріально-технічний склад» РФ «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця», а саме:

-картка № 154 складського обліку матеріалів на 1 арк.;

-картка № 34 складського обліку матеріалів на 1 арк.;

-копія договору на закупівлю від 02.05.2018 р. на 10 арк.;

-лист вхідний № НХГ Філія - 02/1404 від 22.10.2018 на 1 арк.;

-копія акту про фактичну якість і комплектність продукції від 28.08.2018 № 15 на 1 арк.;

-копія договору про закупівлю від 02.05.2018 на 10 арк.;

-паспорт № 2895 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2893 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2894 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2897 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2898 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2899 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2889 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2890 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2891 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2892 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-копія свідоцтва на знак для товарів і послуг № 29667 від 17.02.2003 на 1 арк.;

-паспорт № 2766 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2765 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2761 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2764 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2759 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2758 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2763 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 2762 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-копія сертифікату відповідності № UA1.099.0039607-16 від 22.11.2016 на 1 арк.;

-копія листа від 20.07.2018 № 2600/3234 на 1 арк.;

-прибутковий ордер № 11-0707 від 23.08.2018 на 1 арк.;

-товарно-транспортна накладна № 003890 від 22.08.2018 на 1 арк.;

-прибутковий ордер № 11 0803 від 18.09.2018 на 1 арк.;

-видаткова накладна № РН-0000370 від 13.09.2018 на 1 арк.;

-товарно-транспортна накладна № 003947 від 13.09.2018 на 1 арк.;

-прибутковий ордер № 11-0896 від 23.10.2018 на 1 арк.;

-видаткова накладна № РН-0000430 від 22.10.2018 на 1 арк.;

-товарно-транспортна накладна № 004035 від 22.10.2018 на 1 арк.;

-копія листа від 22.10.2018 № 2600/4779 на 1 арк.;

-прибутковий ордер № 111-1073 від 29.12.2018 на 1 арк.;

-копія листа вих. № 1667 від 29.12.2018 на 1 арк.;

-товарно-транспортна накладна № 004002/1 від 28.12.2018 на 1 арк.;

-копія сертифікату відповідності № RCU.0447-18 від 17.12.2018 на 1 арк.;

-посадова інструкція товарознавця 1 категорії від 24.09.2018 на 3-х арк.;

-чорнові записи на 9 арк.;

-паспорт № 3100 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 3102 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 3104 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 3101 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-паспорт № 3105 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-копія паспорта № 3103 на прокладку ПРБ 1 на 1 арк.;

-копія сертифіката відповідності № RCU.0447-18;

-лист головному інженеру ОСОБА_5 (вих. НХ, ОСОБА_6 41-82) на 1 арк.;

-видаткова накладна № РН-0000239 від 21.06.2018 на 1 арк.;

-копія листа від 08.05.2018 № 2600/2042 на 1 арк.;

-лист головному інженеру структурного підрозділу «Донецький головний матеріально-технічний склад» без підпису на 1 арк.;

-картка № 161 складського обліку матеріалів 2019 р. на 1 арк.;

-паспорт № 3030 від 10.04.2019 на 1 арк.;

-паспорт № 3032 від 10.04.2019 на 1 арк.;

-паспорт № 3031 від 10.04.2019 на 1 арк.;

-сертифікат відповідності на прокладки гумові підрейкові типу ПРБ-1 на 1 арк.;

-копія договору про закупівлю від 27.02.2019 на 10 арк.;

-прибутковий ордер № 11-0441 від 21.06.2019 на 1 арк.;

-видаткова накладна № РН-0000200 від 20.06.2019 на 1 арк.;

-прибутковий ордер № 11-0260 від 12.07.2019 на 1 арк.;

-видаткова накладна № РН-0000126 від 10.04.2019 на 1 арк.;

-копія листа від 04.04.2019 № 2600/1554 на 1 арк.;

-сертифікат відповідності UA1.099.0039607-16 на 1 арк.;

-паспорт № 2697 від 13.09.2018 на 1 арк.;

-паспорт № 2698 від 13.09.2018 на 1 арк.;

-копія сертифікату відповідності UA1.099.0039607-16 на 1 арк.;

-копія паспорту № 2895 від 28.12.2018 на 1 арк.;

-копія паспорту № 2894 від 28.12.2018 на 1 арк.;

-копія паспорту № 2893 від 28.12.2018 на 1 арк.;

-копія паспорту № 2702 від 13.09.2018 на 1 арк.;

-паспорт № 2701 від 13.09.2018 на 1 арк.;

-паспорт № 2700 від 13.09.2018 на 1 арк.;

-паспорт № 2699 від 13.09.2018 на 1 арк.;

-паспорт № 3233 від 10.10.2019 на 1 арк.;

-паспорт № 3232 від 10.10.2019 на 1 арк.;

-копія сертифікату відповідності термін дії з 17.12.2018 до 16.12.2020 на 1 арк.;

-акт відбору проб при вхідному контролі продукції (додатковий) № 4 від 17.10.2019 на 3-х арк.;

-акт відбору проб при контролі продукції (додатковий) від 13.09.2019 № 2 на 3-х арк.;

-прибутковий ордер № 11-0353 від 10.04.2018 на 1 арк.;

-копія листа від 08.05.2018 № 2600/2042 на 1 арк.;

-прибутковий ордер № 11-0493 від 22.06.2018 на 1 арк.;

-видаткова накладна № РН-0000239 від 21.06.2018 на 1 арк.;

-товарно-транспортна накладна № 003740 від 21.06.2018 на 1 арк.;

-прибутковий ордер №11-0605 від 24.07.2018 на 1 арк.;

-видаткова накладна № РН-0000289 від 20.07.2018 на 1 арк.;

-товарно-транспортна накладна № 003804 від 20.07.2018 на 1 арк.;

-прибутковий ордер № 11-1069 від 29.12.2018 на 1 арк.;

-видаткова накладна № РН-0000547 від 28.12.2018 на 1 арк.;

-копія свідоцтва на знак для товарів і послуг на 1 арк.;

-посадова інструкція інженера 1 категорії на 5 арк.;

-акт відбору проб при вхідному контролі продукції на 3 арк. № 1 від 16.07.2019;

-наказ № 60 від 10.01.2019 на 1 арк.;

-чорнові записи на на 10 арк.;

-акт відбору проб при вхідному контролі продукції на 4 арк. № 20 від 24.10.2018;

-акт відбору проб при вхідному контролі продукції (додатковий) на 4 арк. № 20 від 24.10.2018;

-прибутковий ордер № 11-0605 від 24.08.2018 на 1 арк.;

-товарно-транспортна накладна № 003740 від 21.06.2018 на 1 арк.;

-видаткова накладна № РН-0000289 від 20.07.2018 на 1 арк.;

-протокол випробувань № 1627-25 від 30.10.2019 на 6 арк.;

-протокол випробувань № 1627-22 від 23.09.2019 на 7 арк.;

-протокол випробувань № 1627-16 від 26.07.2019 на 12 арк.;

-протокол випробувань № 056 від 16.10.2019 на 8 арк.;

-результати вимірювань геометричних параметрів прокладок гумових підрейкових типу ПРБ-1 на 9 арк.;

-протокол випробувань № 060 від 08.11.2018 на 6 арк.;

-протокол випробувань № 061 від 08.11.2018 на 10 арк.;

-протокол випробувань № 065 від 27.12.2018 на 4 арк.;

-протокол випробувань № 066 від 27.12.2018 на 4 арк.;

-акт про виявлення невідповідності продукції від 23.09.2019 на 1 арк.;

-акт заміни продукції (прокладки підрейкової ПРБ-1) від 27.11.2018 на 1 арк.;

-акт заміни продукції (прокладки підрейкової ПРБ-1) від 11.10.2019 на 1 арк.;

-лист від 10.10.2019 № 2600/4760 на 1 арк.;

-прокладки ПРБ-1 партії 09(15-19) у кількості 8389 шт.;

-прокладки ПРБ-1 партії 09(05-19) у кількості 8285 шт.;

-15 прокладок з партії 09(05-19);

-15 прокладок з партії 09(15-19);

-лист головному інженеру структурного підрозділу «Донецький головний матеріально-технічний склад» на 1 арк.;

-акт відбору проб при вхідному контролі продукції (додатковий) від 30.11.2018 № 28 на 4 арк.;

-акт відбору проб при вхідному контролі продукції (додатковий) від 30.11.2018 № 27 на 4 арк.;

-акт про фактичну якість і комплексність продукції від 11.10.2019 б/н на 2 арк.;

-акт про фактичну якість і комплексність продукції від 26.06.2019 № 39 на 2 арк.;

-акт про фактичну якість і комплексність продукції від 26.06.2019 № 38 на 2 арк.;

-акт про фактичну якість і комплексність продукції від 03.01.2019 № 37 на 2 арк.;

-акт про фактичну якість і комплексність продукції від 03.01.2019 № 36 на 2 арк.;

-акт про фактичну якість і комплексність продукції від 30.11.2018 № 26 на 2 арк.;

-акт про фактичну якість і комплексність продукції від 24.10.2018 № 19 на 2 арк.;

-акт про фактичну якість і комплексність продукції від 18.09.2018 № 16 на 2 арк.;

-акт про фактичну якість і комплексність продукції від 28.08.2018 № 15 на 2 арк.;

-акт про фактичну якість і комплексність продукції від 26.07.2018 № 14 на 2 арк.;

-оригінал договору від 27.02.2019 № ДОН/НХ-19014/НЮ-В укладеного з ЗТП «МАГ» на 10 арк.;

-копія протоколу розгляду тендерних пропозицій від 15.02.2019 № 19008/2/ТМН на 1 арк.;

-оригінал додаткової угоди № 1 до договору № ДОН/НХ-18214/НЮ-В від 02.05.2018 укладеного з ЗТП «МАГ» на 2 арк.;

-копія протоколу з питання укидання додаткової угоди від 31.08.2018 № 14/ДУ/ТМН;

-оригінал договору від 02.05.2018 № ДОН/НХ-18214/НЮ-В укладеного з ЗТП «МАГ» на 10 арк.;

-копія протоколу розгляду тендерних пропозицій від 23.03.2018 № 18174/1/ТМН на 1 арк.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.11.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85892512
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —752/7004/19

Ухвала від 07.10.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 09.08.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Вирок від 07.07.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 08.11.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Постанова від 27.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Постанова від 30.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 20.11.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 20.11.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 20.11.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні