Ухвала
від 26.11.2019 по справі 748/1086/19
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №1-кп/748/195/19

Єдиний Унікальний № 748/1086/19

У Х В А Л А

26 листопада 2019 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника обвинуваченого ОСОБА_5 ,

спеціаліста ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Чернігові кримінальне провадження про обвинувачення ОСОБА_4 у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Чернігівським районним судом проводиться розгляд кримінального провадження про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України.

Відповідно до положень ч.3 ст. 331 КПК України незалежно від наявності клопотань суд зобов`язаний розглянути питання доцільності продовження тримання під вартою до спливу двомісячного строку з дня застосування до обвинуваченого запобіжного заходу.

Прокурор просив продовжити запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_4 у виді тримання під вартою строком на 60 діб, мотивуючи тим, що ризики, які слугували підставою для обрання запобіжного заходу ОСОБА_4 ще не відпали, обвинувачений може ухилитись від суду, вчиняти інші правопорушення.

Обвинувачений та захисник обвинуваченого заперечували проти продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою, просили обрати більш м`який запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, вважали, що даний запобіжний захід забезпечить належну поведінку обвинуваченого під час судового розгляду та можливість його лікування.

Вирішуючи питання про запобіжний захід обвинуваченому, суд враховує тяжкість кримінальних правопорушень, у вчиненні яких обвинувачується ОСОБА_4 , вагомість наявних доказів вчинення ним зазначених кримінальних правопорушень, тяжкість покарання, що загрожує у разі визнання його винуватим у вчиненні злочинів, враховуючи його вік, стан здоров`я, зважаючи на те, що існує реальний ризик вчинення ним іншого кримінального правопорушення і можливості обвинуваченого переховатися від суду та впливати на потерпілих та свідків у даному кримінальному провадженні, неможливість медичної частини СІЗО забезпечити належне лікування обвинуваченого ОСОБА_4 , дані про особу обвинуваченого, який має матір, яка має житло у АДРЕСА_1 , те що він обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину, суд приходить до висновку про можливість зміни обвинуваченому запобіжного заходу із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. При цьому суд вважає, що більш м`які запобіжні заходи не забезпечать наявних ризиків.

Крім цього, застосовуючи до обвинуваченого ОСОБА_4 запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, суд вважає за необхідне відповідно до ч.5ст.194 КПК Українипокласти на нього відповідні обов`язки.

Керуючись ст.178, 181, 195,202, 331, 314-316, 371-372 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання прокурора про продовження обвинуваченому ОСОБА_4 запобіжного заходу у виді тримання під вартою відмовити.

Клопотання обвинуваченого ОСОБА_7 та його захисника ОСОБА_5 про зміну запобіжного заходу задовольнити частково.

Змінити обвинуваченому ОСОБА_4 запобіжний захід у виді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронних засобів контролю.

Заборонити цілодобово обвинуваченому ОСОБА_4 залишати місце його проживання за адресою: АДРЕСА_1 за виключенням випадків необхідності отримання невідкладної медичної допомоги.

Роз`яснити обвинуваченому ОСОБА_4 , що працівники органу Національної поліції з метою контролю за його поведінкою, який перебуває під домашнім арештом, мають право з`являтися в його житло, вимагати надати усні чи письмові пояснення з питань, пов`язаних із виконанням покладених на нього обов`язків.

Покласти на обвинуваченого ОСОБА_4 наступні обов`язки:

- прибувати за кожною вимогою суду у кримінальному провадженні;

- утриматись від спілкування з потерпілим, свідками у даному кримінальному провадженні;

- здати на зберігання слідчому свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в`їзд в Україну;

- носити електронний засіб контролю.

Роз`яснити обвинуваченому ОСОБА_4 , що у разі невиконання покладених на нього обов`язків до нього може бути застосовано більш суворий запобіжний захід.

Обвинуваченого ОСОБА_4 негайно доставити до місця проживання: АДРЕСА_1 та звільнити з-під варти.

Ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту передати для негайного виконання до Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області і негайної постановки на облік обвинуваченого ОСОБА_4 .

Визначити строк дії ухвали до 25 січня 2020 року.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Головуючийсуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85906606
СудочинствоКримінальне
Сутьобвинувачення ОСОБА_4 у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України

Судовий реєстр по справі —748/1086/19

Ухвала від 21.01.2021

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

Ухвала від 05.10.2020

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

Ухвала від 02.09.2020

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Антипець В. М.

Ухвала від 13.08.2020

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Антипець В. М.

Ухвала від 13.08.2020

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Антипець В. М.

Вирок від 06.07.2020

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

Ухвала від 19.03.2020

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

Ухвала від 19.02.2020

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні