Ухвала
від 28.11.2019 по справі 914/2408/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

28.11.2019 р., м.Львів, вул.Личаківська,128 Справа №914/2408/19

Господарський суд Львівської області у складі судді Бортник О.Ю., розглянувши судове доручення Економічного суду Могілевської області (Республіка Білорусь) про вручення Товариству з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Електротех» повідомлення про день судового розгляду, ухвали від 24.10.2019р. про призначення справи до судового розгляду Економічного суду Могілевської області (Республіка Білорусь) у справі №160-14/2019,

ВСТАНОВИВ:

25.11.2019 р. до Господарського суду Львівської області надійшло судове доручення Економічного суду Могілевської області (Республіка Білорусь) про вручення Товариству з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Електротех» повідомлення про день судового розгляду, ухвали Економічного суду Могілевської області (Республіка Білорусь) від 24.10.2019р. про призначення справи №160-14/2019 до судового розгляду.

Відповідно до ст.5 Угоди про порядок вирішення спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, ратифікованої Україною 19.12.1992 р. компетентні суди та інші органи держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав зобов`язуються надавати взаємну правову допомогу. При виконанні доручень про надання правової допомоги компетентні суди та інші органи, в яких просять допомоги, застосовують законодавство своєї держави.

Статтею 6 Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах визначено, що договірні Сторони надають один одному правову допомогу шляхом виконання процесуальних і інших дій, передбачених законодавством запитуваної Договірної Сторони, зокрема: складання й пересилання документів, проведення обшуків, вилучення, пересилання й видачі речових доказів, проведення експертизи, допиту сторін, обвинувачуваних, свідків, експертів, порушення кримінального переслідування, розшуку й видачі осіб, що вчинили злочини, визнання й виконання судових рішень по цивільних справах, вироків у частині цивільного позову, виконавчих написів, а також шляхом вручення документів.

Як передбачено ч. 1 ст. 369 Господарського процесуального кодексу України, суд виконує доручення іноземних судів щодо надання правової допомоги - вручення викликів до суду чи інших документів, допит сторін чи свідків, проведення експертизи чи огляду на місці, вчинення інших процесуальних дій, передані їм у порядку, встановленому міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо його не укладено, - дипломатичними каналами.

Обставини, визначені частиною 2 статті 369 Господарського процесуального кодексу України, за наявності яких судове доручення не приймається до виконання, судом не встановлені.

Згідно з частинами 1, 2 ст. 370 Господарського процесуального кодексу України, доручення іноземного суду про вручення виклику до суду чи інших документів виконується у судовому засіданні або уповноваженим працівником суду за місцем проживання (перебування, місцем роботи) фізичної особи чи місцезнаходженням юридичної особи. Виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вручаються особисто фізичній особі чи її представникові або представникові юридичної особи під розписку.

За наведених обставин судове доручення Економічного суду Могілевської області (Республіка Білорусь) про вручення документів підлягає виконанню у судовому засіданні з викликом представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Електротех» .

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 234, 235, 369, 370 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ

1. Прийняти судове доручення Економічного суду Могілевської області (Республіка Білорусь) про вручення Товариству з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Електротех» повідомлення про день судового розгляду, ухвали Економічного суду Могілевської області (Республіка Білорусь) від 24.10.2019 р. у справі №160-14/2019.

2. Призначити судове засідання на 23.12.19 р. о 10:35 год. Засідання відбудеться відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області (79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх, зали судових засідань). Інформацію про номер залу судового засідання буде розміщено на дошці оголошень.

3. Викликати для участі у судовому засіданні та отримання документів (повідомлення про день судового розгляду, ухвали Економічного суду Могілевської області (Республіка Білорусь) від 24.10.2019 р. у справі №160-14/2019 про призначення справи до судового розгляду) представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Електротех» .

4. Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Електротех» , що, відповідно до положень ч. 5 та ч. 6 ст. 370 Господарського процесуального кодексу України, у разі відмови особи отримати виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, суддя, уповноважений працівник суду, представник адміністрації місця тримання особи робить відповідну позначку на документах, що підлягають врученню. У такому разі документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вважаються врученими.

У разі неявки до суду без поважних причин особи, яку належним чином повідомлено про день, час та місце судового засідання, якій мають бути вручені виклик до суду чи інші документи за дорученням іноземного суду, такі документи вважаються врученими.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою можна отримати інформацію по справі, що розглядається - lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Суддя Бортник О.Ю.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено29.11.2019
Номер документу85936671
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2408/19

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 23.12.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 28.11.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні