Ухвала
від 26.11.2019 по справі 461/4249/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/4249/19

Провадження № 1-кс/461/10026/19

УХВАЛА

26.11.2019 року. м.Львів.

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Львові клопотання старшого слідчогослідчого управлінняГоловного управлінняНаціональної поліціїу Львівськійобласті капітанаполіції ОСОБА_3 про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання до підозрюваного ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №12019140000000444 від 07.05.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

старший слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором ОСОБА_5 у кримінальному провадженні №12019140000000444 від 07.05.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.191 КК України про застосування запобіжного заходу у виді особистого зобов`язання до підозрюваного ОСОБА_4 .

Клопотання вмотивоване тим, що слідчим управлінням ГУНП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019140000000444 про підозру ОСОБА_4 , у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 (надалі ОСОБА_4 ), відповідно до наказу №164 від 16 серпня 2006 року призначений на посаду начальника дільниці гірничо-збагачувального комплексу сірчаного виробництва державного підприємства «Новояворівське державне гірничо-хімічне підприємство «Сірка».

Відповідно до Статуту Державного підприємства «Новояворівське державне гірничо-хімічне підприємство «Сірка» (ідентифікаційний код 34509953) (далі Підприємство), затвердженого Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 29.12.2016 №2157, засноване на державній власності, належить до сфери управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (далі Уповноважений орган управління) та є державним комерційним підприємством.

Згідно п.6.8 вказаного Статуту відчуження, у тому числі реалізація та придбання транспортних засобів, надання в оренду, списання основних засобів, що є державною власністю і закріплені за Підприємством на праві господарського відання, здійснення застави цілісного майнового комплексу Підприємства, його структурних підрозділів, будівель і споруд, передача в іпотеку здійснюється за погодженням з Уповноваженим органом управління в порядку, установленому законодавством.

Пунктом 6.12-13 передбачено, що підприємство не має права безоплатно передавати належне йому майно іншим юридичним особам чи громадянам, крім випадків, передбачених законом. Списання з балансу не повністю амортизованих основних фондів, а також прискорення амортизації основних фондів здійснюється лише за згодою Уповноваженого органу управління.

Відповідно до посадової інструкції начальника дільниці гірничо-збагачувального комплексу сірчаного виробництва, затвердженої26.12.2011наказом поПідприємству №37,(надалі начальник) ОСОБА_4 належить до професійної групи «Керівники», у своїй роботі керується діючим законодавством, законами, постановами, указами, розпорядженнями, рішеннями та іншими нормативно-правовими актами, наказами і розпорядженнями директора підприємства та даною посадовою інструкцією.

Відповідно до розділу 2 вказаної Посадової інструкції начальник дільниці організовує охорону та належний контроль за збереженням матеріально-технічних цінностей, здійснює керівництво виробничо-господарською діяльністю дільниці та інші обов`язки передбачені даною інструкцією.

Тобто, на ОСОБА_4 , як на службову особу державного підприємства, покладалось виконання адміністративно-господарських функцій, зокрема організація охорони та збереження матеріально-технічних цінностей.

Проте, ОСОБА_4 , зловживаючи своїм службовим становищем та діючи всупереч інтересам служби, заволодів чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, тобто повторно за наступних фактичних обставин.

Так, на початку травня 2019 року, перебуваючи на посаді начальника дільниці гірничо-збагачувального комплексу сірчаного виробництва ДП «Новояворівське ДГХП «Сірка», тобто будучи службовою особою, яка наділена адміністративно-господарськими функціями по охороні тазбереження матеріально-технічнихцінностей,у ОСОБА_4 виник злочиннийумисел спрямованийна заволодіннячужим майном,вчиненого повторно,за попередньоюзмовою групоюосіб ізневстановленими досудовимрозслідуванням особами,а самешляхом незаконногопродажу третімособам залізобетоннихконструкцій бувшиху використанні, які належали згаданому Підприємству.

ОСОБА_4 , реалізовуючи свій злочинний намір, спрямований на заволодіння чужим майном шляхом використання свого службового становища, в першій половині травня 2019 року, перебуваючи на території вказаного Підприємства в с.Немирів Яворівського району Львівської області, під час зустрічі із ОСОБА_6 висловив останньому пропозицію з приводу того, що у разі бажання останнього, безперешкодно співпрацювати із ДП «Новояворівське ДГХП «Сірка», при відвантаженні залізобетонних конструкцій, бою та плит, слід дотримуватися визначених ним умов, що мало б наслідком подальшого успішного підписання відповідних накладних на відпуск товару з Підприємства, а саме із реалізованої товарної операції ОСОБА_6 необхідно надавати йому наручно грошові кошти в сумі 7 200 гривень за 6 керамзитобетонних плит бувших у використанні, які ОСОБА_4 обіцяв самостійно внести на розрахунковий рахунок Підприємства.

Так, з метою виконання своїх протиправних вимог, ОСОБА_4 виготовив та підписав накладну №1/5 від 24 травня 2019 року на відпуск ним з території Підприємства матеріалів, відповідно до якої ОСОБА_6 надано дозвіл на відвантаження керамзитобетонних плит, в кількості 6 штук на загальну суму 7 200 гривень, чим засвідчено документальне підтвердження відвантаження вказаних плит з ДП «НДГХП «Сірка».

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, 24.05.2019 ОСОБА_4 , близько 10 год. 24 хв., перебуваючи по вул. Шевченка поблизу будинку 7 у м.Новояворівськ Львівської області, одержав від ОСОБА_6 грошові кошти у розмірі 7 200 гривень за надання дозволу на відвантаження з ДП «НДГХП «Сірка» керамзитобетонних плит бувших у використані в кількості 6 штук. Окрім цього, з метою надання операції законності, передав такому накладну №1/5 від 24 травня 2019 року на відпуск матеріалів.

Надалі, не вносячи вказані грошові кошти на розрахунковий рахунок ДП «НДГХП «Сірка», ОСОБА_4 заволодів чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, внаслідок чого Підприємству завдано матеріальну шкоду на загальну суму 9323, 08 гривень.

Окрім цього, ОСОБА_4 , продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, в червні 2019 року, перебуваючи по вул. Шевченка у м.Новояворівськ Львівської області, під приводом продажу майна належного ДП «НДГХП «Сірка» третім особам, заволодів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем грошовими коштами належними Підприємству за наступних фактичних обставин.

Так, ОСОБА_4 перебуваючи на посаді начальника дільниці гірничо-збагачувального комплексу сірчаного виробництва державного підприємства «Новояворівське державне гірничо-хімічне підприємство «Сірка», маючи умисел на заволодіння чужого майна, під приводом продажу третім особам залізобетонних конструкцій та будівельних матеріалів належних Підприємству, запропонував ОСОБА_6 надати йому наручно грошові кошти за надання дозволу на відпуск таких матеріалів із території Підприємства, які ОСОБА_4 зобов`язувався самостійно внести на розрахунковий рахунок ДП «Новояворівська ДГХП «Сірка», надавши такій товарній операції законності.

При цьому, ОСОБА_4 наперед усвідомлював, що і надалі, отримані грошові кошти від реалізації майна вносити в касу підприємства наміру не мав.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння чужим майно - грошовими коштами ДП «Новояворівське ДГХП «Сірка»отриманих від реалізації такого майна, діючи умисно, за попередньою змовою із невстановленими досудовим розслідуванням особами, 04.06.2019 ОСОБА_4 перебуваючи по вул. Шевченка у м.Новояворівськ Львівської області, узгодив із ОСОБА_6 остаточну суму грошових коштів та отримав такі під видом продажу майна (плити залізобетонні перекриття бувших у використанні, розміром 600см. на 120см, в кількості 7 штук) належного ДП «НДГХП «Сірка» на загальну суму 8 400 гривень. При цьому, з метою надання вигляду правдивості своїм намірам, надав ОСОБА_6 раніше власноручно виготовлену ним та підписану накладну №1/6 від 04.06.2019 на відпуск з території Підприємства матеріалів, відповідно до якої ОСОБА_6 надано дозвіл на відвантаження вище вказаних плит, чим підтвердив раніше взяті на себе зобов`язання, в тому числі і щодо внесення грошових коштів на рахунок Підприємства за вказану товарну операцію.

Надалі, не вносячи вказані грошові кошти на розрахунковий рахунок ДП «НДГХП «Сірка», ОСОБА_4 , діючи умисно, з корисливих мотивів, заволодів чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, внаслідок чого Підприємству завдано матеріальну шкоду на загальну суму 12568,50 гривень.

Окрім цього, ОСОБА_4 , продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, в червні 2019 року, перебуваючи по вул. Шевченка у м.Новояворівськ Львівської області, під приводом продажу майна належного ДП «НДГХП «Сірка» третім особам, заволодів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем грошовими коштами належними Підприємству отриманих від реалізацію такого майна, за наступних фактичних обставин.

Так, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді начальника дільниці гірничо-збагачувального комплексу сірчаного виробництва державного підприємства «Новояворівське державне гірничо-хімічне підприємство «Сірка», маючи умисел на заволодіння грошовими коштами вказаного Підприємства, під приводом продажу залізобетонних конструкцій та будівельних матеріалів третім особам, запропонував ОСОБА_6 надати йому грошові кошти за надання дозволу такому на відпуск матеріалів із території Підприємства, які в подальшому ОСОБА_4 зобов`язувався самостійно внести на розрахунковий рахунок Підприємства, надавши законності такій товарній операції.

При цьому, ОСОБА_4 наперед усвідомлював, що і надалі, отримані грошові кошти від реалізації майна вносити в касу підприємства наміру не мав.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння чужим майном, а саме грошовими коштами ДП «Новояворівське ДГХП «Сірка», отриманих від реалізації бувших у використанні залізобетонних плит в кількості 6 штук, діючи за попередньою змовою із невстановленими досудовим розслідуванням особами, 14.06.2019 ОСОБА_4 , перебуваючи по вул. Шевченка у м.Новояворівськ Львівської області, узгодив із ОСОБА_6 остаточну суму грошових коштів, які мав отримати під видом продажу майна, належного ДП «НДГХП «Сірка» на загальну суму 18 000 гривень.

В подальшому, з метою надання вигляду законності своїх намірів, ОСОБА_4 видав раніше власноручно ним виготовлену та підписану накладну №2/6 від 14.06.2019 на відпуск з території Підприємства матеріалів, відповідно до якої ОСОБА_6 надано дозвіл на відвантаження вище вказаних плит, чим підтвердив раніше взяті на себе зобов`язання, в тому числі і щодо внесення грошових коштів на рахунок Підприємства за вказану товарну операцію.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння чужим майном, 24.06.2019 близько 17 год. 25 хв., перебуваючи по вул. Шевченка поблизу будинку № 7 у м.Новояворівськ Львівської області, ОСОБА_4 одержав від ОСОБА_6 грошові кошти у розмірі 6 000 гривень за надання дозволу на відвантаження з ДП «НДГХП «Сірка» плит покриття ребристих бувших у використанні в кількості 6 штук. Надалі, не вносячи вказані грошові кошти на розрахунковий рахунок ДП «НДГХП «Сірка», ОСОБА_4 заволодів цими коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, внаслідок чого Підприємству завдано матеріальну шкоду на загальну суму 6 000 гривень.

Окрім цього, ОСОБА_4 , продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, в червні 2019 року, під приводом продажу майна належного ДП «НДГХП «Сірка» третім особам, заволодів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем грошовими коштами, отриманих від реалізацію такого майна, за наступних фактичних обставин.

Так, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді начальника дільниці гірничо-збагачувального комплексу сірчаного виробництва державного підприємства «Новояворівське державне гірничо-хімічне підприємство «Сірка», маючи умисел на заволодіння чужим майном - грошовими коштами вказаного Підприємства, під приводом продажу будівельних матеріалів у вигляді бетонного бою, запропонував представникові ТОВ «Балтом Україна» код ЄДРПОУ 35382784 ОСОБА_7 пропозицію, що у разі бажання останнього, безперешкодно співпрацювати із ДП «Новояворівське ДГХП «Сірка», при відвантаженні будівельних матеріалів у вигляді цегляного та бетонного бою, слід дотримуватися визначених ним умов, що мало б наслідком подальшого успішного підписання відповідних накладних на відпуск товару з Підприємства, а саме частину грошових коштів з товарної операції необхідно переказати на розрахунковий рахунок відкритий ДП «Новояворівське ДГХП «Сірка», а озвучений ним інший залишок грошових коштів, згідно одиниці вартості відвантаженого товару, необхідно переказати на розрахунковий рахунок озвучений ОСОБА_4 .

При цьому, ОСОБА_4 наперед усвідомлював, що і надалі, отримані грошові кошти від реалізації майна вносити в касу підприємства наміру не мав.

Так, на вказану пропозицію ОСОБА_7 погодився та за обумовленим раніше планом ОСОБА_4 , працівниками ТОВ «Балтом Україна» здійснювалось відвантаження бетонного бою із ДП «Новояворівське ДГХП «Сірка» безотримання будь-якихдозвільних документів.

Надалі, ОСОБА_4 , реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами ДП «Новояворівське ДГХП «Сірка» отриманих від продажу такого майна, діючи за попередньою змовою із невстановленими досудовим розслідуванням особами, усвідомлюючи свій протиправний характер та розуміючи, що ускладнення викриття його злочинної діяльності заволодіння чужим майном, можливе лише при залученні до вчинення злочину сторонніх необізнаних осіб, запропонував ОСОБА_6 отримати грошові кошти від ТОВ «Балтом Україна» для подальшого передання їх ОСОБА_4 , на що ОСОБА_6 погодився.

В подальшому, 19.06.2019 ОСОБА_4 узгодив із представником ТОВ «Балтом Україна» ОСОБА_7 остаточну суму грошових коштів в загальній сумі 30250 гривень, які мав отримати під видом продажу майна (цегляного та бетонного бою) належного ДП «НДГХП «Сірка», та для реалізації задуманого надав такому банківські реквізити ФОП « ОСОБА_6 ».

24.06.2019 із банківського рахунку № НОМЕР_1 , належного ТОВ «Балтом Україна» код 35382784 на рахунок № НОМЕР_2 , який належить ФОП « ОСОБА_6 », було здійснено переказ коштів за здійснення товарної операції раніше обумовленої ОСОБА_4 .

Цього ж дня, продовжуючи свої злочинні дії спрямовані на заволодіння грошовими коштами ДП «НДГХП «Сірка», отриманих за реалізацію будівельних матеріалів ТОВ «Балтом Україна», ОСОБА_4 близько 17 год. 25 хв., перебуваючи по вул. Шевченка поблизу будинку №7 у м.Новояворівськ Львівської області, отримав від ОСОБА_8 грошові кошти в загальній сумі 26400 гривень, які були отримані ним від ТОВ «Балтом Україна» за обумовленими раніше ОСОБА_4 обставинами.

Отримавши вказані грошові кошти, ОСОБА_4 заволодів такими шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, внаслідок чого Підприємству завдано матеріальну шкоду на загальну суму 30 250 гривень.

Таким чином, ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у вчиненні повторно заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 ККУкраїни.

25.11.2019 ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.191 КК України, яке відповідно до ст.12 КК України, віднесено до тяжкого злочину, санкція статті якого передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наявність обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_4 інкримінованого йому правопорушення повністю підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами: висновком експерта за результатами проведення почеркознавчої експертизи №6/687 від 15.10.2019, технічної експертизи документів №6/583 від 29.08.2019, хімічної експертизи №3571 від 16.08.2019 за матеріалами кримінального провадження, товарознавчої експертизи №4194-4196 від 05.11.2019, показаннями свідків ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_7 , отриманими документами та інформацією, що становлять банківську таємницю, а саме інформація про відкриття та обслуговування банківського рахунку відкритого ДП «Новояворівське ДГХП «Сірка» іншими матеріалами, зібраними під час досудового розслідування кримінального провадження, у їх сукупності.

По даному кримінальному провадженню на даний час ще не проведено усі можливі слідчі (розшукові) і процесуальні дії, що спрямовані на отримання та перевірку отриманих доказів у ньому, а тому в матеріалах кримінального провадження наявні достатні ризики того, що ОСОБА_4 з метою ухилення від кримінальної відповідальності за вчинення злочину, зможе незаконними засобами впливати на свідків чи очевидців подій, тим самим може перешкодити в проведенні у кримінальному провадженні у наступному:

-провести слідчі (розшукові) і процесуальні дії, зокрема, встановити і допитати як свідків осіб, які здійснювали відвантаження залізобетонних конструкцій із Підприємства.

-провести інші слідчі (розшукові) і процесуальні дії, спрямовані на надання оцінці дій іншим учасникам кримінального провадження, якими було надано дозвіл на відвантаження матеріалів з території Підприємства.

-провести інші слідчі (розшукові) і процесуальні дії, спрямовані на перевірку показань підозрюваного щодо обставин вчиненого кримінального правопорушення та встановлення можливих інших співучасників, чи обставин пов`язаних із легалізацією (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом;

-провести інші слідчі (розшукові) і процесуальні дії, в яких виникне необхідність;

-повідомити підозрюваному про зміну раніше повідомленої підозри (або нову підозру);

На даний час виникла необхідність у застосуванні до підозрюваного ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання, оскільки наявні наступні ризики:

- ОСОБА_4 , перебуваючи на волі, усвідомивши можливість отримання кримінального покарання у вигляді позбавлення волі на тривалий термін, може переховуватися від слідства та суду, оскільки він після повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення може залишити місце фактичного свого проживання та переховуватися;

- ОСОБА_4 , будучи особою, яка підозрюється у вчиненні дій, пов`язаних із розтратою ввіреного йому майна за попередньою змовою групою осіб, перебуваючи на волі, з метою уникнення кримінального покарання, може незаконно впливати на інших свідків чи осіб, пов`язаних з досудовим розслідуванням у справі.

При оцінці обставин, передбачених ст.178 КПК України, досудове слідство прийшло до висновків, що:

- наявні докази вчинення підозрюваним ОСОБА_4 , кримінального правопорушення є вагомими та допустимими, отриманими у встановленому КПК України порядку;

- у разі визнання винуватим, ОСОБА_4 загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 8 років;

- вік і стан здоров`я підозрюваного ОСОБА_4 дозволяє застосування до нього запобіжного заходу.

Таким чином, якщо не застосувати щодо підозрюваного ОСОБА_4 , запобіжного заходу у вигляді особисте зобов`язання, неможливо запобігти вказаним ризикам, а саме: можливості переховуватись від органів досудового розслідування та/або суду, незаконно впливати на потерпілого і свідків у цьому кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, вчинити інше кримінальне правопорушення.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, відтак є підстави вважати, якщо не застосовувати щодо підозрюваного ОСОБА_4 , запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання, то це не забезпечить належної його поведінки та не надасть можливості уникнути вказаних ризиків, а тому слідчий просить клопотання задовольнити

При цьому, поняття "обґрунтована підозра" визначена в рішенні Європейського суду з прав людини від 21 квітня 2011 року у справі "Нечипорук і Йонкало проти України", відповідно до якої цей термін означає, що існують факти або інформація, які можуть переконати об`єктивного спостерігача в тому, що особа, про яку йдеться, могла вчинити правопорушення (рішення у справі "Фокс, Кемпбелл і Гартлі проти Сполученого Королівства" від 30 серпня 1990 року, п. 32, Series A, № 182). Мета затримання для допиту полягає в сприянні розслідуванню злочину через підтвердження або спростування підозр, які стали підставою для затримання (див. рішення у справі "Мюррей проти Сполученого Королівства" від 28 жовтня 1994 року, п. 55, Series A, № 300-A).

Слідчим доведена наявність ризиків, передбачених у статті 177 КПК України, які дають підстави вважати, що ОСОБА_4 може переховуватись від органів досудового розслідування та/або суду, незаконно впливати на потерпілого і свідків у цьому кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, вчинити інше кримінальне правопорушення.

З урахуванням викладених ризиків та особи підозрюваного, обставин вчинення та суспільну небезпеку кримінального правопорушення, у скоєнні якого підозрюється ОСОБА_4 суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання сторони обвинувачення та обрання до підозрюваного запобіжного заходу у виді особистого зобов`язання. Суд вважає, що саме такий вид забезпечення кримінального провадження буде необхідним і достатнім для недопущення порушення підозрюваним процесуальної поведінки.

Відповідно до ч.5,6 ст.194 КПК України, якщо під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу, не пов`язаного з триманням під вартою, прокурор доведе наявність всіх обставин, передбачених частиною першою цієї статті, слідчий суддя, суд застосовує відповідний запобіжний захід, зобов`язує підозрюваного, обвинуваченого прибувати за кожною вимогою до суду або до іншого визначеного органу державної влади, а також виконувати один або кілька обов`язків, необхідність покладення яких була доведена прокурором.

Обов`язки, передбачені частиною п`ятою цієї статті, можуть бути покладені на підозрюваного, обвинуваченого на строк не більше двох місяців. У разі необхідності цей строк може бути продовжений за клопотанням прокурора в порядку, передбаченому статтею 199 цього Кодексу. Після закінчення строку, в тому числі продовженого, на який на підозрюваного, обвинуваченого були покладені відповідні обов`язки, ухвала про застосування запобіжного заходу в цій частині припиняє свою дію і обов`язки скасовуються.

На думку слідчого судді, запобіжний захід у виді особистого зобов`язання забезпечить виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов`язків.

Керуючись ст. ст. 176-178, 181, 193, 194, 196, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

клопотання задовольнити.

Застосувати до підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Сарники Рогатинського району Івано-Франківської області, громадянина України, українця, одруженого, тимчасово не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , запобіжний захід - особисте зобов`язання.

Покласти на підозрюваного ОСОБА_4 наступні обов`язки:

- прибувати до старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 або іншого слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за першим викликом;

- не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи;

- здати на зберігання до відповідного органу державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну;

Попередити підозрюваного, що в разі невиконання покладених, згідно ухвали слідчого судді, обов`язків, до нього може бути застосований більш жорстокий запобіжний захід та/або накладене грошове стягнення.

Зазначені обов`язки покласти на підозрюваного на строк 2 місяці, тобто до 24.01.2020 р. У разі необхідності цей строк може бути продовжений за клопотанням прокурора в порядку, передбаченому статтею 199 КПК України.

Контроль за виконанням особистого зобов`язання покласти на слідчого у провадженні якого перебуває кримінальне провадження.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення26.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85982046
СудочинствоКримінальне
Сутьобрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання до підозрюваного ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №12019140000000444 від 07.05.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —461/4249/19

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 25.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 10.07.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 01.07.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні