Ухвала
від 29.11.2019 по справі 181/1067/19
МЕЖІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 181/1067/19

Провадження № 2/181/222/19

У Х В А Л А

"29" листопада 2019 р. смт. Межова

Межівський районний суд Дніпропетровської області

в складі: головуючого судді Літвінової Л.Ф.,

з участю секретаря судового засідання Макогон І.С.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідачів Рябенка ОСОБА_3 ,

відповідача ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Межова клопотання позивача ОСОБА_1 про забезпечення доказів за позовною заявою ОСОБА_1 до Зорянської сільської ради, як представницького органу територіальної громади села Зоряне Межівського району Дніпропетровської області, Сільського комунального закладу освіти Зорянський дошкільний навчальний заклад Зернятко Зорянської сільської ради, завідуючої сільським комунальним закладом освіти Зорянський дошкільний навчальний заклад Зернятко Зорянської сільської ради Півнюк Юлії Євгенівни про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Межівського районного суду Дніпропетровської області знаходиться вказана цивільна справа.

Позивач ОСОБА_1 у судовому засіданні 29 листопада 2019 року заявила клопотання про забезпечення доказів, відповідно до якого просить витребувати у завідуючої СКЗО Зорянський ДНЗ Зернятко Зорянської сільської ради Півнюк Ю.Є. наказ про проведення інвентаризації в липні 2019 року, наказ про створення інвентаризаційної комісії в липні 2019 року, журнал наказів та належним чином його завірену копію.

Позивач ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_2 заявлене клопотання підтримали у повному обсязі.

Представник відповідачів ОСОБА_5 та відповідач ОСОБА_4 заперечували проти заявленого клопотання.

Суд, заслухавши пояснення учасників судового процесу, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Згідно з ч.1 ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Відповідно до ч. 2 ст. 116 ЦПК України способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Частиною 1 ст. 118 ЦПК України встановлено, що заява про забезпечення доказів розглядається в судовому засіданні в загальному порядку, передбаченому цим Кодексом, з особливостями, встановленими цією статтею.

Враховуючи викладене, а також приймаючи до уваги той факт, що суд не приступив до розгляду справи по суті, оскільки головуючим у судовому засіданні у відповідності до норм ЦПК роз`яснено сторонам право на відвід, права та обов`язки, позиції стосовно заявлених позовних вимог учасниками судового процесу не виказані, суд вважає за необхідне клопотання позивача про забезпечення доказів задовольнити.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.84, 116, 118, 247, 259-261, 353-354 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про забезпечення доказів - задовольнити.

Витребувати від завідуючої сільським комунальним закладом освіти Зорянський дошкільний навчальний заклад Зернятко Зорянської сільської ради Півнюк Юлії Євгенівни наказ про проведення інвентаризації в сільському комунальному закладі освіти Зорянський дошкільний навчальний заклад Зернятко Зорянської сільської ради в липні 2019 року.

Витребувати від завідуючої сільським комунальним закладом освіти Зорянський дошкільний навчальний заклад Зернятко Зорянської сільської ради ОСОБА_4 наказ про створення інвентаризаційної комісії в липні 2019 року.

Витребувати від завідуючої сільським комунальним закладом освіти Зорянський дошкільний навчальний заклад Зернятко Зорянської сільської ради Півнюк Юлії Євгенівни журнал наказів та належним чином його завірену копію.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали суду надати для виконання завідуючій сільським комунальним закладом освіти Зорянський дошкільний навчальний заклад Зернятко Зорянської сільської ради Півнюк Юлії Євгенівні.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення або складення. Учасник справи якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя Л. Ф. Літвінова

Дата ухвалення рішення29.11.2019
Оприлюднено01.12.2019
Номер документу85986531
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —181/1067/19

Ухвала від 12.03.2021

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 05.03.2021

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Постанова від 28.12.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Рішення від 31.01.2020

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Рішення від 31.01.2020

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 29.11.2019

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 29.11.2019

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 05.11.2019

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні