Ухвала
від 29.11.2019 по справі 487/8140/19
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/8140/19

Провадження № 2/487/2626/19

УХВАЛА

про відкриття повадження у справі

29.11.2019 року

Суддя Заводського районного суду міста Миколаєва Нікітін Д.Г., вивчивши матеріали позовної заяви Миколаївського обласного Будинку дитини Миколаївської обласної ради в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третьої особи - Служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

01.11.2019 року до Заводського районного суду м. Миколаєва надійшла цивільна справа за позовом Миколаївського обласного Будинку дитини Миколаївської обласної ради (ЄДРПОУ 30125754, місце знаходження: м. Миколаїв, вул. Курортна, 7Б) звернувся до суду в інтересах малолітнього ОСОБА_1 із позовною заявою до ОСОБА_2 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 ), третьої особи - Служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації (місце знаходження: Миколаївська область, м. Первомайськ, вул. Чкалова, 12) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд приходить до наступного:

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

За приписами п.п.4,5 ч.2 ст.187 ЦПК України в ухвалі про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа, дата, час та місце підготовчого засідання, якщо справа буде розглядатися в порядку загального позовного провадження.

Згідно з п.п.2, 4 ч.3 ст.274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує, в тому числі, значення справи для сторін, а також категорію та складність справи.

З урахуванням викладеного, суд приходить до висновку що позовну заяву слід прийняти до розгляду в порядку загального позовного провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 189-193, 197, 353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду справу за позовною заявою Миколаївського обласного Будинку дитини Миколаївської обласної ради в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третьої особи - Служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів .

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження. Підготовче засідання по справі призначити на 16.01.2020 р. о 14:00 год. в приміщенні Заводського районного суду міста Миколаєва, за адресою: вул. Радісна,3, каб. №16, про що повідомити сторони.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, протягом якого він має право подати відзив, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, протягом якого він має право подати пояснення.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України). Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1412/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала в частині порушення правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Миколаївського Апеляційного суду, або через Заводський районний суд м. Миколаєва протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Д.Г. Нікітін

Дата ухвалення рішення29.11.2019
Оприлюднено04.12.2019

Судовий реєстр по справі —487/8140/19

Рішення від 09.04.2020

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Нікітін Д. Г.

Постанова від 16.01.2020

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Нікітін Д. Г.

Ухвала від 29.11.2019

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Нікітін Д. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні