Ухвала
від 29.11.2019 по справі 132/949/19
КАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 132/949/19

2/132/348/19

Ухвала

Іменем України

29 листопада 2019 року місто Калинівка

КАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ у складі:

головуючого - судді СЄЛІНА Є.В.

при секретарі - ПІДГЕРСЬКІЙ О.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні зали суду в м. Калинівка Вінницької області цивільну справу № 132/949/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Лан-Агро , в інтересах якого діє адвокат Мельник Юрій Миколайович, до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю СВК Мрія та Товариства з обмеженою відповідальністю Агро Трак про визнання договорів оренди земельної ділянки недійсними,

ВСТАНОВИВ:

18.03.2019р. до Калинівського районного суду Вінницької області звернулось ТОВ Лан-Агро із позовом до ОСОБА_1 та ТОВ СВК Мрія про визнання договору оренди землі недійсним, по якому ухвалою судді Гуцола М.П. від 26.03.2019р. було відкрите провадження в порядку загального позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

У зв`язку із відрахуванням судді ОСОБА_2 зі штату суддів Калинівського районного суду Вінницької області, в провадженні якого перебувала вказана цивільна справа, останню відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу від 02.08.2019р., передано на розгляд судді Сєліну Є.В., який своєю ухвалою від 05.08.2019р. справу прийняв до свого провадження та призначив по ній підготовче провадження.

13.09.2019р. на адресу суду надійшло клопотання представника ТОВ Лан-Агро - адвоката Мельника Ю.М. про залучення співвідповідача та збільшення позовних вимог у даній цивільній справі, яке ухвалою Калинівського районного суду Вінницької області від 23.09.2019р. було задоволене.

Згідно вказаного судового рішення, продовжено строк підготовчого провадження у цій справі не більше ніж на тридцять днів з дня постановлення цієї ухвали; залучено до участі в справі в якості співвідповідача - ТОВ Агро Трак ; зобов`язано ОСОБА_1 , ТОВ СВК Мрія , відділ надання адміністративних послуг Калинівської райдержадміністрації Вінницької області, державного реєстратора Вовчоцької сільської ради Немирівського району Вінницької області Білієнко О.В., та ТОВ Агро Трак надати відповідні докази.

Докази, які витребовував суду, надані у визначений строк та у встановленому законом порядку.

У підготовче судове засідання, призначене на 29.11.2019р. представник ТОВ СВК Мрія - адвокат Катрич П.С. та представник ТОВ Агро Трак - адвокат Сидоров П.В. не з`явились, надавши відповідні письмі заяви, в яких: ОСОБА_3 просить підготовче судове засідання відкласти на пізніший термін у зв`язку із перебуванням на санаторно-курортному лікуванні, а ОСОБА_4 посилаючись на необхідність залучення до справи додаткових доказів, ознайомлення із витребуваними доказами, та надання контраргументів, просить продовжити строк проведення підготовчого провадження у справі на один місяць, та розглянути цивільну справу спочатку у зв`язку із залученням до її розгляду в якості співвідповідача ТОВ Агро-Трак .

Представник позивача ТОВ Лан-Агро - адвокат Мельник Ю.М. в судове засідання також не з`явився надавши письмову заяву, в якій просить провести підготовче засідання за його відсутності.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином в передбаченому законом порядку, із заявою чи клопотанням з приводу відкладення підготовчого провадження у справі не звертався.

Розглянувши подані клопотання, які не були вирішені судом раніше, суд приходить до наступних висновків:

Цивільне судочинство здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України Про міжнародне приватне право, законів України, що визначають особливості розгляду окремих категорій справ, а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України (ч.1 ст.3 ЦПК України).

Суд та учасники судового процесу відповідно до ч.2 ст.2 ЦПК України, зобов`язані керуватися завданнями цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Одним із завдань цивільного судочинства, як визначено у ч.1 ст.2 ЦПК України, є своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

З метою дотримання цього завдання, законодавцем зокрема у ч.3 ст.189 ЦПК України встановлено, що підготовче провадження має бути проведено протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи до розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду. А відповідно до ч.ч.1, 2 ст.210 ЦПК України, суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадженнями у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження - не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку. Суд розглядає справу по суті протягом тридцяти днів з дня початку розгляду справи по суті.

Як вбачається з матеріалів цивільної справи, з незалежних від суду причин, розгляд справи вже довгий період часу перебуває на стадії підготовчого провадження, яке ухвалою суду від 23.09.2019р. було продовжено на строк не більший ніж на тридцять днів з дня постановлення цієї ухвали.

На стадії підготовчого провадження, судом здійснено дії, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України, необхідні для забезпечення правильного, своєчасного та якісного розгляду справи по суті, а тому підстав для подальшого відкладення підготовчого засідання суд не вбачає.

Будь-який учасник не обмежений в реалізації свого процесуального права на ознайомлення з матеріалами цивільної справи, отримання з неї витягів та копії, а також надання доказів в подальших стадії процесу, які не були подані з поважних причин під час підготовчого провадження.

Клопотання представника ТОВ Агро Трак - адвоката Сидорова П.В. про витребування у позивача ТОВ Лан-Агро документів, які містять відомості та інформацію про виплату орендної плати за спірним договором оренди землі, сплати за ним обов`язкових платежів та податків, поштові описові листи та фіскальні чеки на підтвердження факту направлення листа-повідомлення та проекту додаткової угоди, а також про виклик та допит свідка - заступника директора по технічним питанням ТОВ Лан-Агро ОСОБА_5 , необхідно задовольнити, а оцінку щодо належності та допустимості цих доказів дати під час ухвалення судового рішення в нарадчій кімнаті.

За умовами ч.2 ст.200 ЦПК України, суд вважає за можливе, закрити підготовче провадження у цій справі та призначити її до судового розгляду по суті.

В цей же час, суд вважає за необхідне, надати учасникам процесу можливість подати докази, заперечення чи пояснення, які не були подані під час підготовчого провадження з поважних причин, завчасно до визначеної нижче дати наступного судового засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 189, 196-200, 258-260, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання представника ТОВ СВК Мрія - адвоката Катрича П.С. та представника ТОВ Агро Трак - адвоката Сидорова П.В. про відкладення підготовчого провадження у справі - відмовити.

Клопотання представника ТОВ Агро Трак - адвоката Сидорова П.В. про витребування доказів, виклик та допит свідка - задовольнити.

Зобов`язати ТОВ Лан-Агро надати до початку наступного судового засідання документи, які містять відомості та інформацію про виплату орендної плати за спірним договором оренди землі, сплати за ним обов`язкових платежів та податків, поштові описові листи та фіскальні чеки на підтвердження факту направлення листа-повідомлення та проекту додаткової угоди.

Викликати та допитати в якості свідка заступника директора по технічним питанням ТОВ Лан-Агро ОСОБА_5 , попередивши його про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Закрити підготовче провадження у даній цивільній справі, призначити її до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні на 11 грудня 2019 року на 12год. 00хв. в приміщенні Калинівського районного суду Вінницької області за адресою: Вінницька обл., м. Калинівка, вул. В. Нестерчука, 70.

Копію цієї ухвали направити на адресу учасників процесу, запропонувавши їм надати до початку судового розгляду по суті - докази, що стосуються предмету доказування, письмові заперечення чи відзив проти позову із доказами на їх підтвердження, які не були подані з поважних причин під час підготовчого провадження.

Встановити наступний порядок з`ясування обставин: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники справи посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, оголошення та дослідження доказів, проведення судових дебатів.

Отримати інформацію щодо справи можливо на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за наступною сторінкою: http//court.gov.ua/fair/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Є.В. Сєлін

СудКалинівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення29.11.2019
Оприлюднено05.12.2019
Номер документу86077708
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —132/949/19

Ухвала від 01.12.2020

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

Ухвала від 05.10.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Якименко М. М.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Якименко М. М.

Рішення від 07.07.2020

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

Рішення від 07.07.2020

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

Ухвала від 16.04.2020

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

Ухвала від 29.11.2019

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

Ухвала від 23.09.2019

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

Ухвала від 16.09.2019

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні