Ухвала
від 04.12.2019 по справі 942/1719/19
НОВОПСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 04.12.2019

ЄУ № 942/1719/19

Провадження №2/942/807/19

УХВАЛА

04 грудня 2019 року Новопсковський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді Чалого А.В.,

за участю секретаря судового засідання Сіренко А.В., розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Новопсков в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Пісківської сільської ради Новопсковського району Луганської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом та просив визнати за ним право власності на житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою Новопсковського районного суду Луганської області від 08.10.2019 року відкрито загальне позовне провадження, призначено підготовче судове засідання на 04.12.2019 року.

Позивач в підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Представник позивача в підготовче судове засідання не з`явилася, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, надала клопотання про витребування доказів та просила розглянути його за відсутності позивача та представника.

Представник відповідача до підготовчого судового засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

В клопотанні про витребування доказів представник позивача просить витребувати у приватного нотаріуса Новопсковського районного нотаріального округу Чернявської І.В. (Луганська область, смт. Новопсков, вул. Українська, 118Д) спадкову справу, заведену після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Суд, розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч. 6, 7, 8 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно ч. 4 ст. 8-1 Закону України Про нотаріат вилучення (виїмка) реєстрів нотаріальних дій та документів, що передані нотаріусу на зберігання в порядку, передбаченому цим Законом, а також печатки нотаріуса не допускається. Такі реєстри нотаріальних дій, документи чи печатка нотаріуса можуть бути надані суду за мотивованою постановою суду тільки для огляду і повинні бути повернуті судом негайно після огляду.

З огляду на викладене, суд вважає, що з метою з`ясування обставин справи, які мають істотне значення та для прийняття обґрунтованого та законного рішення, клопотання представника позивача слід задовольнити та витребувати у приватного нотаріуса Новопсковського районного нотаріального округу Чернявської І.В. спадкову справу, заведену після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Разом з тим, провадження у справі відкрите 08.10.2019 року. Відповідно до ч. 3 ст.189 ЦПК України строк проведення підготовчого провадження спливає 08.12.2019 року.

Відповідно до ч. 3 ст. 189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності витребування нових (додаткових) доказів.

Таким чином, у зв`язку з задоволенням клопотання представника позивача про витребування доказів, суд вважає за необхідне оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні та продовжити строк проведення підготовчого провадження на тридцять днів .

Керуючись ст.ст. 53, 84, 189, 197, 198, 259-261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Пісківської сільської ради Новопсковського району Луганської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом до 08 січня 2020 року до 14 год. 30 хв.

Продовжити строк проведення підготовчого провадження в даній цивільній справі на тридцять днів - до 08 січня 2020 року включно.

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Новопсковського районного нотаріального округу Чернявської І.В. (Луганська область, смт. Новопсков, вул. Українська, 118Д) спадкову справу, заведену після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Копію ухвали направити приватному нотаріусу Новопсковського районного нотаріального округу Чернявській І.В., для виконання.

Про час та місце судового розгляду повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: А.В. Чалий

СудНовопсковський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення04.12.2019
Оприлюднено06.12.2019
Номер документу86117872
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —942/1719/19

Рішення від 28.02.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 08.01.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 08.10.2019

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні