Ухвала
від 08.01.2020 по справі 942/1719/19
НОВОПСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 08.01.2020

ЄУ № 942/1719/19

Провадження №2/942/111/20

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до розгляду по суті

08 січня 2020 року, Новопсковський районний суд Луганської області у складі :

головуючого судді Чалого А.В.

за участю секретаря Сіренко А.В.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Пісківської сільської ради Новопсковського району Луганської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом та просив визнати за ним право власності на житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою Новопсковського районного суду Луганської області від 08.10.2019 року відкрито загальне позовне провадження, призначено підготовче судове засідання на 04.12.2019 року.

Ухвалою Новопсковського районного суду Луганської області від 04.12.2019 року у підготовчому судовому засіданні оголошено перерву до 08.01.2020 року, у зв`язку з задоволенням клопотання представника позивача про витребування доказів.

08.01.2020 року на адресу суду надійшла спадкова справа №161/2019 до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Учасники судового розгляду до підготовчого судового засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Позивач надав суду клопотання про розгляд підготовчого судового засідання без його участі.

Представник позивача надала суду клопотання, в якому просила залучити до участі у справі у якості співвідповідача ОСОБА_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , підготовче судове засідання, призначене на 08 січня 2020 року проводити без її участі.

Представник відповідача правом на подання відзиву на позовну заяву або пред`явлення зустрічного позову не скористався.

Розглянувши клопотання представника позивача про залучення до участі у справі у якості співвідповідача ОСОБА_3 , суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно вимог п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

З матеріалів спадкової справи №161/2019 вбачається, що ОСОБА_3 звернулася до приватного нотаріуса Чернявської І.В. з заявою про те, що вона прийняла спадщину після смерті свого чоловіка ОСОБА_2 у встановленому законом порядку, оскільки проживала з померлим на час відкриття спадщини та була зареєстрована за однією адресою. Частка спадщини, на яку має право ОСОБА_3 забезпечена за рахунок іншого майна, а тому вона не заперечує аби свідоцтва про право на спадщину за законом на належну померлому земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Пісківської сільської ради були видані на ім`я ОСОБА_1 .

Разом з тим, позивач ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом про визнання за ним права власності на житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 .

Проте, в матеріалах справи відсутні будь-які відомості щодо поділу спадкового майна у вигляді спірного житлового будинку між спадкоємцями померлого ОСОБА_2 .

Враховуючи викладене, суд дійшов висновків про задоволення клопотання представника позивача про залучення до участі у справі у якості співвідповідача ОСОБА_3 , оскільки рішення суду може вплинути на її права та обов`язки.

В ході підготовчого провадження спір у порядку, визначеному ст.197 ЦПК України не врегульовано.

З огляду на те, що сторонами надані всі наявні у них докази, суд, виконавши вимоги ч.2 ст.197 ЦПК України, вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду за участю сторін.

Керуючись ст.ст.197, 258-261, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Залучити до участі у справі у якості співвідповідача ОСОБА_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали повинен направити відповідачу ОСОБА_3 копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Визначити відповідачу ОСОБА_3 п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу ОСОБА_3 , що вона має право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Закрити підготовче провадження та призначити до судового розгляду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Пісківської сільської ради Новопсковського району Луганської області, ОСОБА_3 про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,у приміщенні Новопсковського районного суду Луганської області (у залі судових засідань № 2 Новопсковського районного суду Луганської області) по суті на 07 лютого 2020 року на 14 год. 00 хв.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А.В. Чалий

СудНовопсковський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення08.01.2020
Оприлюднено11.01.2020
Номер документу86830694
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —942/1719/19

Рішення від 28.02.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 08.01.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 08.10.2019

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні