Ухвала
від 31.10.2019 по справі 457/112/18
ТРУСКАВЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 457/112/18

провадження №2/457/36/19

УХВАЛА

31 жовтня 2019 року м. Трускавець

Трускавецький міський суд Львівської області

в складі:

головуючого судді Грицьківа В.Т.

за участі секретаря Ринди О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Трускавці в залі суду цивільну справу за позовом АТ "Укрсоцбанк" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа ТзОВ "Будівельні технології ХХІ століття" про звернення стягнення на предмет іпотеки,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Трускавецького міського суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовом АТ "Укрсоцбанк" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа ТзОВ "Будівельні технології ХХІ століття" про звернення стягнення на предмет іпотеки.

В судове засідання 31.10.2019 року з"явився представник позивача. Відповідачі та представник третьої особи не з"явилися.

Представник відповідача ОСОБА_1 . подала суду клопотання про відкладення розгляду справи у зв"язку з неможливістю прибути в судове засідіння.

Представник позивача подав суду клопотання про заміну сторони у справі - АТ "Укрсоцбанк" замінити на його правонаступника АТ "Альфа -Банк".

Заслухавши думку представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Судом встановлено, що відповідно до рішення №5/2019 єдиного акціонера АТ Укрсоцбанк від 15.10.2019 року, було затверджено Передавальний акт та визначено, що правонаступництво щодо всього майна, прав та обов`язків АТ Укрсоцбанк , які зазначені у передавальному акті, виникає у АТ Альфа-Банк з 15.10.2019 року.

Згідно ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Однак представник позивача не додав до клопотання рішення АТ "Укрсоцбанк" про реорганізацію шляхом приєднання та рішення АТ "Альфа-Банк" про приєднання АТ "Укрсоцбанк". Відомості про приєднання АТ "Укрсоцбанку" до АТ "Альфа-Банку" також відсутні у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, тому у задоволенні даного клопотання необхідно відмовити.

В матеріалах справи також наявне клопотання представника позивача про залучення до участі в розгляді справи в якості відповідачів: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та у якості третіх осіб: ОСОБА_6 та ОСОБА_7 .

Згідно ч.ч. 1, 3, 4 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Згідно ч.ч. 1, 5, 6, 7 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Заслухавши думку представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява про залучення до участі в розгляді справи в якості відповідачів: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та у якості третіх осіб: ОСОБА_6 та ОСОБА_7 є підставною та обгрунтованою, оскільки на момент подачі позовної заяви до суду у лютому 2018 року позивач не міг знати про те, що майно належить на праві власності вказаним особам, тому з метою недопущення порушення прав та інтересів власників майна, клопотання необхідно задовольнити.

З огляду на викладені обставини, суд приходить до висновку про необхідність відкладення розгляду справи на іншу дату та час, про що необхідно повідомити учасників цивільного процесу, які не з"явились в судове засідання та яких залучено до участі в розгляді справи.

Керуючись ст.ст.51, 53, 55, 260, 353 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання представника позивача про заміну позивача - відмовити.

Клопотання про залучення до участі в розгляді справи відповідачів та третіх осіб задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості відповідачів: ОСОБА_3 , ІПН НОМЕР_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 ; ОСОБА_4 , ІПН НОМЕР_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 ; ОСОБА_5 , ІПН НОМЕР_3 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: ОСОБА_6 , ІПН НОМЕР_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_4 ; ОСОБА_8 , ІПН НОМЕР_4 , який проживає за адресою: АДРЕСА_5 .

Розгляд справи відкласти на 03.12.2019 року 15 год. 30 хв.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на сайті http://trm.lv.court.gov.ua/sud1324.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Повідомити залучених відповідачів про те, що вони вправі заявити клопотання про розгляд справи спочатку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В. Т. Грицьків

СудТрускавецький міський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення31.10.2019
Оприлюднено06.12.2019
Номер документу86128480
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —457/112/18

Постанова від 25.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Ухвала від 29.05.2020

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Рішення від 06.02.2020

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 08.01.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 25.06.2019

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 31.10.2019

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 27.12.2018

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні