Ухвала
від 04.12.2019 по справі 607/22037/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04.12.2019 Справа №607/22037/19

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

в складі:

головуючого Грицак Р.М.

за участі секретаря Білецької Ю.Ю.

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Тернополі клопотання про витребування доказів у цивільній справі №607/22037/19 за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , державного реєстратора Різдвянської сільської ради Теребовлянського району Тернопільської області Подвірного Ярослава Остаповича, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Комплекс Андріївський про скасування рішення державного реєстратора, скасування записів в державному реєстрі прав власності, визнання права спільної сумісної власності на нерухоме майно, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , державного реєстратора Різдвянської сільської ради Теребовлянського району Тернопільської області Подвірного Ярослава Остаповича, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Комплекс Андріївський про скасування рішення державного реєстратора, скасування записів в державному реєстрі прав власності, визнання права спільної сумісної власності на нерухоме майно.

Представник позивача адвокат Притула О.Б. в судовому засіданні заявила клопотання про витребування доказів, зокрема наступної інформації:

-в Управлінні державної реєстрації Тернопільської міської ради відомості щодо реєстрації права власності за ОСОБА_4 за договором купівлі-продажу від 23.11.2017 р., № 2432, що укладений між ПАТ КУА НАЦІОНАЛЬНИЙ РЕЗЕРВ (продавець) та ОСОБА_4 (покупець), посвідченого приватним нотаріусом Шонь Ю.М., та на підставі яких правовстановлюючих документів; відомості щодо внесення змін до запису про вищевказане право власності та на підставі яких правовстановлюючих та інших документів такі зміни внесені з наданням копії даної реєстраційної справи.

-в приватного підприємства Креатор-Буд копію договору (договорів) позички (безоплатного користування) нежитлового приміщення (приміщень) укладеного між ПП Креатор-Буд та ОСОБА_4 щодо користування нежитловим приміщенням (приміщеннями), що розташоване на технічному поверсі за адресою площа Героїв АДРЕСА_1 , будинок 9, АДРЕСА_2 , в тому числі над квартирою АДРЕСА_3 .

В обґрунтування заявленого клопотання вказує не те, що вказана інформація має істотне значення для правильного вирішення спору, однак на запит адвоката вказана інформація надана позивачу не була.

Представник відповідача ОСОБА_2 в судовому засіданні відносно задоволення клопотання представника позивача заперечив посилаючись на пропуск строку звернення із відповідним клопотанням до суду, також стороною позивача не обґрунтовано причини пропуску вказаного строку та обставини, які можуть підтвердити витребовувані докази. Частинами 1, 2, 3, 4 та пунктом 4 ч. 5 ст. 12 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) визначено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до частин 1, 6, 7 та 8 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до ст. 95 ЦПК України, письмовими доказами є документи, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Враховуючи, що позивач звертався із запитом про надання інформації до Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради та приватного підприємства Креатор-Буд , однак у відповідь на запит була отримана відмова, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення шляхом витребування відповідної інформації, з метою встановлення обставин, що мають істотне значення для вирішення спору по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 76, 84 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 - адвоката Притули О.Б. про витребування доказів - задовольнити.

Зобов`язати Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради надати суду до 24 грудня 2019 року наступну інформацію:

-відомості щодо реєстрації права власності за ОСОБА_4 за договором купівлі-продажу від 23.11.2017 р., № 2432, що укладений між ПАТ КУА НАЦІОНАЛЬНИЙ РЕЗЕРВ (продавець) та ОСОБА_4 (покупець), посвідченого приватним нотаріусом Шонь Ю.М.;

-відомості на підставі яких правовстановлюючих документів здійснено реєстрацію права власності за ОСОБА_4 за договором купівлі-продажу від 23.11.2017 р., № 2432, що укладений між ПАТ КУА НАЦІОНАЛЬНИЙ РЕЗЕРВ (продавець) та ОСОБА_4 (покупець), посвідченого приватним нотаріусом Шонь Ю.М.;

-відомості щодо внесення змін до запису про вищевказане право власності та на підставі яких правовстановлюючих та інших документів такі зміни внесені з наданням копії даної реєстраційної справи.

Зобов`язати приватне підприємство Креатор-Буд надати суду до 24 грудня 2019 року наступні документи:

-копію договору (договорів) позички (безоплатного користування) нежитлового приміщення (приміщень) укладеного між ПП Креатор-Буд та ОСОБА_4 щодо користування нежитловим приміщенням (приміщеннями), що розташоване на технічному поверсі за адресою площа Героїв Євромайдану, будинок 9, м АДРЕСА_2 , в тому числі над квартирою АДРЕСА_3 .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяР. М. Грицак

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення04.12.2019
Оприлюднено06.12.2019
Номер документу86132798
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/22037/19

Ухвала від 24.09.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Герчаківська О. Я.

Ухвала від 20.08.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Герчаківська О. Я.

Ухвала від 20.08.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Герчаківська О. Я.

Ухвала від 09.07.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Рішення від 17.12.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицак Р. М.

Рішення від 17.12.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицак Р. М.

Рішення від 17.12.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицак Р. М.

Ухвала від 30.10.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицак Р. М.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицак Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні