Ухвала
від 06.12.2019 по справі 580/1408/19
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

06 грудня 2019 року

м. Київ

справа №580/1408/19

адміністративне провадження №К/9901/33359/19

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача - Загороднюка А.Г.,

суддів - Єресько Л.О., Соколова В.М.,

перевіривши касаційну скаргу Управління Держпраці у Черкаській області на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 15 жовтня 2019 року у справі за позовом Управління Держпраці у Черкаській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Смілянський ливарний завод" про застосування до відповідача заходів реагування,

ВСТАНОВИВ:

02 грудня 2019 року Управління Держпраці у Черкаській області звернулося до Верховного Cуду з касаційною скаргою на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 15 жовтня 2019 року, в якій просить скасувати постанову суду апеляційної інстанції, та залишити в силі рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 22 липня 2019 року.

За правилами частини першої статті 334 Кодексу адміністративного судочинства України за відсутності підстав для залишення касаційної скарги без руху, повернення касаційної скарги чи відмови у відкритті касаційного провадження суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відкриття касаційного провадження у справі.

Перевіряючи касаційну скаргу на відповідність вимогам процесуального закону, суд дійшов висновку про залишення її без руху з огляду на таке.

Статтею 329 КАС України передбачено, що касаційна скарга на судове рішення подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

У разі, якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне судове рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на касаційне оскарження, якщо касаційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому такого судового рішення.

Строк на подання касаційної скарги також може бути поновлений у разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною п`ятою статті 333 цього Кодексу.

З оскаржуваної постанови суду апеляційної інстанції встановлено, що її прийнято у відкритому судовому засіданні 15 жовтня 2019 року, тобто останнім днем строку на її касаційне оскарження є 14 листопада 2019 року.

Касаційну скаргу подано 29 листопада 2019 року, тобто з пропуском строку на касаційне оскарження.

У касаційній скарзі заявник просить поновити строк на касаційне оскарження, у зв`язку з тим, що копію оскаржуваного судового рішення суду апеляційної інстанції він отримав 28 жовтня 2019 року, а отже у відповідності до положення статті 329 КАС України Управління Держпраці у Черкаській області має право на поновлення строку на касаційне оскарження у разі подання касаційної скарги у строк до 27 листопада 2019 року.

Однак, відповідно до конверту (штрихкодовий ідентифікатор 1800100991616) скаржником касаційну скаргу подано 29 листопада 2019 року, тобто з пропуском строку.

З урахуванням наведеного, суд не вбачає підстав визнавати поважними причини пропуску строку на касаційне оскарження.

Згідно з частиною третьою статті 332 КАС України касаційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 329 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення касаційної скарги без руху особа має право звернутися до суду касаційної інстанції із заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Згідно із частиною другою статті 332 КАС України до касаційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, установлених статтею 330 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

За таких обставин касаційна скарга підлягає залишенню без руху з установленням заявнику строку для усунення її недоліків, а саме: надання заяви про поновлення строку на касаційне оскарження із зазначенням інших підстав поновлення строку.

Керуючись статтями 248, 332 КАС України,

УХВАЛИВ:

Визнати неповажними причини пропуску Управлінням Держпраці у Черкаській області строку на касаційне оскарження.

Касаційну скаргу Управління Держпраці у Черкаській області на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 15 жовтня 2019 року у справі за позовом Управління Держпраці у Черкаській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Смілянський ливарний завод" про застосування до відповідача заходів реагуваннязалишити без руху.

Встановити для усунення зазначених в ухвалі недоліків десятиденний строк з дня вручення ухвали про залишення касаційної скарги без руху, шляхом надання заяви про поновлення строку на касаційне оскарження із зазначенням інших підстав поновлення строку.

Роз`яснити, що в разі неусунення недоліків касаційної скарги в установлений судом строк буде відмовлено у відкритті касаційного провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями, є остаточною та не може бути оскаржена.

Суддя-доповідач: А.Г. Загороднюк

Судді: Л.О. Єресько

В.М. Соколов

Дата ухвалення рішення06.12.2019
Оприлюднено09.12.2019
Номер документу86161897
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування до відповідача заходів реагування

Судовий реєстр по справі —580/1408/19

Постанова від 23.03.2020

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Постанова від 23.03.2020

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 28.02.2020

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 28.02.2020

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 05.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

Рішення від 15.01.2020

Цивільне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Постанова від 20.01.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Аліменко Володимир Олександрович

Рішення від 15.01.2020

Цивільне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Ухвала від 28.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

Ухвала від 06.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні