Ухвала
від 09.12.2019 по справі 635/4494/19
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/4494/19

Провадження № 2/635/2439/2019

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

09 грудня 2019 року Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого - судді Шинкарчука Я.А.,

за участю секретаря судового засідання - Желізової О.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в приміщенні суду в смт Покотилівка Харківського району Харківської області цивільну справу за позовною заявою органу опіки та піклування Будянської селищної ради Харківського району Харківської області до ОСОБА_1 , треті особи - Служба у справах дітей Харківської райдержадміністрації Харківської області, Комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради "Обласний спеціалізований будинок дитини "Зелений гай", про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів-

в с т а н о в и в:

У червні 2019 року Орган опіки та піклування Будянської селищної ради звернулась до Харківського районного суду Харківської області з позовною заявою до ОСОБА_1 , в якій просив суд :

позбавити ОСОБА_1 батьківських прав відносно малолітнього сина - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 аліменти на утримання її малолітньої дитини - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 у розмірі 1 /3 від усіх видів заробітків щомісячно, але не менше ніж 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на особистий рахунок ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 у відділенні Державного Ощадного банку України смт Високий до повноліття дитини, починаючи з моменту надходження позовної заяви до суду.

На підставі ухвали Харківського районного суду Харківської області від 14 червня 2019 року позов Органу опіки та піклування Будянської селищної ради залишено без руху, визначено недоліки та надано строк для їх усунення.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 04 липня 2019 року відкрито провадження у даній справі та призначено розгляд справи в порядку загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

За наслідками повторного автоматичного розподілу справ автоматизованої системи документообігу, який було здійснено згідно розпорядження керівника апарату Харківського районного суду Харківської області №01-02/125 від 19 листопада 2019 року у зв`язку з розглядом Вищою радою правосуддя 24.10.2019 заяви про звільнення судді Харківського районного суду Харківської області Панас Н.Л. та відповідно до наказу голови Харківського районного суду Харківської області від 28.10.2019 №05-05/137 Про відрахування судді Харківського районного суду Харківської області Панас Н.Л. , зазначена справа 19 листопада 2019 року була передана в провадження судді Харківського районного суду Харківської області Шинкарчука Я.А.

Ухвалою судді Шинкарчук Я.А. від 21 листопада 2019 року цивільна справа прийнята до свого провадження .

В підготовче засідання учасники справи не з`явились, про дату, час і місце якого повідомлялись належним чином.

Позивач надав до суду заяви про проведення підготовчого засідання без його участі, в якій просить підготовче провадження закрити , справу призначити до судового розгляду по суті

Відповідач ОСОБА_1 причини неявки суду не повідомила, відзив до суду не надала.

Представник третьої особи - Служби у справах дітей Харківської райдержадміністрації Харківської області - Чопорова Вікторія Вікторівна, яка діє на підставі довіреності № 01-22/41 від 08.01.19 надала до суду заяву про проведення підготовчого судового засідання у відсутність їх представника, в якій просить підготовче провадження закрити , справу призначити до судового розгляду по суті.

Представник третьої особи - Комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради "Обласний спеціалізований будинок дитини "Зелений гай" Єнютіна Вікторія Євгеніївна, яка діє на підставі довіреності № 612 від 09.12.2019 року надала до суду заяву про проведення підготовчого судового засідання у відсутність їх представника, в якій просить підготовче провадження закрити , справу призначити до судового розгляду по суті.

Враховуючи, що в судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України , фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Підстав для відкладення або оголошення перерви у підготовчому судовому засіданні судом не встановлено.

За відсутності сторін питання щодо роз`яснення обставин, які входять до предмета доказування, які докази мають бути подані ними, з`ясування чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі, не вирішувалось.

Під час проведення підготовчого судового засіданні встановлено, що заяв про бажання врегулювання спору за участю судді не надходило, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає. Клопотань щодо вступу у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову не надходило.

На підставі викладеного, суд вважає завдання підготовчого провадження виконаними.

Пунктом третім частини другої статті 200 ЦПК України встановлено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Зважаючи на положення статті 189 ЦПК України, частину другу статті 200 ЦПК України, суд вважає, що підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 12, 69, 76, 81, 91, 189, 198, 200, 247 ЦПК України, суд, -

постановив:

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом органу опіки та піклування Будянської селищної ради Харківського району Харківської області до ОСОБА_1 , треті особи - Служба у справах дітей Харківської райдержадміністрації Харківської області, Комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради "Обласний спеціалізований будинок дитини "Зелений гай", про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - закрити.

Призначити цивільну справу за позовом органу опіки та піклування Будянської селищної ради Харківського району Харківської області до ОСОБА_1 , треті особи - Служба у справах дітей Харківської райдержадміністрації Харківської області, Комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради "Обласний спеціалізований будинок дитини "Зелений гай", про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів до судового розгляду по суті на 29 січня 2020 року об 12 годині 00 хвилин в залі судових засідань Харківського районного суду Харківської області за адресою смт Покотилівка, вул. Сковороди, 18, Харківського району Харківської області.

Про дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті повідомити учасників справи та попередити про наслідки неявки до суду, передбачені ст. 223 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Ухвала підписана суддею 09 грудня 2019 року.

Суддя Я.А. Шинкарчук

Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено10.12.2019
Номер документу86207023
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —635/4494/19

Рішення від 14.12.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Рішення від 03.12.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 21.11.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 04.07.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 14.06.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні