Ухвала
від 10.12.2019 по справі 196/1076/18
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/1076/18

№ провадження 1-кс/196/636/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 грудня 2019 року смт. Царичанка

Cлідчий суддя Царичанського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання ст. слідчого СВ Царичанського ВП Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 в кримінальному провадженні №42018041500000200 про продовження строку досудового розслідування,

ВСТАНОВИВ:

До Царичанського районного суду Дніпропетровської області надійшло клопотання ст. слідчого СВ Царичанського ВП Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженню №42018041500000200, внесеному до ЄРДР 08.06.2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України. Слідчим клопотання про продовження строку досудового розслідування надіслано до суду поштою 03 грудня 2019 року (надійшло до канцелярії суду 10 грудня 2019 року).

Клопотання обґрунтовано тим, що в провадженні СВ Царичанського ВП Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження №42018041500000200 від 08 червня 2018 року за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що шляхом аналізу офіційного державного інформаційного порталу у мережі Інтернет «Є-Data», на якому оприлюднюється інформація про використання публічних коштів та реалізується ідея «Прозорого бюджету», було встановлено, що платник в особі «Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації» (ідентифікаційний код юридичної особи - 38598277) перераховував одержувачу ПП «Сегмент» (ідентифікаційний код юридичної особи - 24422875) платежі за проведення капітального ремонту: вул. Гоголя, с. Ляшківка Царичанського району Дніпропетровської області; вул. Лісна, вул. 14-ї Гвардійської дивізії, вул. Гагаріна, смт. Царичанка, Царичанського району Дніпропетровської області.

Під час виїзду до вищевказаних вулиць, шляхом візуального огляду встановлено, що якість проведеного капітального ремонту викликає сумніви у його відповідності нормам, державним стандартам та умовам договору, оскільки, встановлено відсутність щебня по краям деяких ділянок асфальтового покриття вищевказаних вулиць. З метою встановлення відповідності виконаних робіт нормам, державним стандартам та умовам договору необхідне призначення відповідних експертиз в рамках проведення досудового розслідування.

Викладене може свідчити про те, що службові особи «Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації», діючи за попередньою змовою із службовими особами ПП «Сегмент», під час проведення капітального ремонту: вул. Гоголя, с. Ляшківка Царичанського району Дніпропетровської області; вул. Лісна, вул. 14-ї Гвардійської дивізії, вул. Гагаріна, смт. Царичанка, Царичанського району Дніпропетровської області, внесли недостовірні відомості до офіційних документів - актів приймання виконаних підрядних робіт Ф КБ-2в щодо обсягів та вартості виконаних робіт.

27.07.2018 призначено будівельно-технічну експертизу, яку направлено на виконання до Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз.

29.10.2018 отримано ухвалу про тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у розпорядженні «Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації».

29.10.2018 отримано ухвалу про тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні АТ КБ «ПРИВАТБАНК».

29.11.2018 на виконання ухвали слідчого судді в «Департаменті житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації» отримано тимчасовий доступ до речей та документів.

18.07.2019 проведено огляди автомобільних доріг за адресами: АДРЕСА_1 , вул. Гагаріна смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області, вул. Гоголя с. Ляшківка Царичанського району Дніпропетровської області.

Посилається на те, що для закінчення досудового розслідування кримінального провадження необхідно:

- отримати з Дніпропетровського НДІСЕ висновок будівельно-технічної експертизи, призначеної 27.07.2018;

- допитати в якості свідків посадових осіб «Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації»;

- допитати в якості свідків посадових осіб ПП «Сегмент»;

- отримати тимчасовий доступ до рахунків, відкритих у банківських установах ПП «Сегмент»;

- призначити та отримати висновок економічної експертизи;

- встановити та допитати свідків у кримінальному провадженні;

- виконати інші слідчі дії, в яких виникне необхідність.

Поскільки ч. 4 ст. 191 КК України відноситься до тяжких злочинів та матеріали кримінального провадження №42018041500000200 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08 червня 2018 року, то строк досудового розслідування у даному провадженні закінчується відповідно 08 грудня 2019 року, тоді як для виконання вказаного об`єму слідчих дій необхідно не менше трьох місяців.

У зв`язку з вищевикладеним слідчий прохає продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018041500000200 на три місяці, тобто до 08 березня 2020 року.

Від ст. слідчого ОСОБА_3 надійшла заява про розгляд клопотання у його відсутність у зв`язку з перебуванням в добовому наряді, клопотання підтримує та прохає суд його задовольнити.

Вивчивши надані матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку про те, що клопотання є обґрунтованим і підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст.219КПК строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину (ч. 2 ст. 219 КПК).

У випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого (ч. 1 ст. 295-1 КПК).

Відповідно до ч.5 ст.294 КПК України клопотання про продовження строку досудового розслідування подається не пізніше п`яти днів до спливу строку досудового розслідування, встановленого статтею 219 цього Кодексу.

Дане клопотання про продовження строків досудового розслідування було надіслане старшим слідчим СВ Царичанського ВП Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області капітаном поліції ОСОБА_3 поштою 03.12.2019 року (надійшло до суду 10 грудня 2019 року), про що свідчить дата вказана на штампі поштового конверта, тобто в строк, визначений ч.5 ст.294 КПК України.

Так, з наданих суду матеріалів вбачається, що в провадженні слідчого управління СВ Царичанського ВП Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження №42018041500000200 від 08 червня 2018 року за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України, з фабулою про те, що шляхом аналізу офіційного державного інформаційного порталу у мережі Інтернет «Є-Data», на якому оприлюднюється інформація про використання публічних коштів та реалізується ідея «Прозорого бюджету», було встановлено, що платник в особі «Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації» (ідентифікаційний код юридичної особи - 38598277) перераховував одержувачу ПП «Сегмент» (ідентифікаційний код юридичної особи - 24422875) платежі за проведення капітального ремонту: вул. Гоголя, с. Ляшківка Царичанського району Дніпропетровської області; вул. Лісна, вул. 14-ї Гвардійської дивізії, вул. Гагаріна, смт. Царичанка, Царичанського району Дніпропетровської області. Під час виїзду до вищевказаних вулиць, шляхом візуального огляду встановлено, що якість проведеного капітального ремонту викликає сумніви у його відповідності нормам, державним стандартам та умовам договору, оскільки, встановлено відсутність щебня по краям деяких ділянок асфальтового покриття вищевказаних вулиць. З метою встановлення відповідності виконаних робіт нормам, державним стандартам та умовам договору необхідне призначення відповідних експертиз в рамках проведення досудового розслідування. Викладене може свідчити про те, що службові особи «Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації» діючи за попередньою змовою із службовими особами ПП «Сегмент», під час проведення капітального ремонту: вул. Гоголя, с. Ляшківка Царичанського району Дніпропетровської області; вул. Лісна, вул. 14-ї Гвардійської дивізії, вул. Гагаріна, смт. Царичанка, Царичанського району Дніпропетровської області, внесли недостовірні відомості до офіційних документів - актів приймання виконаних підрядних робіт Ф КБ-2в щодо обсягів та вартості виконаних робіт.

Встановлено, що частина четверта ст. 191 КК України відноситься до тяжких злочинів та матеріали кримінального провадження №42018041500000200 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08 червня 2018 року, а тому строк досудового розслідування у даному провадженні закінчується відповідно 08 грудня 2019 року.

Повідомлення про підозру, в даному кримінальному провадженні, жодній особі не вручено.

Під час досудового розслідування проведено слідчі дії, однак закінчити провадження у визначений строк не виявляється можливим в зв`язку з тим, що необхідно провести ряд слідчих дій.

Так, в ході проведення досудового розслідування необхідно отримати з Дніпропетровського НДІСЕ висновок будівельно-технічної експертизи, призначеної 27.07.2018; допитати в якості свідків посадових осіб «Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації»; допитати в якості свідків посадових осіб ПП «Сегмент»; отримати тимчасовий доступ до рахунків, відкритих у банківських установах ПП «Сегмент»; призначити та отримати висновок економічної експертизи; встановити та допитати свідків у кримінальному провадженні, що в свою чергу прямо впливає на всебічність, повноту і неупередженість дослідження матеріалів кримінального провадження.

Таким чином, закінчити провадження у встановлений строк не можливо з об`єктивних причин, а тому строк досудового розслідування слід продовжити на три місяці, даного часу буде достатньо для виконання запланованих слідчих дій та прийняття остаточного процесуального рішення в даній справі.

Необхідність продовження досудового розслідування відповідає завданню кримінального провадження та принципу публічності.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 219, 294, 295, 295-1, 309 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ст. слідчого СВ Царичанського ВП Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 в кримінальному провадженні №42018041500000200 про продовження строку досудового розслідування задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018041500000200 від 08.06.2018 року за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, на три місяці, тобто, до 08 березня 2020 року включно.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення10.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86215592
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —196/1076/18

Ухвала від 10.12.2019

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 10.12.2019

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 29.10.2018

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Зубій А. В.

Ухвала від 29.10.2018

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Зубій А. В.

Ухвала від 29.10.2018

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Зубій А. В.

Ухвала від 07.08.2018

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 09.08.2018

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 07.08.2018

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 08.08.2018

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 07.08.2018

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні