Ухвала
від 26.11.2019 по справі 335/531/19
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/531/19 1-кс/335/8193/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 листопада 2019 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, подане у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудового розслідувань за № 42018080000000383 від 24.10.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До провадження слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя надійшло клопотання сторони кримінального провадження № 42018080000000383 від 24.10.2018 року старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Слідчий в судове засідання не з`явився, проте подав письмову заяву про розгляд клопотання за його відсутності, в якій клопотання з викладених у ньому підстав підтримав, просив задовольнити.

На підставі ч. 2ст. 163 КПК України,слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК України,фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що СУ ГУНП в Запорізькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні відомості про яке 24.10.2018 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42018080000000383 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 , міським головою якого є ОСОБА_4 , відповідно до розпорядження «Про схвалення Концепції Державної цільової програми подолання депресивності міста Токмак Запорізької області на 2018 2022 роки» у 2018 році отримала близько 60 мільйонів гривень, частина цих коштів отримана з екологічного фонду. Така підтримка м. Токмак обумовлена визнанням міста депресивною територією.

Після отримання вищевказаної грошової суми ІНФОРМАЦІЯ_2 , розпорядником цих коштів було визнано ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). Керівником зазначеного Управління, є як зазначає слідчий, повністю підконтрольна ОСОБА_4 особа раніше судимий за ст. 364 КК України ОСОБА_5 .

Так, у 2018 році ІНФОРМАЦІЯ_3 на чолі з ОСОБА_5 , через систему « ІНФОРМАЦІЯ_4 » було проведено тендер на здійснення робіт з благоустрою вулиць м. Токмак, в більшості це роботи з реконструкції споруд для збирання вод поверхневих стоків, влаштування дорожнього покриття, тротуарів, бордюрів тощо.

На думку органу досудового розслідування, за попередньою домовленістю, конкурсні торги були розіграні виключно через підконтрольні ОСОБА_4 комерційні структури, такі як: ПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ПП « ОСОБА_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) директором яких є ОСОБА_8 ; ФОП ОСОБА_9 ; ФОП ОСОБА_10 ; ФОП ОСОБА_11 та ПП « ОСОБА_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), директором якого також є ОСОБА_11 ; ФОП ОСОБА_13 та ОСОБА_14 ; ФОП ОСОБА_15 ; « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_16 та ПП « ОСОБА_17 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ).

Крім цього, всі без виключення роботи з розробки проектної документації здійснювались також і ФОП ОСОБА_18 .

За отриманою органом досудового розслідування інформацією, під час виконання вищевказаних робіт фактично роботи на об`єктах виконуються не якісно, з грубими порушеннями містобудівного законодавства України. Окрім того, значно завищені об`єми прихованих робіт та вартість на будівельні матеріали, а частина робіт зазначених в актах виконаних робіт форми КБ-2В взагалі відсутня.

За наявними даними у органу досудового розслідування, частина розкрадених грошових коштів під час роботи вищеописаної злочинної схеми сягає 40% від суми договорів.

Вказані обставини, як зазначає слідчий, підтверджуються наступними слідчими діями, зокрема: протоколами допиту понятих, свідків, оглядами проведених об`єктів за адресами, зокрема: по вул. Карла Маркса, об`єкт «Реконструкція споруд для збирання вод поверхневого стоку вулиці Карла Маркса (від вул. Шевченка до вул. Інтернаціональна) м. Токмак Запорізької області»; по вул. Перемоги, три об`єкти: «Реконструкція споруд для збирання вод поверхневого стоку вулиці Перемоги (від вул. Центральна до буд. 5 а)», «Реконструкція системи роздільної каналізації міста Токмак Запорізької області, що розташована по вул. Перемоги (район буд. № 15)» та «Реконструкція споруд для збирання та очищення вод поверхневого стоку вулиці Перемоги м. Токмак Запорізької області»; по вул. Василя Вишиваного, об`єкт «Реконструкція споруд для збирання вод поверхневого стоку вулиці Василя Вишиваного (від вул. Центральна до вул. Гоголя) міста Токмак Запорізької області»; в районі будинку АДРЕСА_1 , об`єкт «Реконструкція споруд для збирання вод поверхневого стоку мікрорайону «Ахрамєєвка» (в районі будинку АДРЕСА_1 .

У ході досудового розслідування, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів, з можливістю вилучення належним чином завірених їх копій, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_7 , а саме:

- реєстраційної справи фізичної особи підприємця ОСОБА_15 ;

- реєстраційної справи фізичної особи підприємця ОСОБА_14 ;

- реєстраційної справи фізичної особи підприємця ОСОБА_11 ;

- реєстраційної справи фізичної особи підприємця ОСОБА_10 ;

- реєстраційної справи ПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 );

- реєстраційної справи ПП « ОСОБА_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 );

- реєстраційної справи ПП « ОСОБА_19 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ).

Зазначені вище документи знаходяться за адресою: АДРЕСА_2 .

Виходячи зі змісту вимогст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається із змістуст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК України,слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та оригіналів документів з можливістю вилучення їх копій.

Що стосується вимоги у клопотанні про надання дозволу на здійснення тимчасового доступу за дорученням слідчого старшому оперуповноваженому в ОВС УСБУ в Запорізькій області ОСОБА_20 , то слідчий суддя вважає за необхідне зазначити, що відповідно до вимог п. 3 ч. 2 ст. 40 КПК України, слідчий уповноважений доручати проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій відповідним оперативним підрозділам.

З огляду на та обсяг дії, яка підлягає виконанню, вважається достатнім час на її вчинення протягом одного місяця.

Особа,яка зазначенав ухваліслідчого судді,суду протимчасовий доступдо речейі документівяк володілецьречей абодокументів,зобов`язана згідноз ч.1ст.165КПК Українинадати тимчасовийдоступ довизначених вухвалі речейабо документівособі,вказаній увідповідній ухваліслідчого судді,суду.

Керуючись ст.ст.160,162,163,164,166,309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП України в Запорізькій областікапітану поліції ОСОБА_3 ,слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_21 ,слідчому СУГУНП вЗапорізькій областімайору поліціїОСОБА_22 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_23 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_24 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_25 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_26 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області лейтенанту поліції ОСОБА_27 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області підполковнику поліції ОСОБА_28 , тимчасовий доступдо оригіналівдокументів із можливістю ознайомитися з ними, зробити їх копії, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 , за адресою: АДРЕСА_2 , а саме:

- реєстраційної справи фізичної особи підприємця ОСОБА_15 ;

- реєстраційної справи фізичної особи підприємця ОСОБА_14 ;

- реєстраційної справи фізичної особи підприємця ОСОБА_11 ;

- реєстраційної справи фізичної особи підприємця ОСОБА_10 ;

- реєстраційної справи ПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 );

- реєстраційної справи ПП « ОСОБА_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 );

- реєстраційної справи ПП « ОСОБА_19 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ).

В задоволенні іншої частини вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86268891
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів, подане у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудового розслідувань за № 42018080000000383 від 24.10.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —335/531/19

Ухвала від 21.05.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 09.10.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 23.04.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 19.12.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні