Ухвала
від 11.12.2019 по справі 439/1766/19
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 439/1766/19

Номер рядка звіту 47

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

11 грудня 2019 року Суддя Бродівського районного суду Львівської області Бунда А.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , яка зареєстрована за адресою АДРЕСА_2 , третя особа орган опіки та піклування Бродівської РДА Львівської області про усунення перешкод у вихованні та спілкуванні з дитиною, визначення способу участі у вихованні дитини,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача, третьої особи про про усунення перешкод у вихованні та спілкуванні з дитиною, визначення способу участі у вихованні дитини ОСОБА_3 ,2013р.н.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч.4 ст.274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Крім цього,відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Із змісту позовної заяви вбачається, що рішення суду в даному позові може вплинути на права та обов`язки малолітнього ОСОБА_3 , 2013р.н., тому вважає за потрібне залучити в якості третьої особи орган опіки та піклування Бродівської РДА Львівської області.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.19, 187 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа орган опіки та піклування Бродівської РДА Львівської області про усунення перешкод у вихованні та спілкуванні з дитиною, визначення способу участі у вихованні дитини.

Залучити до участі в розгляді справи як третю особу орган опіки та піклування Бродівської РДА Львівської області

Зобов`язати позивача у п`ятиденний термін з моменту отримання цієї ухвали надати третій особі примірник позовної заяви з додатками. Докази надіслання представити суду в триденний термін після відправлення.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Бродівського районного суду Львівської області на 09.01.2020року.

Із урахуванням вже призначених попередньо до розгляду справ, зайнятості судді в інших провадженнях, графіку судових засідань судове засідання перепризначити на 23 . 01.2020 року на 12:15 год . в приміщенні Бродівського районного суду Львівської області.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Треті особи мають право подати пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://bd.lv.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності в п`ятнадцятиденний строк шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду Львівської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:А. О. Бунда

СудБродівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення11.12.2019
Оприлюднено12.12.2019
Номер документу86268899
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —439/1766/19

Рішення від 10.12.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 21.08.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 25.05.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 04.05.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 30.03.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні