Ухвала
від 10.12.2019 по справі 120/3506/19-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

10 грудня 2019 р. Справа № 120/3506/19-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Дончика В.В.,

за участю:

секретаря судового засідання: Литвина Д.С.,

позивача: ОСОБА_1 ,

представника позивача: Спесивцева В.В.,

представників відповідача: Трач Т.В., Брайлян О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяви про виклик свідків в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Піщанського районного суду Вінницької області про визнання протиправним та скасування наказу

в с т а н о в и в :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Піщанського районного суду Вінницької області про визнання протиправним та скасування наказу.

Ухвалою суду від 18.11.2019 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у адміністративній справі, розгляд справи вирішено здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження. Розгляд справи призначено на 10.12.2019 року.

У судовому засіданні 10.12.2019 року позивачем заявлено клопотання про виклик у судове засідання в якості свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 . Обґрунтовуючи необхідність виклику свідків, позивач зазначила, що ОСОБА_2 може підтвердити факт здійснення нею прийому та реєстрації поданої ним заяви про відкладення адміністративної справи. ОСОБА_3 може підтвердити, що 19.08.2019 року в приміщенні Піщанського районного суду, позивач перевіривши його особу за паспортними даними, отримала безпосередньо від нього апеляційну скаргу.

Водночас, представником відповідача заявлено клопотання про виклик у судове засідання в якості свідків секретаря суду ОСОБА_5 , старшого секретаря ОСОБА_6 та секретаря судового засідання ОСОБА_7. Обґрунтовуючи необхідність виклику свідків, представник відповідача вказала, що вказані особи входять до складу дисциплінарної комісії, за висновками якої видано оскаржуваний наказ, а також вони були свідками обставин реєстрації позивачем вхідної кореспонденції від ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , в зв`язку з чим можуть повідомити обставини, які матимуть значення для вирішення даної справи.

Визначаючись щодо заявлених клопотань, суд виходив із наступного.

Положеннями ч. 4 ст. 9 КАС України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 1 ст. 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків (ч. 2 ст. 72 КАС України).

Згідно із ч. 1 ст. 91 КАС України, показаннями свідка є повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити ( ч. ч. 1, 2 ст. 92 КАС України).

Відповідно до ч. 3 ст. 92 КАС України, заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання у справі.

Як вбачається із матеріалів справи, обґрунтовуючи заявлені позовні вимоги, позивач зазначає, що відповідачем протиправно притягнуто її до дисциплінарної відповідальності та накладено дисциплінарне стягнення у вигляді догани за неналежне виконання розпорядження та доручень керівника апарату.

Враховуючи вищевикладене та беручи до уваги те, що обставини, які стали підставою для притягнення позивача до дисциплінарної відповідальності можуть пояснити особи, яких учасники справи просять викликати в якості свідків, суд вважає за необхідне задовольнити заявлені клопотання про виклик свідків.

Керуючись ст.ст. 65, 72, 92, 241, 248, 256 КАС України суд, -

у х в а л и в :

Заяви про виклик свідків задовольнити.

Викликати для надання пояснень у судовому засіданні в якості свідків:

1. ОСОБА_3 , проживаючого АДРЕСА_1 ;

2. ОСОБА_2 проживаючого по АДРЕСА_2 ;

3. ОСОБА_5 , секретаря Піщанського районного суду Вінницької області, адреса роботи: вул . Вишнева, 5, смт .Піщанка, Вінницька область, 24700;

4. ОСОБА_6 , секретаря судового засідання Піщанського районного суду Вінницької області, адреса роботи: вул. Вишнева, 5, смт.Піщанка, Вінницька область, 24700;

5. ОСОБА_7 , секретаря судового засідання Піщанського районного суду Вінницької області, адреса роботи: вул. Вишнева, 5, смт.Піщанка, Вінницька область, 24700.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Про час та місце проведення судового засідання, у яке викликається свідок, він буде повідомлений додатково шляхом направлення судової повістки.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Повний текст ухвали виготовлений 11.12.2019 року.

Суддя Дончик Віталій Володимирович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.12.2019
Оприлюднено13.12.2019
Номер документу86297448
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/3506/19-а

Ухвала від 14.05.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Постанова від 14.05.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 14.04.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 23.03.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 03.03.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 26.02.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Рішення від 15.01.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 10.12.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні