Ухвала
від 11.12.2019 по справі 390/1585/19
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 390/1585/19

Провадження №2/390/846/19

УХВАЛА

про відкриття провадження у цивільній справі

"11" грудня 2019 р. Суддя Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Бойко І.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Акціонерного товариства комерційний банк ПриватБанк (вул. Грушевського, 1Д, м. Київ, 01001) про зняття арешту ,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Кіровоградського районного суду Кіровоградської області з позовом до АТ КБ ПриватБанк , в якому просить зняти арешт з нерухомого майна, накладеного постановою державного виконавця ВДВС Долинського РУЮ Стеблиною О.В. серії АА 975225 від 27.11.2008 року, зареєстрованого 02.12.2008 року, за № 8250762 Кіровоградською філією ДП Інформаційний центр Міністерства юстиції України.

Ухвалою суду від 25.11.2019 року позовну заяву залишено без руху, з наданням позивачу часу для усунення недоліків.

10.12.2019 року від представника позивача надійшла заява, про усунення недоліків позовної заяви.

Таким чином, недоліки позовної заяви, у строк установлений судом, усунено.

Позовна заява подана з дотриманням вимог ст.ст.175-177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження, передбачених ст.185, ч.1 ст.186 ЦПК України, не встановлено.

Справа підсудна Кіровоградському районному суду Кіровоградської області.

Представником позивача в позовній заяві заявлено клопотання про залучення в якості третьої особи на стороні відповідача: Долинського районного відділу ДВС ГТУЮ в Кіровоградській області

Згідно ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

Враховуючи, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Долинського районного відділу ДВС ГТУЮ в Кіровоградській області, оскільки представник позивача просить скасувати постанову Державного виконавця Долинського РВ ДВС ГТУЮ в Кіровоградській області, суд вважає необхідним залучити Долинський районний відділ ДВС ГТУЮ в Кіровоградській області до участі у справі, в якості третьої особи на стороні відповідача.

Відповідно до частин 2, 4, 6 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження. Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малознаними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімум для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справи, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує критерії, передбачені ч.3 ст.274 ЦПК України, враховуючи предмет спору, вважає, що дана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 3, 19, 175, 177, 187, 274 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву та відкрити провадження в порядку загального позовного провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства комерційний банк ПриватБанк , третя особа на стороні відповідача: Долинський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Кіровоградській області про зняття арешту.

Залучити Долинський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Кіровоградській області до участі у справі, в якості третьої особи на стороні відповідача.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у цивільний справі позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Акціонерного товариства комерційний банк ПриватБанк (вул. Грушевського, 1Д, м. Київ, 01001), третя особа на стороні відповідача: Долинський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Кіровоградській області (вул. Тесленка, 59, м. Долинська, Кіровоградсбка область, 28500) про зняття арештута призначити підготовче судове засідання на 10.30 год. 02.01.2020 року, в яке викликати учасників судового розгляду.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження мають право подати відзив разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані відповідачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів відповідачу.

Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) відповідачу одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідач протягом п`яти днів із дня отримання відповіді на відзив мають право подати до суду на неї свої заперечення разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення та документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і додатків позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення проти відповіді на відзив разом доданими до нього документами слід надіслати (надати) позивачу одночасно з надісланням (наданням) цих заперечень до суду.

Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення проти відповіді на відзив разом доданими до нього документами слід надіслати (надати) позивачу одночасно з надісланням (наданням) цих заперечень до суду.

Третій особі запропонувати подати пояснення щодо позову в десятиденний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом п`яти днів із дня його отримання. Вимоги до пояснень та порядок їх подання передбачені ст.ст. 181, 192 ЦПК України.

Копію ухвали направити позивачу, а відповідачу та третій особі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://court.gov.ua/sud1108/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності в апеляційному порядку до Кропивницького апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКіровоградський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення11.12.2019
Оприлюднено13.12.2019
Номер документу86303207
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —390/1585/19

Рішення від 03.09.2020

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 02.06.2020

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 25.11.2019

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні