Ухвала
від 16.12.2019 по справі 344/18210/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 344/18210/19

Провадження № 22-ц/4808/1669/19

Головуючий у 1 інстанції Бабій О. М.

Суддя-доповідач Василишин

У Х В А Л А

16 грудня 2019 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд у складі судді Василишин Л.В., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Івано-Франківського міського суду від 10 жовтня 2019 року у справі за позовом Фінансового управління виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю Євробуд ІФ та товариства з обмеженою відповідальністю Евробуд ІФ про спонукання до укладення договору про пайову участь замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Івано-Франківська, -

в с т а н о в и в:

Ухвалою Івано-Франківського міського суду від 10 жовтня 2019 року відкрито провадження у справі.

Не погоджуючись із даною ухвалою, 09 грудня 2019 року ОСОБА_1 подав апеляційну скаргу.

Відповідно до частини першої статті 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Відповідно до статті 123 ЦПК України перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов`язано його початок.

Частиною другою статті 354 ЦПК України встановлено, що учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу (частина третя статті 354 ЦПК України).

Як вбачається з матеріалів справи, ухвала суду була прийнята 10 жовтня 2019 року, а тому строк на апеляційне оскарження даної ухвали закінчився 25 жовтня 2019 року. Таким чином, ОСОБА_1 , звернувшись із апеляційною скаргою 09 грудня 2019 року, пропустив строк апеляційного оскарження, при цьому питання про поновлення строку апеляційного оскарження ухвали суду не порушує.

Відповідно до частини третьої статті 357 ЦПК України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Оскільки апеляційну скаргу подано поза межами строку на апеляційне оскарження, питання про поновлення цього строку не порушено, вона підлягає залишенню без руху.

Згідно із частиною четвертою статті 357 ЦПК України якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому статтею 358 цього Кодексу.

Крім того, апелянтом не надано доказів сплати судового збору відповідно до Закону України Про судовий збір або документів, які свідчать про пільги щодо сплати.

Відповідно до пункту 1.9 частини другої статті 4 Закону України Про судовий збір від 08.07.2011 року №3674-VІ розмір ставки судового збору за подання апеляційної скарги фізичною особою на ухвалу суду становить 0,2 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду).

За таких обставин апелянту у разі відсутності у нього пільг щодо сплати судового збору, передбачених ст. 5 Закону України Про судовий збір , йому необхідно сплатити судовий збір в розмірі 384,20 грн за такими реквізитами:

рахунок отримувача (IBAN) - UA878999980000034314206080009;

отримувач - УК у м. Івано-Франківську;

код отримувача (ЄДРПОУ ) - 37952250;

банк отримувача - Казначейство України (ЕАП);

код банку отримувача (МФО) - 899998;

код класифікації доходів бюджету - 22030001;

найменування коду класифікації доходів бюджету - судовий збір (Державна судова адміністрація);

наявність відомчої ознаки 80 .

При заповненні платіжного документа потрібно вказати вищевказані реквізити, а також у графі Код платника слід зазначити: *;101;


(реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Івано-Франківський апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

Оригінал платіжного документа направити до Івано-Франківського апеляційного суду.

Також, апеляційна скарга не відповідає вимогам пункту 3 частини другої статті 356 ЦПК України, оскільки апелянтом не зазначено ім`я (найменування) всіх осіб, які беруть участь у справі, їх місце проживання або місцезнаходження.

Наведені обставини є перешкодою для відкриття апеляційного провадження у даній справі, а тому апеляційну скаргу слід залишити без руху, надавши апелянту строк для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст.ст. 185, 354, 356, 357 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Івано-Франківського міського суду від 10 жовтня 2019 року у справі за позовом Фінансового управління виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю Євробуд ІФ та товариства з обмеженою відповідальністю Евробуд ІФ про спонукання до укладення договору про пайову участь замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Івано-Франківська - залишити без руху.

Надати строк для подачі заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали Івано-Франківського міського суду від 10 жовтня 2019 року, із зазначенням поважних причин пропуску цього строку, протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали.

Роз`яснити апелянту, якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Надати строк для надання суду апеляційної інстанції оригіналу квитанції про сплату судового збору, або документів, які свідчать про пільги щодо сплати, протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали.

Роз`яснити апелянту, якщо оригінал квитанції про сплату судового збору, або документи, які свідчать про пільги щодо сплати не буде подано особою в зазначений строк, апеляційна скарга буде вважатись неподаною та повернута апелянту.

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Василишин

СудІвано-Франківський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено17.12.2019
Номер документу86363266
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —344/18210/19

Ухвала від 06.08.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Ухвала від 18.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Постанова від 30.09.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Постанова від 30.09.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 13.08.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Рішення від 15.06.2020

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бабій О. М.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні