Ухвала
від 18.12.2019 по справі 440/4033/19
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

18 грудня 2019 рокум. ПолтаваСправа № 440/4033/19

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Чеснокової А.О.,

за участі:

секретаря судового засідання - Безеги А.А,

представника позивача - Пузакова М.М.,

представника третьої особи - Чистякової Л.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження клопотання представника позивача про залучення до участі у справі № 440/4033/19 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Богуславської районної державної адміністрації, -

В С Т А Н О В И В:

23 жовтня 2019 року позивач ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державного реєстратора відділу реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Комунального підприємства "Благоустрій Крюківщини" Крюківщинської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області Доманської Н.В., треті особи - Головне управління ДПС у Київській області, Богуславський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області, Міністерство юстиції України, в якій з урахуванням уточнених позовних вимог просить суд визнати протиправною та скасувати реєстраційну дію Державного реєстратора відділу реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Комунального підприємства "Благоустрій Крюківщини" Крюківщинської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області Доманської Н.В. № 23290000000003618 від 20 квітня 2107 року щодо державної реєстрації фізичної особи-підприємця.

Ухвалою суду від 28 жовтня 2019 року позовну заяву залишено без руху в зв`язку з невідповідністю останньої вимогам статей 160-161 Кодексу адміністративного судочинства України.

05 листопада 2019 року позивач усунув недоліки позовної заяви, визначені в ухвалі суду від 28 жовтня 2019 року.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 07 листопада 2019 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання, у відповідача витребувано додаткові докази у справі.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2019 року у Державного реєстратора відділу реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Комунального підприємства "Благоустрій Крюківщини" Крюківщинської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області Доманської Н.В. повторно витребувано належним чином завірені копії всіх матеріалів реєстраційної справи ФОП ОСОБА_1, а також письмові пояснення разом із доказами на їх підтвердження з приводу того, на підставі яких даних та документів Державним реєстратором відділу реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Комунального підприємства "Благоустрій Крюківщини" Крюківщинської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області Доманською Н.В. здійснено ідентифікацію особи, яка 20 квітня 2017 року подала документи для державної реєстрації фізичної особи-підприємця ОСОБА_1

18 грудня 2019 року в підготовчому судовому засіданні представником позивача заявлено клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Богуславську районну державну адміністрацію (ЄДРПОУ 04054872), оскільки остання забезпечує зберігання оригіналу реєстраційної справи № 2_329_003618_08 від 20 квітня 2017 року щодо реєстрації позивача фізичною особою-підприємцем. У вищевказаному клопотанні ініціював питання про витребування у Богуславської районної державної адміністрації оригіналу зазначеної реєстраційної справи з метою забезпечення можливості проведення судової почеркознавчої експертизи.

Представник позивача в судовому засіданні вищевказане клопотання підтримав, просив суд його задовольнити.

Відповідач будучи завчасно та належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду справи, явку уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив.

Представник третьої особи проти залучення до участі у справі третьої особи не заперечував, покладався на розсуд суду.

Вирішуючи питання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Богуславської районної державної адміністрації, суд виходить з таких міркувань.

Згідно з частиною другою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи необхідність дослідження матеріалів реєстраційної справи № 2_329_003618_08 від 20 квітня 2017 року щодо реєстрації позивача фізичною особою-підприємцем, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача та залучити Богуславську районну державну адміністрацію (ЄДРПОУ 04054872) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Частиною четвертою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до частини третьої статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Частиною п`ятою статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, якщо учасник справи без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які він посилається, суд вирішує справу на підставі наявних доказів.

Частиною третьою статті 80 цього ж Кодексу передбачено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Судом визнано за необхідне витребувати у Богуславської районної державної адміністрації (ЄДРПОУ 04054872) оригінал та належним чином завірену копію реєстраційної справи № 2_329_003618_08 від 20 квітня 2017 року щодо реєстрації ОСОБА_1 фізичною особою-підприємцем.

За правилами пункту 2 частини другої статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Зважаючи на вищевикладене, підготовче судове засідання підлягає відкладенню.

Згідно з частиною четвертою статті 173 Кодексу адміністративного судочинства України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи обставини справи, для належної підготовки справи для розгляду по суті судом визнано за необхідне продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів.

Керуючись статями 49, 77, 173, 181, 248 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про залучення до участі у справі № 440/4033/19 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Богуславської районної державної адміністрації задовольнити.

Залучити до участі у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора відділу реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Комунального підприємства "Благоустрій Крюківщини" Крюківщинської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області Доманської Наталії Володимирівни, треті особи - Головне управління ДПС у Київській області, Богуславський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області, Міністерство юстиції України про визнання протиправною та скасування реєстраційної дії в якості третьої особи Богуславську районну державну адміністрацію (вул. Франка, 4, м. Богуслав, Київська область, 09700, код ЄДРПОУ 04054872).

Відкласти підготовче судове засідання у справі № 440/4033/19 до 09:30 20 січня 2020 року , яке відбудеться в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: 36039, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

Продовжити строк підготовчого провадження у справі № 440/4033/19 на тридцять календарних днів.

Зобов`язати Богуславську районну державну адміністрацію (вул. Франка, 4, м. Богуслав, Київська область, 09700, код ЄДРПОУ 04054872) у строк до 02 січня 2020 року забезпечити надання суду оригіналу та належним чином завіреної копії реєстраційної справи № 2_329_003618_08 від 20 квітня 2017 року щодо реєстрації ОСОБА_1 фізичною особою-підприємцем (рнокпп НОМЕР_1 ).

Встановити третій особі триденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для подання письмових пояснень щодо заяв по суті справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя А.О. Чеснокова

Дата ухвалення рішення18.12.2019
Оприлюднено19.12.2019
Номер документу86417332
СудочинствоАдміністративне
Сутьзалучення до участі у справі № 440/4033/19 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Богуславської районної державної адміністрації

Судовий реєстр по справі —440/4033/19

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 07.09.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 29.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 22.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 21.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Рішення від 15.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 22.04.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 08.04.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні