Ухвала
від 17.12.2019 по справі 694/2146/19
ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 694/2146/19 провадження № 2/694/759/19

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

17.12.2019 року м. Звенигородка

Суддя Звенигородського районного суду Черкаської області Гончаренко Т.В. отримавши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до СТОВ "МТС-Морал" про повернення земельної ділянки після закінчення строку дії договору оренди,-

в с т а н о в и л а:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до СТОВ "МТС-Морал" про повернення земельної ділянки після закінчення строку дії договору оренди.

Позовна заява відповідає вимогам статтей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, справа підсудна Звенигородському районному суду Черкаської області.Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно положень п. 2 ч. 2 ст. 19 ЦПК України (в редакції від 03.10.2017 року), цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує ціну позову, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо, кількість сторін та інших учасників справи, чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес, думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (ч. 3 ст. 274 ЦПК України)

Перевіривши матеріали позовної заяви, з урахуванням вищевикладеного, вважаю за необхідне прийняти дану цивільну справу до розгляду та відкрити провадження у порядку загального позовного провадження.

Позивачем до позовної заяви не додано заяв чи клопотань, які потребують вирішення без виклику сторін під час відкриття провадження.

Керуючись ст.ст. 174-181, 183, 184, 187, 197 ЦПК України, суддя -

у х в а л и л а:

відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , моб.тел. НОМЕР_1 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1) до СТОВ "МТС-Морал" ( місцезнаходження за адресою: Черкаська область, Звенигородський район, с.Озірна, код ЄДРПОУ 31507398) про повернення земельної ділянки після закінчення строку дії договору оренди.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання по справі на 05.02.2020 року о 12-00 годині в залі суду за адресою: м. Звенигородка, Черкаської області, пр. Шевченка № 12 - а, зал №1.

В підготовче засідання викликати сторони, та інших осіб, які беруть участь у справі.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали має право подати відзив на позовну заяву (заперечення проти позову) відповідно до ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України. Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та наданням суду документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву позивачу. Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати відповідь на відзив відповідно до ст. 179 Цивільного процесуального кодексу України. Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив та доданих до неї документів відповідачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду та наданням суду документів, що підтверджують надіслання (наданням) відповіді відповідачу.

Відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив має право подати заперечення відповідно до ст. 180 Цивільного процесуального кодексу України. Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення та доданих до неї документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду та наданням суду документів, що підтверджують надіслання (наданням) заперечень позивачу.

Роз`яснити, що у випадку ненадання відзиву, відповіді на відзив, заперечень та доказів на підтвердження обставин на які в них здійснюється посилання справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно відповідачу та третій особі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Веб-адреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/sud2305/ для отримання інформації щодо справи, що розглядається.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у п`ятнадцятиденний строк з дня її проголошення, в іншій її частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В.Гончаренко

СудЗвенигородський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення17.12.2019
Оприлюднено19.12.2019
Номер документу86435149
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —694/2146/19

Рішення від 14.05.2020

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Гончаренко Т. В.

Ухвала від 02.04.2020

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Гончаренко Т. В.

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Гончаренко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні