Ухвала
від 18.12.2019 по справі 392/195/18
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

18 грудня 2019 року м. Кропивницький

справа № 392/195/18

провадження № 22-з/4809/94/19

Кропивницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати в цивільних справах:

головуючого судді - Письменного О.А.,

суддів - Дуковського О.Л., Чельник О.І.,

розглянувши заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 про ухвалення додаткового рішення у справі за позовом Фермерського господарства Яриш Олександр Миколайович до Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , треті особи - ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про визнання незаконними розпоряджень, -

встановив:

Рішенням Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 02 серпня 2019 року відмовлено у задоволенні позову Фермерського господарства Яриш Олександр Миколайович до Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , треті особи - ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про визнання незаконними розпоряджень.

Постановою Кропивницького апеляційного суду від 18 листопада 2019 року апеляційну скаргу Фермерського господарства Яриш Олександр Миколайович залишено без задоволення, а рішення суду першої інстанції залишено без змін.

ОСОБА_2 , який діє в інтересах ОСОБА_1 подав до апеляційного суду заяву про ухвалення додаткового рішення, в якій вказує, що останнім понесені витрати на професійну правничу допомогу в розмірі 5000 грн., внаслідок складання ним відзиву на апеляційну скаргу Фермерського господарства Яриш Олександр Миколайович на рішення Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 02 серпня 2019 року. Також зазначив, що у зв`язку з неможливістю прийняти участь у судовому засіданні він не зміг надати докази витрат на професійну правничу допомогу, а в постанові апеляційного суду питання про розподіл судових витрат не вирішено.

Обговоривши доводи заяви, апеляційний суд вважає, що заява про ухвалення додаткового рішення підлягає залишенню без розгляду, виходячи з наступного.

Частинами 1, 2 ст. 246 ЦПК України визначено, що якщо сторона з поважних причин не може подати докази, що підтверджують розмір понесених нею судових витрат до закінчення судових дебатів у справі, суд за заявою такої сторони, поданою до закінчення судових дебатів у справі, може вирішити питання про судові витрати після ухвалення рішення по суті позовних вимог.

Для вирішення питання про судові витрати суд призначає судове засідання, яке проводиться не пізніше двадцяти днів з дня ухвалення рішення по суті позовних вимог.

У випадку, визначеному частиною другою цієї статті, суд ухвалює додаткове рішення в порядку, передбаченому статтею 270 цього Кодексу (ч. 3 ст. 246 ЦПК України).

Відповідно до статті 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати;

3) судом не вирішено питання про судові витрати;

4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення. Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви. Додаткове рішення або ухвалу про відмову в прийнятті додаткового рішення може бути оскаржено.

Згідно ч. 8 ст. 141 ЦПК України розмір витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо).

Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву.

Як убачається з матеріалів справи, 18 листопада 2019 постановою Кропивницького апеляційного суду апеляційну скаргу Фермерського господарства Яриш Олександр Миколайович залишено без задоволення, а рішення Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 02 серпня 2019 року залишено без змін. Після ухвалення судового рішення, а саме 29.11.2019 року до апеляційного суду заявник подав заяву про стягнення витрат на правничу допомогу в розмірі 5 000 грн. з наданням доказів на підтвердження понесення ОСОБА_1 судових витрат. При цьому, до закінчення судових дебатів у справі заяви про неможливість надати докази на підтвердження понесених витрат на професійну правничу допомогу не надходило.

Відповідно до абз.3 ч.8 ст. 141 ЦПК України у разі неподання відповідних доказів протягом встановленого строку заява про розподіл судових витрат залишається без розгляду.

Враховуючи викладене, заяву про ухвалення додаткового рішення слід залишити без розгляду.

Керуючись ч. 8 ст. 141 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 про ухвалення додаткового рішення - залишити без розгляду.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена у касаційному порядку протягом тридцяти днів.

Головуючий:

Судді:

СудКропивницький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення18.12.2019
Оприлюднено19.12.2019
Номер документу86436196
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/195/18

Ухвала від 23.01.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Стрільчук Віктор Андрійович

Ухвала від 21.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Стрільчук Віктор Андрійович

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Постанова від 18.11.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Постанова від 18.11.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 18.09.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Рішення від 02.08.2019

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Рішення від 02.08.2019

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні