Ухвала
від 12.12.2019 по справі 335/13849/19
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/13849/19 1-кс/335/8617/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2019 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні у залі суду у м. Запоріжжі клопотання старшого слідчого СУ Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку та матеріали досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019080370000074 від 15.08.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.368 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку, мотивуючи свої вимоги тим, що СУ Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 42019080370000074 від 15.08.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, в ході якого встановлено, що голова обласної робочої групи, начальник відділу промисловості управління з питань промисловості та економічної діяльності Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Запорізької обласної державної адміністрації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за пособництва ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 вимагають з співвласника ТОВ «СОНЕРА ГРУП» ОСОБА_6 , неправомірну вигоду за вирішення питання щодо отримання акту обстеження місцевими державними адміністраціями спеціалізованих підприємств, їх приймальних пунктів та приймальних пунктів спеціалізованих металургійних переробних підприємств (брухт чорних та кольорових металів).

Допитаний в якості свідка ОСОБА_6 пояснив, що голова обласної робочої групи, начальник відділу промисловості управління з питань промисловості та економічної діяльності Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Запорізької обласної державної адміністрації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за пособництва ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 вимагають з нього неправомірну вигоду на загальну суму 15 500 гривень за вирішення питання щодо отримання ТОВ «СОНЕРА ГРУП» акту обстеження місцевими державними адміністраціями спеціалізованих підприємств, їх приймальних пунктів та приймальних пунктів спеціалізованих металургійних переробних підприємств (брухт чорних та кольорових металів).

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до рапорту оперуповноваженого 4-го відділу управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України ОСОБА_5 фактично здійснює свою діяльність в офісному приміщені №212 (нежитлове приміщення літ. А5) розташованому за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до свідоцтва про право власності на нерухоме майно нежитлове приміщення літ. А-5 на праві приватної власності належить ТОВ «ЗЛАГОДА-2013» ЄДРПОУ38911167.

З метою виявлення та вилучення речей і документів, що мають безпосереднє значення для встановлення істини у кримінальному провадженні у органа досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку в нежитловому приміщені літ. А-5 в тому числі в офісному приміщені № 212 за адресою: АДРЕСА_2 , у зв`язку з чим слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Дослідивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 84 Кримінального процесуального кодексу України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Відповідно до ст.223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Беручи до уваги, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що в нежитловому приміщені літ. А-5 в тому числі в офісному приміщені № 212 за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 109, можуть знаходитися предмети і речі, які мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого про проведення обшуку є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в нежитловому приміщені літ. А-5 в тому числі в офісному приміщені №212 розташованому за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний буд.109 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення, відшукання документальних та електронних носів інформації, комп`ютерної техніки, чорнових записів, що можуть містити відомості, які необхідні для всебічного повного і неупередженого розслідування кримінального правопорушення, засобів зв`язку, за допомогою яких спілкується ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , грошових коштів одержаних внаслідок вчинення кримінальних правопорушень та\або є доходами від них, предмету кримінального правопорушення грошових коштів отриманих в якості неправомірної вигоди, усіх актів обстеження місцевими державними адміністраціями спеціалізованих підприємств, їх приймальних пунктів та приймальних пунктів спеціалізованих металургійних переробних підприємств (брухт чорних та кольорових металів) з 01.01.2017 по теперішній час (в тому числі акту обстеження за зверненням ТОВ «СОНЕРА ГРУП» ЄДРПОУ 41783369), усіх звернень суб`єктів господарської діяльності та фізичних осіб (в тому звернення ТОВ «СОНЕРА ГРУП» ЄДРПОУ 41783369) щодо здійснення обстеження місцевими державними адміністраціями спеціалізованих підприємств, їх приймальних пунктів та приймальних пунктів спеціалізованих металургійних переробних підприємств, усіх матеріалів, які стали підставою для обстеження місцевими державними адміністраціями спеціалізованих підприємств, їх приймальних пунктів та приймальних пунктів спеціалізованих металургійних переробних підприємств та подальшого складання відповідних актів обстеження з 01.01.2017 по теперішній час (договори, дозволи, документи щодо права власності/користування, ліцензії, матеріали обстеження, журнали, фото, відео матеріали, тощо), журнали вхідної та вихідної кореспонденції, фінансово господарські документи щодо здійснення офіційних платежів, а також інших речей і документів, що можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали визначити до 12.01.2020 року включно, після чого вона втрачає законну силу.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення12.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86450976
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —335/13849/19

Ухвала від 17.08.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 30.07.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

Ухвала від 30.07.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

Ухвала від 31.07.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 31.07.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 31.07.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 06.07.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 06.07.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні