Ухвала
від 09.12.2019 по справі 755/19751/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/19751/19

Провадження №: 1-кс/755/9270/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"09" грудня 2019 р. слідча суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , секретар судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС в СУ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019100000000205 від 22 березня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України,

в с т а н о в и л а :

слідчий вОВС вСУ ГУСБУ умісті Києвіта Київськійобласті ОСОБА_3 за погодженнямз прокуроромвідділу прокуратуриміста Києва ОСОБА_4 звернувся дослідчої суддіз клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та свідчать про відкриття, функціонування, про рух коштів за період з моменту відкриття рахунку по дату виконання ухвали суду за розрахунковим рахунком № НОМЕР_2 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ).

Мотивуючи клопотання, слідчий посилається на те, що у 2018 році посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ) « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 , далі КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 »), за попередньою змовою із власниками низки комерційних структур привласнили державні кошти, передбачені на виконання програм розвитку об`єктів соціальної інфраструктури.

Так, у 2017 році КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » за результатами проведених тендерних торгів уклало із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_3 ) угоду на виконання робіт по «Реконструкції І черги парку «Кіото» у Деснянському районі м. Києва» на загальну суму 25000000 грн.

В подальшому, у 2018 році КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » за результатами проведених тендерних торгів уклало із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » угоду на виконання робіт по «Реконструкції ІІ черги парку «Кіото» у Деснянському районі м. Києва» на загальну суму 24000000 грн.

За отриманими даними, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » подавали податкову звітність, а також документи на участь в торгах до системи «прозорро», із однієї ІР-адреси НОМЕР_5 , яка фактично знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

Крім того, за результатами планового аудиту відповідності діяльності КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 », проведеного ІНФОРМАЦІЯ_8 ( ІНФОРМАЦІЯ_9 ), встановлено, що в ході виконання своїх зобов`язань за вищевказаними договорами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » завищено обсяги і вартість: виконаних будівельних робіт в актах за грудень 2017 року липень 2018 року, на суму 7800000 грн; виконаних проектно-вишукувальних робіт, на суму 706000 грн; виконаного авторського нагляду, на суму 20000 грн; виконаного технічного нагляду, на суму 112000 грн.

При цьому, КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » вказані роботи прийнято та грошові кошти перераховано на рахунки вказаних комерційних структур.

В той же час, не дивлячись на те, що роботи закриті актами виконаних робіт форми КБ-2в, та кошти з бюджету проплачені в повному обсязі, фактично частина робіт не виконана.

Вищевказані обставини підтверджуються аудиторським звітом № 070-5-13/4 від 15 лютого 2019 року ІНФОРМАЦІЯ_8 ( ІНФОРМАЦІЯ_9 ) та листом № 304-330 від 27 червня 2019 року КП « ІНФОРМАЦІЯ_10 » КМДА.

На теперішній час у органу досудового слідства є підстави вважати, що грошові кошти, перераховані з розрахункових рахунків КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » за вказаних обставин на користь ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », які мають ознаки фіктивності, в подальшому були переведені в готівку та незаконно привласнені посадовими особами вказаних підприємств та їх оточенням.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями на виконання доручення слідчого оперативним підрозділом встановлено, що у своїх фінансово-господарській діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 використовує рахунок № НОМЕР_2 , відкритий в ІНФОРМАЦІЯ_11 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження №42019100000000205 від 22 березня 2019 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України, про що внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України судове засідання проводиться без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_1 , у володінні якої знаходяться речі і документи, з наведених слідчим підстав.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, слідча суддя дійшла такого висновку.

У випадку необхідності отримання відомостей, які можуть становити банківську таємницю, що відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України містить охоронювану законом таємницю, сторона кримінального провадження в порядку, передбаченому главою 15 КПК України, має право згідно з положеннями ст. 160 КПК України звернутись до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні є потреба у наданні тимчасового доступу до документів.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_11 , а також те, що такі документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використати як доказ відомості, що містяться у них і відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених речей і документів, слідча суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст. 131-132, 159-166, 309, 310, 395 КПК України, слідча суддя

п о с т а н о в и л а :

клопотання слідчого в ОВС в СУ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати у розпорядження (забезпечити) слідчим в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_3 , ОСОБА_13 , право тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ),що знаходитьсяза адресою: АДРЕСА_1 , та свідчать про відкриття, функціонування, про рух коштів за період з моменту відкриття рахунку по 09 грудня 2019 року за розрахунковим рахунком № НОМЕР_2 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), а саме: копії справи з юридичного оформлення рахунку (юридичної справи), заяв від імені службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) на відкриття поточного рахунку, карток із зразками підписів службових осіб і відбитку печатки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), довіреностей на ім`я особи, яка має право відкриття і розпорядження рахунком, здійснення дій від імені директора, копій паспортів уповноважених осіб, наказів, протоколів або інших документів про призначення на посаду службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), договорів щодо відкриття та обслуговування рахунку, платіжних документів (платіжних доручень, заявок на видачу коштів, грошових чеків, квитанцій), на видачу готівкових грошових коштів з зазначеного розрахункового рахунку, всіх заяв та доручень від імені службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 );

відомостей про рух грошових коштів упорядкованих та відображених окремо в розрізі дебету/кредиту стосовно кожного контрагента на паперовому та електронному носіях (в форматі Microsoft Office Excel) з розшифровкою контрагентів (повна назва, код ЄДРПОУ), призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також із вказівкою вхідного і вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня по зазначеному рахунку.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити, особі, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, як володілець речей або документів, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Особа, яка зазначена в даній ухвалі слідчого судді, як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених речей і документів вказаній особі за умови пред`явлення копії цього судового рішення.

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, або ж на вимогу останнього залишено копію вилучених документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідча суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86464627
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019100000000205 від 22 березня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —755/19751/19

Ухвала від 08.07.2020

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Масенко Денис Євгенович

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 09.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 09.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 09.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 06.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 06.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 06.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 06.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні