Ухвала
від 19.12.2019 по справі 755/6163/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/6163/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"19" грудня 2019 р. Дніпровський районний суд м.Києва у складі:

головуючого судді Астахової О.О.,

при секретарі Індик М.В.

за участю

позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ІТ-Експерт Сервіс про захист прав споживачів,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з позовом до суду до Товариства з обмеженою відповідальністю ІТ-Експерт Сервіс про захист прав споживачів.

Через канцелярію суду подано клопотання позивача про залучення до участі у справі в якості правонаступника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю ІТ-Експерт Сервіс - Товариство з обмеженою відповідальністю Артфорт . Мотивуючи тим, що Товариство з обмеженою відповідальністю ІТ-Експерт Сервіс реорганізовано і правонаступником його є Товариство з обмеженою відповідальністю Артфорт . Посилаючись на положення 55 ЦПКУ України просить про заміну відповідача правонаступником.

Відповідач у судове засідання не з`явився, хоча про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, що підтверджується даними відстеження рекомендованого поштового відправлення. Причини неявки суду не повідомив. Із заявами про розгляд справи у відсутність їхнього представника до суду не звертався. Клопотань про відкладення розгляду справи до суду також не надходило.

З огляду на означене, суд вважає за можливе проводити судове засідання у відсутність нез`явившегося відповідача.

Суд, заслухавши клопотання, прийшов до наступного висновку.

Згідно із п. 1,2 ч. 1 ст. 512 ЦК України, кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок: передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги); правонаступництва.

Статтею 55 ЦПК України передбачено, що у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Предметом розгляду даної справи є визнання недійсним договору № 167132 від 26.03.2019 року укладеного між ОСОБА_1 та ТОВ ІТ-Експерт Сервіс (ЄДРПОУ 41661123) та застосування наслідків недійсності правочину, відшкодування моральної шкоди.

Як убачається із відомостей, що містяться в ЄДР за кодом ЄДРПОУ 41661123 на даний час зареєстровано Товариство з обмеженою відповідальністю Артфорт .

Таким чином, суд приходить до висновку про задоволення клопотання позивача і заміну відповідача ТОВ ІТ-Експерт Сервіс (ЄДРПОУ 41661123) на Товариство з обмеженою відповідальністю Артфорт (ЄДРПОУ 41661123).

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 4, 55, 261, 353, 354 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Залучити до участі у справі правонаступника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю ІТ-Експерт Сервіс - Товариство з обмеженою відповідальністю Артфорт .

Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали направити відповідачу - Товариству з обмеженою відповідальністю Артфорт ( 04210, м. Київ, вул. Йорданська,24, код ЄДРПОУ 41661123) копію позовної заяви з долученими до неї документами, а до суду до початку розгляду справи докази такого направлення.

Роз`яснити відповідачу право подати відзив щодо позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються у строк, який не може перевищувати 15 днів з дня отримання копії позовної заяви.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (заява; відзив на заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Інформацію щодо справи, що розглядається можна отримати в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.ki.court.gov.ua.

Повідомити учасників справи про наявність у суді відповідної технічної можливості проведення судового розгляду справи у режимі відеоконференції.

В судове засідання викликати: сторін.

Копії ухвали невідкладно направити учасникам справи.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду, шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.О. Астахова

Дата ухвалення рішення19.12.2019
Оприлюднено20.12.2019
Номер документу86464843
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів

Судовий реєстр по справі —755/6163/19

Рішення від 27.02.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Рішення від 27.02.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 19.12.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 23.05.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 19.04.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні