Ухвала
від 20.12.2019 по справі 635/3962/17
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/3962/17

Провадження № 2/635/182/2019

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

20 грудня 2019 року смт. Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Савченка Д.М.,

секретар судового засідання Письменна В.М.,

учасники справи:

позивач: ОСОБА_1 ,

представник позивача: ОСОБА_2 ,

позивач: ОСОБА_3 ,

представник позивача: ОСОБА_2 ,

відповідач: ОСОБА_4 ,

представник відповідача: адвокат Кравченко Тетяна Іванівна, розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про припинення права особи на частку в житловому будинку, який перебуває у спільній частковій власності зі стягненням грошової компенсації та за зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 про виділ внатурі частини житлового будинку з надвірними будівлями і спорудами та частини земельної ділянки, що знаходяться в спільній частковій власності,-

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Харківського районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про припинення права особи на частку в житловому будинку, який перебуває у спільній частковій власності зі стягненням грошової компенсації та за зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 про виділ внатурі частини житлового будинку з надвірними будівлями і спорудами та частини земельної ділянки, що знаходяться в спільній частковій власності.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 24.07.2017 позовну заяву залишено без руху, надано строк для усунення недоліків. У вказаний в ухвалі строк позивач усунув зазначені в ухвалі недоліки.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 05.10.2017 провадження у справі відкрито.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 04.04.2018 витребувано докази.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 04.04.2018 прийнято зустрічний позов.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 11.06.2018 призначено експертизу.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 25.03.2019 провадження у справі відновлено.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 17.10.2019 справу прийнято до провадження судді Савченка Д.М.

Катріч М.М. надала суду клопотання про виклик експерта ХНІДС ім.Засл.проф. М.С. Бокаріуса - Мацак Н.А. з метою роз`яснення висновку №15001/29196/29197 від 05.02.2019 р., а саме чи містить даний висновок оцінку домоволодіння (житловий будинок, господарчі споруди, земельна ділянка) чи житловий будинок та господарчі споруди.

Сторони в підготовче судове засідання не з`явились, повідомлялись своєчасно і належним чином, представник відповідача ОСОБА_4 - ОСОБА_5 , а також представник позивачів - ОСОБА_2 надали заяви про проведення підготовчого судового засідання без їх участі, також ОСОБА_5 не заперечувала проти задоволення клопотання про виклик експерта.

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог та заперечень проти них, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, обєднання справ і роз`єднання позовних вимог, зустрічного позову до суду не надходило.

Сторонами надані всі докази в обґрунтування позову та заперечень проти нього, клопотань про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження, витребування додаткових доказів, їх забезпечення не надходило, що надає суду можливість встановити порядок дослідження доказів під час судового розгляду справи по суті.

Клопотань про виклик у судове засідання експертів, залучення перекладача, спеціаліста, забезпечення позову, зустрічне забезпечення, інших заяв та клопотань також не надходило.

Згідно з п.8 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста.

Відповідно до ч.4 ст.72 ЦПК України експерт зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом та роз`яснити свій висновок і відповісти на питання суду та учасників справи. За відсутності заперечень учасників справи експерт може брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про задоволення клопотання адвоката Катріч М.М. про виклик експерта ХНІДС ім.Засл.проф. М.С. Бокаріуса - Мацак Н.А.

В підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа - призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 189,196-198,200 ЦПК України суд,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання адвоката Катріч Марії Миколаївни про виклик експерта ХНІДС ім.Засл.проф. М.С. Бокаріуса - Мацак Н.А. задовольнити.

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про припинення права особи на частку в житловому будинку, який перебуває у спільній частковій власності зі стягненням грошової компенсації та за зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 про виділ внатурі частини житлового будинку з надвірними будівлями і спорудами та частини земельної ділянки, що знаходяться в спільній частковій власності - закрити .

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні з повідомленням учасників справи на 17 січня 2020 року на 16 годину 30 хвилин.

В судове засідання викликати експерта ХНІДС ім.Засл.проф. М.С. Бокаріуса - Мацак Н.А.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Д.М. Савченко

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення20.12.2019
Оприлюднено21.12.2019
Номер документу86487535
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/3962/17

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 11.09.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Рішення від 07.07.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Рішення від 25.02.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Рішення від 25.02.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 25.03.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Токарєва Н. М.

Ухвала від 11.06.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Токарєва Н. М.

Ухвала від 04.04.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Токарєва Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні