Ухвала
від 18.12.2019 по справі 243/5433/19
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

243/5433/19

1-кс/243/4086/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 грудня 2019 року м. Слов`янськ

Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні за допомогою звуко - та відеозаписувальних технічних засобів в залі № 17 Слов`янського міськрайонного суду клопотання старшого слідчого Слов`янського відділу поліції ГУНП в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 за кримінальним провадженням № 12019050510001037 від 26 травня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 309 КК України про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

До Слов`янського міськрайонного суду Донецької області звернувся старший слідчий СВ Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 з клопотанням, погодженим прокурором Слов`янської місцевої прокуратури, про надання дозволу на проведення обшуку автомобіля Suzuki Grand Vitara XL7 номер НОМЕР_1 , який знаходиться у користуванні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З клопотаннявидно,що 25.05.2019 року в період часу з 21:00 год. по 22:20 год. в ході огляду транспортного засобу легкового автомобіля Mercedes Benz в кузові сірого кольору, реєстраційний номер НОМЕР_2 , користувачем якого є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в багажному відділенні була виявлена та вилучена картонова коробка сірого кольору, в якій містився поліетиленовий пакет з подрібненою речовиною рослинного походження.

За даним фактом СВ Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019050510001037 від 26.05.2019 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

Крім того до СВ надійшов рапорт оперуповноваженого ВКП Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_5 , про те, що за наявною оперативною інформацією громадянин ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зберігає наркотичні засоби. У громадянина ОСОБА_4 у користуванні перебуває автомобіль Suzuki Grand Vitara XL7 номер НОМЕР_1 , в салоні якого зберігає наркотичний засіб.

Слідчий в клопотанні зазначає, що під час досудового розслідування з метою забезпечення повноти, всебічності та неупередженості слідства, на виконання вимог ст. 2 КПК України, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, в тому числі для підтвердження факту зберігання наркотичних засобів, а також причетності ОСОБА_4 до вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність в отриманні та долучені до матеріалів кримінального провадження в якості речових доказів наркотичних засобів, психотропних речовин та предметів злочинної діяльності, які використовуються для їх виготовлення та вживання, які ймовірно зберігає ОСОБА_4 .

Слідчий зазначає у клопотанні, що вказані предмети можуть бути використані як докази, при цьому існує реальна загроза їх зміни, пошкодження або знищення, у зв`язку з чим виникла необхідність у проведенні обшуку автомобіля Suzuki Grand Vitara XL7 номер НОМЕР_1 , який знаходиться у користуванні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , де останнім, відповідно до матеріалів кримінального провадження зберігаються наркотичні засоби.

Заслухавши пояснення слідчого, яка в судовому засіданні підтримала клопотання, навела доводи, аналогічні викладеним в ньому та просила задовольнити її вимоги, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так фактичною підставою для проведення обшуку є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

До них відносяться достатні відомості про те, що предмети та речі, що мають значення для розкриття правопорушення, відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення знаходяться у певному приміщенні або місці чи у певної особи.

Матеріалами клопотання встановлено, що під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження було допитано в якості свідка ОСОБА_6 , який зазначив, що йому відомо, що громадянин ОСОБА_4 , зберігає наркотичні засоби у автомобілі Suzuki Grand Vitara XL7 номер НОМЕР_1 . Під час поїздки з останнім у вказаному автомобілі, останній дістав пакет з «коноплею» з «бардачка» та пропонував разом вжити, на що останній відмовився.

Також, під час досудового розслідування допитано в якості свідка ОСОБА_7 , який дав показання аналогічні показанням ОСОБА_6 , що підтверджує факт незаконного зберігання громадянином ОСОБА_4 наркотичного засобу у автомобілі, який теж знаходячись в автомобілі бачив, як останній дістав пакет з наркотичним засобом та вжив. Під час поїздки розповідав, що автомобіль належить йому.

Під час досудового розслідування допитано в якості свідка ОСОБА_8 , який працює на посаді оперуповноваженого Слов`янського ВП, який під час оперативно розшукових заходів встановив, що громадянин ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зберігає наркотичні засоби у автомобілі Suzuki Grand Vitara XL7 номер НОМЕР_1 , який знаходиться у його користуванні, зберігає наркотичний засіб.

Відповідно до довідки Територіального сервісного центру № 1443 Регіонального сервісного центру МВС в Донецькій області від 18.12.2019 року № 31/5-1443 4392 відповідно до інформації наявних баз даних станом на 18.12.2019 року інформація щодо реєстрації автомобіля марки Suzuki Grand Vitara XL7 номер НОМЕР_1 відсутня.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Частиною 2 статті 233 КПК України передбачено під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Беручи до уваги вищевикладене, а також те, що речі та предмети, які в подальшому можуть бути використані як докази по кримінальному провадженню, ймовірно знаходяться в автомобілі марки Suzuki Grand Vitara XL7 номер НОМЕР_1 , отримати їх іншим способом не можливо, крім як відповідно до норм, передбачених ч. 2 ст.234 КПК України та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також з метою всебічного, повного та об`єктивного дослідження обставин кримінального правопорушення № 12019050510001037 від 26 травня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 309 КК України та з метою виявлення та вилучення наркотичних засобів, психотропних речовин та предметів злочинної діяльності, які використовуються для їх виготовлення та вживання, приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вказані предмети знаходяться у зазначеному клопотанні місці, вважаю що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставівикладеного,керуючись ст.ст.233-235КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого Слов`янського відділу поліції ГУНП в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 за кримінальним провадженням № 12019050510002197 від 01 листопада 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 309 КК України про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 на проведення обшуку автомобіля Suzuki Grand Vitara XL7 номер НОМЕР_1 , який знаходиться у користуванні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та щодо якої інформація про реєстрацію відсутня, з метою відшукання і вилучення майна, що може мати значення речових доказів по кримінальному провадженню, а саме наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також предметів, пов`язаних з їх виготовленням та вживанням.

Роз`яснити, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи, з підстав, зазначених у клопотанні, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії даної ухвали про обшук встановлюється по 18.01.2020 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Слов`янського міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86515363
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —243/5433/19

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 22.08.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні