Ухвала
від 21.12.2019 по справі 635/9168/19
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/9168/19

Провадження № 2/635/3777/2019

У Х В А Л А

21 грудня 2019 року смт. Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі головуючого судді Савченка Д.М., розглянувши заяву комерційного директор ТОВ НВО Залізничавтоматика Васюхно А.В. про забезпечення доказів по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче об`єднання Залізничавтоматика до ОСОБА_1 про визнання незаконними факту привласнення та подальшого використання комерційної таємниці,-

ВСТАНОВИВ:

Комерційний директор ТОВ НВО Залізничавтоматика Васюхно А.В. звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 про визнання незаконними факту привласнення та подальшого використання комерційної таємниці.

Також 19.12.2019 до суду надійшла заява комерційного директора ТОВ НВО Залізничавтоматика Васюхно А.В., в якій останній просить суд витребувати у:

комунального підприємства ХАРКІВСЬКА ДИРЕКЦІЯ БУДІВНИЦТВА МЕТРОПОЛІТЕНУ", код ЄДРПОУ 37657383, адреса: 61003, Харківська обл., м. Харків, пров. Подільський, буд. 19., належним чином завірену копію проекту Строительствоэлектродепо Алексеевское с соединительнойветкой на третьюлиниюХарьковскогометрополитена (Корректировка) ПРОЕКТ Раздел 6. Микропроцессорнаяцентрализация ТОМ 1 МПЦ. Пояснительная записка. Основныечертежи. Спецификации., 14/05-ВТ - МПЦ виданої ТОВ Бомбардіртранспортейшн Україна ;

приватного акціонерного товариства ХАРКІВМЕТРОПРОЕКТ код ЄДРПОУ 01388466, адреса: 61052, Харківська обл., м. Харків,вул. Різдв`яна, буд. 29Б., належним чином завірену копію проекту Строительствоэлектродепо Алексеевское с соединительнойветкой на третьюлиниюХарьковскогометрополитена (Корректировка) ПРОЕКТ Раздел 6. Микропроцессорнаяцентрализация ТОМ 1 МПЦ. Пояснительная записка. Основныечертежи. Спецификации., 14/05-ВТ - МПЦ виданої TOB Бомбардіртранспортейшн Україна ;

приватного акціонерного товариства Проектний і проектно - конструкторський інститут Металургавтоматика , код ЄДРПОУ 01416760, адреса: 49005, Днірпропетровська обл., м.Дніпро, вул. Сімферопольська, буд. 21, належним чином завірені копії проектної та кошторисної документації, виданої ТОВ НВП Промтрансавтоматика на замовлення ПРАТ ППКІ Металургавтоматика з 2011 року по теперішній час у тому числі за Договором № 24/13 від 05.11.2013 року на об`єкті ПАТ МК`Азовсталь проектно - вишукувальні роботи на проектування 2-х колійного автоблокування (АБ) з системою ЕССО з двостороннім рухом поїздів перегону ст. Сортувальна - ст. Сартана Парк Азовсталь ;

підприємства з іноземними інвестиціями у формі приватного акціонерного товариства Запорізький залізорудний комбінат , код ЄДРПОУ 00191218, адреса: 71677, Запорізька область, Васильківський район, село Мала Білозерка, Веселівське шосе, 7 км. Належним чином завірені копії проектної та технічної документації виданої чи поставленої з обладнанням ТОВ НВП Промтрансавтоматика та ТОВ ІвасГрупп З 2011 року по теперішній час, в тому числі технічну документацію та програмне забезпечення експлуатуємого об`єкта технічне оснащення двох залізничних переїздів системою мікропроцесорної сигналізації ЗАТ Запорізький залізорудний комбінат . Мікропроцесорна автоматична переїзна сигналізація № НОМЕР_1 , а також документацію на шафу МП АПС АТАЕ. 421422.003, рахунковий АЕАЕ 421242.003 та АРМ начальника зміни ЖДИ АТАЕ 424334.001;

ПРАТ Центральний гірничо-збагачувальний комбінат , код ЄДРПОУ 00190977, адреса: 50066, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, належним чином завірені копії проектної, технічної документації та прикладне програмне забезпечення (включаючи паспорти на встановлене обладнання, регламенти по обслуговуванню) ОАО ЦГОК2. УЖДТ. Реконструкция устройств СЦБ станции Промплощадка. Микропроцессорная централизация станции Промплощадка 30655683.012.000-00-00 2007 г. ( виданої чи поставленої сумісно з обладнанням ТОВ НВП Промтрансавтоматика та ТОВ ІвасГрупп з 2011 року по теперішній час.

В обґрунтування заяви зазначає, що відповідач незаконно скопіював та використовує інформацію що є власністю ТОВ НВО Залізничавтоматика , що відноситься до комерційної таємниці. Також володіє інформацією та використовує її щодо замовників продукції ТОВ НВО Залізничавтоматика , умов її постачання та виконання робіт. На даний час відповідачем виконано роботи з протиправним використанням комерційної інформації (таємниці). Для з`ясування питання неправомірного використання об`єктів інтелектуальної власності позивача іншими особами, а саме для з`ясування наявності об`єктів інтелектуальної власності в технічній документації ТОВ Івас Груп , ТОВ НВП Промтрансавтоматика , ТОВ БомбардірТранспортейшн Україна , встановлення їх повної чи часткової ідентичності, встановлення факту відтворення проектної документації та з`ясування інших питань виникає необхідність в витребування доказів.

Суд вважає заяву позивача про забезпечення доказів такою, що підлягає поверненню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.117 ЦПК України у заяві про забезпечення доказів зазначається: найменування суду, до якого подається заява; повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, за наявності; повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) іншої сторони (сторін), якщо вона відома заявнику, а також якщо відомі відомості, що її ідентифікують: її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти; докази, забезпечення яких є необхідним, а також обставини, для доказування яких вони необхідні; обґрунтування необхідності забезпечення доказів ; спосіб, у який заявник просить суд забезпечити докази, у разі необхідності - особу, у якої знаходяться докази; перелік документів, що додаються до заяви.

Заява про забезпечення доказів не відповідає вимогам ч.1 ст.117 ЦПК України, оскільки не містить повного найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) іншої сторони (сторін), а також відомості, що її ідентифікують.

Відповідно до ч.1 ст.116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Натомість заява не містить обґрунтування необхідності саме забезпечення доказів.

У відповідності з ч.4 ст.117 ЦПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення доказів подано без додержання вимог цієї статті, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

На підставі викладеного, у зв`язку з поданням заяви про забезпечення доказів без додержання вимог ст.117 ЦПК України, заява підлягає поверненню особі, яка її подала.

Керуючись ст. ст.116, 117, 118, 260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву комерційного директора ТОВ НВО Залізничавтоматика Васюхно А.В. про забезпечення доказів по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче об`єднання Залізничавтоматика до ОСОБА_1 про визнання незаконними факту привласнення та подальшого використання комерційної таємниці повернути особі, яка її подала.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні касаційні скарги подаються учасниками справи до або через Харківський районний суд Харківської області.

Суддя Д.М. Савченко

Дата ухвалення рішення21.12.2019
Оприлюднено23.12.2019

Судовий реєстр по справі —635/9168/19

Рішення від 24.03.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Рішення від 22.02.2022

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Рішення від 21.02.2022

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 17.11.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 17.11.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні