Ухвала
від 21.12.2019 по справі 483/2234/19
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 483/2234/19

Провадження 1-кс/483/808/2019

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2019 року м. Очаків

Слідчий суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання т.в.о. заступника начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

21 грудня 2019 року т.в.о. заступника начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , звернувся до Очаківського міськрайонного суду Миколаївській області із клопотанням, погодженим з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Миколаївської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку. Своє клопотання обґрунтовував тим, що слідчим відділом СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019150100001083 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України, вчиненого за наступних обставин.

В ході досудового розслідування встановлено, що 20 грудня 2019 року до ЧЧ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області надійшов рапорт від т.в.о. заступника начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області підполковник поліції ОСОБА_3 про те, що на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2019 року №1325-р «про протидію гральному бізнесу» встановлено, що на території Очаківського району в Миколаївській області розташований гральний заклад, а саме приміщення лотерейного клубу ЧП Хажанець, за адресою: АДРЕСА_1 .

20 грудня 2019 року за даним фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019150100001083 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України.

Відповідно до п.1.2 під розповсюдженням білетів державних лотерей в цьому договорі слід розуміти реалізацію повнолітнім фізичним особам на добровільних засадах білетів державних лотерей оператора державних лотерей ТОВ «М.С.Л.».

Відповідно до п.2.2.8 Повірений не має права будь-яким чином змінювати, перероблювати, перекручувати знаки для товарів та послуг оператора.

Відповідно до п.2.2.18 Повірений має забезпечити наявність в пунктах розповсюдження державної лотереї інформацію: перелік лотерей, які розповсюджуються, ксерокопії ліцензії оператора ТОВ «М.С.Л.» на провадження діяльності з випуску та проведення лотерей.

Відповідно до п.2.6.5 Повіреному забороняється використовувати пристрої візуалізації білетів лотерей, які використовуються для розігрування білетів державної лотереї « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що проводиться оператором, для розігрування білетів інших суб`єктів господарювання.

Таким чином, розповсюдження Державних лотерей за адресою: АДРЕСА_1 не опубліковано на офіційному сайті оператора розповсюдження ТОВ «М.С.Л.» та адресу розповсюдження не включено до переліку.

Тому, виникають підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , відбувається надання послуг з азартних ігор на комп`ютерних симуляторах без відповідних дозвільних документів, що заборонено законодавством.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна» №194169178 від 20 грудня 2019 року встановлено, що нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_1 на праві приватної власності належить ТОВ «МІРРА-МАРІЯ», яка зареєстрована в Україні, код ЄДРПОУ 42860454.

Посилаючись на те, що підставою дляпроведення обшукуприміщення уякому розташованийлотерейний клубЧП ІНФОРМАЦІЯ_2 ,що знаходитьсяза адресою: АДРЕСА_1 ,є виявлення,фіксація тавилучення речей,документів,що містятьфактичні даніпро проведеннягосподарських операційза фактомзайняття гральнимбізнесом,чеків,квитанцій,записів,касових апаратів,бухгалтерської документації,грошових коштів,що здобутів результатізайняття гральнимбізнесом,а такожкомп`ютерної техніки,що міститьспеціальне програмнезабезпечення таінші слідизайняття гральнимбізнесом,айбоксів,за допомогоюяких відбуваєтьсяреєстрації відвідувачів, а окрім проведення такої слідчої дії, як обшук в приміщенні лотерейного клубу, що знаходиться за вищевказаною адресою, в приміщенні, що належить на праві приватної власності ТОВ «МІРРА-МАРІЯ», яке зареєстроване в Україні, код ЄДРПОУ 42860454, та яке орендує ЧП Хажанець, іншим законнимспособом виявитита вилучитивказані предмети,не представляється можливим, слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку вказаного приміщення.

В судовому засіданні т.в.о. заступник начальник СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 підтримав зазначене клопотання.

Вислухавши думку слідчого, дослідивши документи, що додані до клопотання, дійшов наступного.

Подане слідчим клопотання відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України, матеріали клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, копія рапорту, копія протоколу допиту свідка)містять достатнідані проздійснення слідчимдосудового розслідуваннявказаного вищезлочину,а також про те, що документи,що містятьфактичні даніпро проведеннягосподарських операційза фактомзайняття гральнимбізнесом,чеки,квитанції,записи,касові апарати,бухгалтерська документація,грошові кошти,що здобутів результатізайняття гральнимбізнесом,а такожкомп`ютерна техніка,що міститьспеціальне програмнезабезпечення та іншісліди зайняттягральним бізнесом,і айбоксів,за допомогоюяких відбуваєтьсяреєстрації відвідувачів, матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

Відтак слідчий суддя вважає, за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукування та вилучення речей, які мають значення для досудового розслідування.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст. 234 КПК України, для надання дозволу на обшук за зазначеною адресою.

На підставі вище викладеного керуючись ст.ст. 234, 235, 376 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання т.в.о. заступника начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , про проведення обшуку задовольнити.

Надати групі слідчих в кримінальному провадженні за №12019150100001083, а саме: т.в.о. заступнику начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області підполковнику поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області майору поліції ОСОБА_5 , слідчому СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області капітану поліції ОСОБА_6 , слідчому СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області лейтенанту поліції ОСОБА_7 , слідчому СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області лейтенанту поліції ОСОБА_8 , слідчому СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 , дозвіл на проведення обшуку приміщення що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та належить праві приватної власності ТОВ «МІРРА-МАРІЯ», яка зареєстрована в Україні, код ЄДРПОУ 42860454, у якому розташований лотерейний клуб та яке орендує ЧП Хажанець, з метою виявлення, фіксації та вилучення документів, що містять фактичні дані про проведення господарських операцій за фактом зайняття гральним бізнесом, чеків, квитанцій, записів, касових апаратів, бухгалтерської документації, грошових коштів, що здобуті в результаті зайняття гральним бізнесом, а також комп`ютерної техніки, що містить спеціальне програмне забезпечення та інші сліди зайняття гральним бізнесом та айбоксів, за допомогою яких відбувається реєстрації відвідувачів.

Строк дії ухвали визначити до 21 січня 2020 року.

Повний текст судового рішення проголошено 21 грудня 2019 року о 14 год. 30 хв. в залі судових засідань № 2 Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення21.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86521205
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —483/2234/19

Ухвала від 16.12.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Шевиріна Т. Д.

Ухвала від 15.06.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 15.06.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 14.05.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 12.05.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 19.04.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні