Ухвала
від 26.12.2019 по справі 702/717/19
МОНАСТИРИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/702/319/19

Справа № 702/717/19

У Х В А Л А

про витребування доказів

26 грудня 2019 року м. Монастирище

Монастирищенський районний суд Черкаської області

під головуванням судді: Мазай Н. В.

за участю секретаря судового засідання : Шевчук О.А.

позивача: ОСОБА_1

представника позивача: ОСОБА_2

представника відповідача: ОСОБА_3

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Монастирище в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи "Монастирищенський районний методичний кабінет Монастирищенської районної ради" про поновлення на роботі,

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся в суд з позовом до відповідача про поновлення на роботі.

Позивач ОСОБА_1 в судовому засідання підтримав подане клопотання про витребування доказів відповідно до якого у відповідності до ст. 84 ЦПК України просить суд витребувати докази, оскільки 13.11.2019 ним було подано до Монастирищенської районної ради профспілки працівників освіти інформаційний запит про надання документів а саме: копію Статуту Монастирищенської районної ради профспілки працівників освіти; копію протоколу зборів та рішення про прийняття його в члени профспілки Монастирищенської районної ради профспілки освіти; копію протоколу та рішення про виключення його з членів профспілки Монастирищенської районної ради профспілки працівників освіти, вказавши причину та мотиви виключення та довідку чи перебував він членом профспілки Монастирищенської районної ради профспілки працівників освіти, станом на 31.05.2019. 15.11.2019 він отримав відповідь Монастирищенської районної ради профспілки працівників освіти в якому вказують, що він був прийнятий на посаду методиста КУ Монастирищенський методичний кабінет Монастирищенської районної ради, яка є незалежною юридичною особою. При його утворенні працівниками районного методичного кабінету не було створено первинної профспілкової організації і не проведено відповідної її реєстрації в органах юстиції. Йому неодноразово пропонувалось особисто головою районної організації профспілки працівників освіти написати заяву на відрахування профспілкових членських внесків, але він відмовився. Тому він, як працівник районного методичного кабінету в якому не було створено первинної профспілкової організації не є членом районної організації профспілки працівників освіти. Крім зазначеної відповіді жодних документів він не отримував. З огляду на зазначене він позбавлений можливості долучити відповідні докази, тому просить витребувати їх у Монастирищенській районній організації профспілки працівників освіти належним чином завірені копії.

Представник позивача ОСОБА_2 клопотання про витребування доказів підтримав повністю просить його задоволити.

Представник відповідача ОСОБА_3 в судовому засіданні не заперечував проти задоволення клопотання позивача про витребування доказів з метою повного та об`єктивного розгляду справи.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи суд вважає, що клопотання позивача про витребування доказів підлягає до задоволення повністю на підставі ст. 84 ЦПК України з огляду на правову природу документів, які просить витребувати позивач та порядок їх зберігання, можливості доступу до них позивачу, з огляду на те, що витребувані докази мають безпосереднє відношення до предмету спору, фактично позивачу в їх отриманні було відмовлено, а тому клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ч. 7 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 5, 84, 183, 259-261, 353 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів задоволити повністю.

Монастирищенській районній організації профспілки працівників освіти надати на адресу суду - належним чином завірені копії документів а саме:

- Статут Монастирищенської районної ради профспілки працівників освіти;

- протокол зборів та рішення про прийняття ОСОБА_1 в члени профспілки Монастирищенської районної ради профспілки працівників освіти;

- протокол та рішення про виключення ОСОБА_1 з членів профспілки Монастирищенської районної ради профспілки працівників освіти, вказавши причину та мотиви виключення;

- довідку чи перебував ОСОБА_1 членом профспілки Монастирищенської районної ради профспілки працівників освіти, станом на 31 травня 2019 року

Виконати ухвалу суду в строк до 02.01.2020, включно.

Копію ухвали направити Монастирищенській районній організації профспілки працівників освіти, для виконання.

Роз»яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Оскарження ухвали діючим законодавством не передбачено.

Суддя Н.В. Мазай

СудМонастирищенський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення26.12.2019
Оприлюднено27.12.2019
Номер документу86638522
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —702/717/19

Постанова від 21.07.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Постанова від 22.07.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Рішення від 12.03.2020

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

Рішення від 13.03.2020

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

Ухвала від 14.02.2020

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

Ухвала від 03.10.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні