Ухвала
від 20.12.2019 по справі 554/10180/17
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 20.12.2019 Справа № 554/10180/17

Провадження № 1-кс/554/17283/2019

УХВАЛА

Іменем України

20 грудня 2019 року слідчий суддя Октябрського районного суду м.Полтави ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві клопотання слідчого СУ ГУНП у Полтавській області майора поліції ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення,-

в с т а н о в и в :

Слідчий звернувся з клопотанням, у якому посилався на те, що ОСОБА_3 будучи директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », діючи умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовим становищем, маючи намір на заволодіння чужим майном, усвідомлюючи, що фактично роботи з «Відновлення гідрологічного режиму р.Сула в Лохвицькому районі Полтавської області» виконані не в повному обсязі, а акти приймання виконаних будівельних робіт ф. КБ-2в № 7 за червень 2017 року від 19.06.2017 та № 9 за листопад 2017 року від 20.11.2017 містять неправдиві відомості щодо виконання будівельних робіт, їхніх обсягів і кількісних показників, здійснив заволодіння коштами ІНФОРМАЦІЯ_2 у сумі 472 817,00 грн.

Таким чином, очевидним є факт службового підроблення службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке виразилось у внесенні до актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в № 7 за червень та № 9 за листопад 2017 року по об`єкту «Відновлення гідрологічного режиму р.Сула у Лохвицькому районі Полтавської області» завідомо неправдивих відомостей щодо обсягів виконаних робіт, а також їх кількісних показників, що спричинило тяжкі наслідки.

За таких обставин в ході досудового розслідування постала необхідність у тимчасовому доступі до документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за весь період діяльності підприємства з можливістю вилучення їх оригіналів, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( адреса: АДРЕСА_1 ), а саме: описів документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційних дій; реєстраційних карток державного реєстратора; оригіналів документів наданих юридичною особою для проведення реєстраційних дій; оригіналів установчих документів юридичної особи з доданими до них документами; оригіналів протоколів загальних зборів; інших документів юридичної особи, що надавались державному реєстратору для проведення реєстраційних дій та створених в результаті їх проведення, в яких міститься підпис та зразки почерку від імені ОСОБА_3 .

Відомості, що містяться у вказаних документах є доказами, з їх допомогою можливо встановити обставини злочину, і такі документи не можливо отримати в інший спосіб.

Приймаючи до уваги, що вищевказані документи мають суттєве значення для встановлення об`єктивних обставин у кримінальному провадженні, необхідні для проведення з їх використанням почеркознавчих експертиз, знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 адреса: АДРЕСА_1 , слідчий просила надати дозвіл на тимчасовий доступ.

Слідчий в судове засідання не з`явилась, направила заяву в якій просила проводити розгляд клопотання без її участі, клопотання підтримала.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_3 в судове засідання не з`явився, про розгляд клопотання повідомлявся.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

За таких обставин фіксування судового засідання технічним засобом не здійснювалось.

У відповідності до змісту ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно вимог ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, суть клопотання, суд дійшов до висновку про наявність в матеріалах кримінального провадження достатніх даних, що дають підстави вважати, що інформація, питання про проведення тимчасового доступу до якої ставиться в клопотанні органу досудового розслідування, містить дані, що мають значення для встановлення істини, а також з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, суд вважає клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню, а саме вилучення копій зазначених документів, оскільки слідчим не доведено необхідності вилучення оригіналів.

Особа, зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана згідно з ч. 1 ст. 165 КПК надати тимчасовий доступ до визначених в ухвалі речей або документів особі, вказаній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

Керуючись ст. ст. 107, 110, 131, 132, 159-166 КПК України, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчому СУ ГУНП в Полтавській області майору поліції ОСОБА_2 дозвіл на тимчасовий доступ у ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ) до документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за весь період діяльності підприємства, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 (адреса: АДРЕСА_1 ), а саме: описів документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційних дій; реєстраційних карток державного реєстратора; оригіналів документів наданих юридичною особою для проведення реєстраційних дій; установчих документів юридичної особи з доданими до них документами; протоколів загальних зборів; інших документів юридичної особи, що надавались державному реєстратору для проведення реєстраційних дій та створених в результаті їх проведення, в яких міститься підпис та зразки почерку від імені ОСОБА_3 , з можливістю вилученння їх копій.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого, в провадженні якого знаходиться кримінальне провадження.

Строк дії ухвали становить 30 днів з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл про проведення обшуку згідно з положеннями кримінально-процесуального кодексу України з метою відшукування та вилучення зазначених документів.

Роз`яснити, що за умисне невиконання ухвали суду, передбачена відповідальність за ст.382 КК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Октябрського

районного суду м.Полтави ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.12.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —554/10180/17

Ухвала від 13.01.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 09.11.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 12.02.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 18.02.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 18.02.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні