Ухвала
від 03.01.2020 по справі 2/71
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А


УХВАЛА

"03" січня 2020 р. м. Рівне Справа № 2/71

Господарський суд Рівненської області у складі судді Войтюка В.Р., при секретарі судового засідання Мамчур А.Ю., розглянувши матеріали заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником

у справі

за позовом Управління Пенсійного Фонду України в Рівненському районі

до Акціонерного товариства закритого типу "Спецбуд"

про стягнення в сумі 5 130 грн. 91 коп.

В засіданні приймали участь:

Від позивача: не з`явився;

Від відповідача: не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного Фонду України в Рівненському районі, звернулось в господарський суд з позовною заявою про стягнення з Акціонерного товариства закритого типу "Спецбуд" 5 130 грн. 91 коп.

27 лютого 2007 року господарським судом Рівненської області по даній справі винесено рішення, яким позов задоволено, стягнуто з відповідача Акціонерного товариства закритого типу "Спецбуд" на користь Управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі 5130 грн. 91 коп. боргу та в доход Державного бюджету України 51 грн. 30 коп. держмита (судового збору).

02 квітня 2007 року на виконання вказаного рішення господарським судом видано наказ № 2/71.

До відділу канцелярії та документального забезпечення суду 24 липня 2018 року від Рівненського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області про видачу дублікату наказу Господарського суду Рівненської області по справі № 2/71 від 02 квітня 2007 року.

Розпорядженням керівника апарату господарського суду Рівненської області від 25 липня 2018 року № 01-04/87/2018, у зв`язку із відрахуванням з штату господарського суду Рівненської області судді Савченка Г.І. призначено повторний автоматизований розподіл справи № 2/71. За результатами повторного автоматизованого розподілу справи № 2/71 - справу передано на розгляд судді Войтюку В.Р.

19 грудня 2019 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником.

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 20 грудня 2019 року прийнято заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником у справі № 2/71 до розгляду у судовому засіданні на 03 січня 2020 року.

В судове засідання 03 січня 2020 року учасники процесу не з`явилися, про причини неприбуття суд не повідомили, хоча судом вжито всіх передбачених законом заходів з метою повідомлення останніх про час та місце розгляду заяви.

Оскільки неявка на судове засідання представників сторін не перешкоджає розгляду заяви, суд вважає за необхідне розглядати останню за відсутності представників сторін, за наявними в матеріалах справи документами.

Перевіривши матеріали справи, оцінивши надані докази, суд встановив наступне.

Відповідно до п. п. 10 п.1 Перехідних положень КАС України в редакції, що набрала законної сили 15 грудня 2017 року, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Заяви і скарги, подані до набрання чинності цією редакцією Кодексу, провадження за якими не відкрито на момент набрання ним чинності, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу та не можуть бути передані за підсудністю за правилами, що діють після набрання чинності новою редакцією КАС України, відповідно до п.п.12 п.1 Перехідних положень КАС України.

Згідно з п. 19.2 Перехідних положень ГПК України, оформлення і видача судових рішень, якими вносяться зміни до виконавчих документів (у тому числі про виправлення помилки у виконавчому документі; визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню; стягнення на користь боржника безпідставно одержаного стягувачем за виконавчим документом; поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання; відстрочку чи розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання; зупинення виконання судового рішення; заміну сторони виконавчого провадження), здійснюються в паперовій формі судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Суд звертає увагу на те, що справа розглядалась за нормами КАС України, а тому подана заява також розглядається за нормами КАС України.

Господарським судом Рівненської області в порядку КАС України 02 квітня 2007 року видано виконавчий лист по справі № 2/71, стягувачем визначено управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі, а боржником визначено Акціонерне товариство закритого типу "Спецбуд".

Управлінням направлено на виконання вищевказаний виконавчий лист до Рівненського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, відповідно державним виконавцем відкрито виконавче провадження. Проте, 30 жовтня 2019 року державним виконавцем винесено постанову про повернення виконавчого документа на підставі статті 37 Закону України "Про виконавче провадження", що отримана управлінням 29 листопада 2019 року, про що свідчить відмітка вхідної кореспонденції на супровідному листі.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" 01 квітня 2016 року припинено діяльність управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі шляхом злиття та утворення Рівненського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області, яке визначено правонаступником всіх прав та обов`язків припиненого управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі.

Згідно з частиною 1 статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Таким чином, Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області є правонаступником у виконавчому листі по справі № 2/71 Рівненського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області.

Згідно з статтею 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

На підставі вищевикладеного суд дійшов висновку про заміну стягувача у виконавчому листі по справі № 2/71, виданого Господарським судом Рівненської області 02 квітня 2007 року з Рівненського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 52, 379 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області про заміну сторони виконавчого провадження - задоволити.

2. Замінити сторону виконавчого провадження - стягувача у виконавчому листі по справі № 2/71, виданого Господарським судом Рівненської області 02 квітня 2007 року з Рівненського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області (ідентифікаційний код: 40373305) на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області (33028, місто Рівне, вулиця Короленка, 7, ідентифікаційний код: 21024076).

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення 03 січня 2020 року та може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її проголошення до Північно-західного апеляційного господарського суду в порядку ст.ст. 254-259 Господарського процесуального кодексу України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: https://court.gov.ua/sud5019/.

Суддя Войтюк В.Р.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення03.01.2020
Оприлюднено09.01.2020
Номер документу86777607
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/71

Ухвала від 03.01.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 20.12.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 05.09.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 14.08.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 08.08.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 31.07.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 13.07.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Шеліхіна Р.М.

Ухвала від 27.06.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Шеліхіна Р.М.

Судовий наказ від 11.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Мартюхіна Н.О.

Судовий наказ від 11.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Мартюхіна Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні