Ухвала
від 08.01.2020 по справі 527/2519/19
ГЛОБИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 527/2519/19

провадження № 2/527/108/20

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

08 січня 2020 року Глобинський районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Павлійчук A.B., вивчивши цивільну справу №527/2519/19 за позовом представника позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , за участю третіх осіб: Обознівської сільської ради Глобинського району Полтавської області, сектору державної реєстрації, економічного розвитку та торгівлі Глобинської районної державної адміністрації Полтавської області, Глобинської державної нотаріальної контори Полтавської області про визначення часток у спільному сумісному майні подружжя та визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом та за заповітом,-

ВСТАНОВИВ:

20 листопада 2019 року представник позивачів звернувся до суду з позовом до відповідача про визначення часток у спільному сумісному майні подружжя та визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом та за заповітом.

08 січня 2020 року згідно інформації, наданої виконавчим комітетом Автозаводської районної адміністрації Кременчуцької міської ради Полтавської області від 29.11.2019 №12670/01-32, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Позовна заява подана з додержанням предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції, підсудна Глобинському районному суду Полтавської області, відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст.274 ЦПК України справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, тому суд розпочинає підготовче провадження та призначає підготовче засідання у справі.

Представником позивачів до позовної заяви подано клопотання про витребування доказів, в якому він прохає суд витребувати від Глобинської державної нотаріальної контори Полтавської області, копію спадкової справи після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 .

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Приймаючи до уваги те, що клопотання представника позивачів подане у строк, передбачений ч. 2 ст. 83 ЦПК України, відповідає вимогам ч. 2 ст. 84 ЦПК України, представник позивачів позбавлений можливості самостійно отримати зазначені докази, суд дійшов висновку, що його клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84,187 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом представника позивачів ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) - ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ) до ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 ), за участю третіх осіб: Обознівської сільської ради Глобинського району Полтавської області (Полтавська область Глобинський район, с. Обознівка, вул. Перемоги, 23а), сектору державної реєстрації, економічного розвитку та торгівлі Глобинської районної державної адміністрації Полтавської області (Полтавська область, м. Глобине, вул. Центральна, 281), Глобинської державної нотаріальної контори Полтавської області (Полтавська область, м. Глобине, вул. Центральна, 212) про визначення часток у спільному сумісному майні подружжя та визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом та за заповітом.

Розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у цивільній справі в приміщенні Глобинського районною суду Полтавської області (Полтавська обл., м. Глобине, вул. Центральна, 183/23) на 21 лютого 2020 року о 09:30 год.

Клопотання представника позивачів про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Глобинську державну нотаріальну контору Полтавської області, надати копію спадкової справи після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 .

Копію ухвали направити учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу його право у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали подати:

- відзив на позовну заяву до якого додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються його заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

- зустрічний позов.

Роз`яснити позивачу його право в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву подати відповідь на відзив,копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу його право в п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив подати на неї свої заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити третій особі її право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подати пояснення щодо позову або відзиву.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://gl.pl.court.gov.ua/sud1604/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Полтавського апеляційного суду.

Суддя А. В. Павлійчук

СудГлобинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення08.01.2020
Оприлюднено10.01.2020
Номер документу86787523
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —527/2519/19

Рішення від 30.06.2020

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

Рішення від 30.06.2020

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

Ухвала від 21.02.2020

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

Ухвала від 08.01.2020

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні