Ухвала
від 09.01.2020 по справі 918/34/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

09 січня 2020 р. м. Рівне Справа № 918/34/20

Господарський суд Рівненської області у складі судді Марач В.В., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ІН НОМЕР_1 )

до відповідача 1: Спеціалізований виробничий кооператив "Агроліс" (33027, м. Рівне, вул. Карнаухова, 29, код ЄДРПОУ 21092064)

відповідача 2: Комунальне підприємство Сарненське бюро технічної інвентаризації Сарненської районної ради в особі державного реєстратора Набухотної Тетяни Миколаївни (34500, Рівненська область, м. Сарни, вул.Широка,8, код ЄДРПОУ 33521236)

відповідача 3: Управління забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради в особі державного реєстратора Кучерук Оксани Євгенівни (33028, м. Рівне, майдан Просвіти, 2, код ЄДРПОУ 39111404)

відповідача 4: Комунальне підприємство Реєстраційний центр Полісся Кузьмівської сільської ради Сарненського району Рівненської області в особі державного реєстратора Ютовця Олега Федоровича (34561, Рівненська обл., Сарненський район, село Кузьмівка, вул. Центральна, 83, код ЄДРПОУ 41542329)

про визнання недійсним рішення загальних зборів членів виробничого кооперативу та скасування реєстраційних дій

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся в Господарський суд Рівненської області з позовом до відповідачів: Спеціалізованого виробничого кооперативу "Агроліс, Комунального підприємства Сарненське бюро технічної інвентаризації Сарненської районної ради в особі державного реєстратора Набухотної Тетяни Миколаївни, "Управління забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради в особі державного реєстратора Кучерук Оксани Євгенівни, Комунального підприємства Реєстраційний центр Полісся Кузьмівської сільської ради Сарненського району Рівненської області в особі державного реєстратора Ютовця Олега Федоровича, в якій просить:

1.Визнати недійсними у повному обсязі рішення загальних зборів спеціалізованого виробничого сільськогосподарського кооперативу Агроліс (код ЄДРПОУ 21092064):

- від 28 квітня 2017року (протокол б\н від 28 квітня 2017р. та датою його підписання від 04 травня 2017р.);

- від 26 червня 2017 року (протокол №2 від 26.0.2017 року та датою його підписання від 19.07.2017 року);

- від 25 жовтня 2019 року (протокол б/н від 25.10.2019 року).

2. Скасувати записи про державну реєстрацію змін відомостей про юридичну особу-СВСК Агроліс (код ЄДРПОУ 21092064):

-№15891050007000079 внесений 10.05.2017р. до ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань Комунальним підприємством Сарненське бюро технічної інвентаризації Сарненської районної ради в особі Набухотної Тетяни Миколаївни;

- № 16081050011013584 внесений 20.07.2017р. до ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань Управлінням забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради в особі Кучерук Оксани Євгенівни;

- № 16081050015013584 внесений 28.10.2019р. до ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань Комунальним Підприємством Реєстраційний центр Полісся Кузьмівської сільської ради Сарненського району Рівненської області в особі Ютовця Олега Федоровича .

3. Зобов`язати Управління забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради внести зміни про засновників СВСК "Агроліс", а саме включити відомості про ОСОБА_1 як про члена кооперативу СВСК "Агроліс" до ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань.

Позовні вимоги мотивовані наступним. Позивач вважає, що Рішення зборів учасників (членів) виробничого кооперативу Агроліс від 28 квітня 2017року, ухвалене з порушеннями порядку та умов скликання і проведення загальних зборів членів кооперативу, є неправомочним та нелегітимним, порушують вимоги норм матеріального права, оскільки Загальних зборів членів кооперативу СВСК Агроліс , в т.ч. з вирішенням питань про виключення, включення членів кооперативу, зміну статуту кооперативу, за участю Позивача та ОСОБА_3 як єдиних членів кооперативу станом на 28.04.2017 року або їх легітимних представників в 2017 році не проводилося і рішень загальних зборів членів кооперативу СВСК Агроліс , датованих 2017 роком, вказаними особами не підписувалося. Також, Позивач вважає, що підлягають скасуванню судом реєстраційні дії та записи зі зміни членів кооперативу, статуту, зміни керівника на підставі рішень загальних зборів членів кооперативу від 28.04.2017 року, від 26.06.2017 року та рішення загальних зборів, дата проведення яких Позивачу на час подання позову невідома, проте на підставі цього рішення внесені відомості до державного реєстру 19.10.2019 року про зміну учасників кооперативу.

При розгляді вказаної позовної заяви та доданих до неї документів судом встановлено, що відповідно до Акту від 08.01.2020 року відділу канцелярії та документального забезпечення Господарського суду Рівненської області, під час перевірки позовної заяви не виявилось вказаних в додатках документів, а саме доказів сплати судового збору, підтвердження повноважень представника позивача.

Крім того, при розгляді вказаної позовної заяви та доданих до неї документів судом встановлено, що Позивачем не надано доказів відправлення іншим учасникам справи копій всіх доданих до позовної заяви документів з описом вкладення, як того вимагає ст. 164, ст. 172 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно з п.2 ч.1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до ст. 172 Господарського процесуального кодексу України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Разом з тим, Позивачем до позовної заяви додано лише фіскальні чеки про відправку відповідачам рекомендованих поштових відправлень, і не додано опису вкладення з зазначенням які з вказаних у додатку до позовної заяви документи відправляються.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відтак, Позивачу необхідно подати господарському суду у 10-денний строк з дня отримання даної ухвали підтвердження повноважень представника Позивача, докази сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, та докази відправлення копії позовної заяви з додатками Відповідачам листом з описом вкладення.

Суд звертає увагу Позивача, що за умовами ч. 3, 4 ст. 174 ГПК України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому ст. 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Крім того суд доводить до відома Позивача, що відповідно до статті 45 Господарського процесуального кодексу України сторонами в судовому процесі - позивачами і відповідачами - можуть бути особи, зазначені у статті 4 цього Кодексу. Позивачами є особи, які подали позов або в інтересах яких подано позов про захист порушеного, невизнаного чи оспорюваного права або охоронюваного законом інтересу. Відповідачами є особи, яким пред`явлено позовну вимогу.

Відповідно до частин 5, 6 статті 44 ГПК України юридична особа набуває процесуальних прав та обов`язків у порядку, встановленому законом, і здійснює їх через свого представника. Юридична особа може набувати процесуальних прав та обов`язків і здійснювати їх через своїх учасників у випадках, коли відповідно до закону чи установчого документа така юридична особа набуває та здійснює права, а також несе обов`язки через своїх учасників.

Відтак при поданні позову у позовній заяві в якості відповідача мають бути визначені особи, які можуть бути такими у розумінні норм вищевказаних статей Господарського процесуального кодексу.

Керуючись статтями 162, 164, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ІН НОМЕР_1 ) залишити без руху.

2. ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ІН НОМЕР_1 ) у 10-денний строк з дня отримання даної ухвали через відділ канцелярії та документального забезпечення Господарського суду Рівненської області подати підтвердження повноважень представника Позивача, докази сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі та докази відправлення копії позовної заяви з додатками Відповідачам листом з описом вкладення.

3. Роз`яснити, що в разі не усунення всіх недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулась з позовною заявою на підставі ч. 4 ст.174 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Марач В.В.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено11.01.2020
Номер документу86817636
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/34/20

Ухвала від 24.06.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 26.05.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 05.05.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 14.04.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 24.03.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 10.03.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 25.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 04.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 03.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 09.01.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні