Ухвала
від 14.01.2020 по справі 552/2527/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Справа № 552/2527/18

Провадження №1-кс/552/117/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 січня 2020 року Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю заступника начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про надання дозволу на проведення обшуку в межах кримінального провадження №32017170000000005 від 25 січня 2017 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1, 3 ст.204, ч.1 ст.199 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області старший ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку нежитлових будівель та споруд, які використовуються ТОВ «Юнайтед Табако» (код 40930346), розташованих у м. Жовті Води Дніпропетровської області.

В клопотанні вказував, що ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що протягом 2019 року невстановлені особи здійснювали незаконне придбання та зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, а також збут незаконно виготовлених підакцизних товарів громадянам на території Полтавської області.

Зокрема, встановлено, що гр. ОСОБА_5 з метою отримання неконтрольованих державою прибутків, не маючи ліцензій на право виробництва та реалізації тютюнових виробів, протягом 2019 року здійснював незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також транспортування з метою збуту та збут незаконно виготовлених тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка, в тому числі, торгівельних марок «Marshall» та «Marlboro», а також тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку.

Вказані незаконно виготовлені тютюнові вироби без марок акцизного податку та інші тютюнові вироби без марок та з підробленими марками акцизного податку, виготовляються на підприємстві ТОВ «Юнайтед Табако» (код 40930346). В подальшому, зазначені незаконно виготовлені тютюнові вироби реалізовуються без відображення по бухгалтерському та податковому обліку підприємства.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення знарядь кримінального правопорушення, документів, речових доказів, майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, виникла необхідність у проведенні обшуку вищевказаних нежитлових будівель та споруд ТОВ «Юнайтед Табако».

Тому слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також місцезнаходження розшукуваних осіб.

З витягу з ЄРДР вбачається, що в провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області перебуває кримінальне провадження №32017170000000005 від 25 січня 2017 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1, 3 ст.204, ч.1 ст.199 КК України, що розпочато за фактами:

1. незаконного виготовлення, придбання з метою збуту, збереження з метою збуту, транспортування з метою збуту та збуту незаконно виготовлених з недоброякісної сировини алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя і здоров`я людей, здійсненого протягом 2017 року невстановленими особами на території Полтавської області,

2. незаконного зберігання, придбання та перевезення ОСОБА_6 протягом 2017-2018 років з метою використання при продажу товарів підроблених марок акцизного податку,

3. здійснення незаконного придбання та зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, а також збут незаконно виготовлених підакцизних товарів громадянам на території Полтавської області, здійснених протягом 2019 року невстановленими особами.

Частиною 1 ст.204 КК України передбачена кримінальна відповідальність за незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну, пального або інших підакцизних товарів.

Згідно частини 3 ст.204 КК України відповідальність настає за незаконне виготовлення товарів, зазначених у частинах першій або другій цієї статті, що становлять загрозу для життя і здоров`я людей, а так само збут таких товарів, що призвело до отруєння чи спричинило смерть особи.

Згідно ч.1 ст.199 КК України встановлена кримінальна відповідальність передбачена за виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї.

Оскільки слідством одержана інформація про здійснення незаконного придбання та зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, а також збут незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме тютюновитх виробів, з матеріалів клопотання вбачається достатньо підстав вважати, що було вчинено кримінальні правопорушення за вказаних у клопотанні обставин.

Зазначене підтверджується, зокрема:

даними рапорту старшого оперуповноваженого з ОВС ВПНОПТ оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_7 від 13 травня 2019 року,

даними протоколу обшуку від 17 травня 2019 року, проведеного на підставі ухвали слідчого судді Київського районного суду м.Полтави від 16 травня 2019 року у справі №552/2527/18,

даними висновку експерта Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України від 03 жовтня 2019 року №1433,

даними рапорту старшого оперуповноваженого з ОВС оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_8 від 11 грудня 2019 року.

Однією із обставин, що підлягає встановленню під час досудового розслідування у кримінальному провадженні №32017170000000005 від 25 січня 2017 року, є походження тютюнових виробів, законність чи незаконність їх вироблення, придбання, зберігання та реалізації громадянам на території Полтавської області, здійснених протягом 2019 року невстановленими особами.

З наданих до матеріалів клопотання доказів вбачається, що незаконне виробництво тютюнових виробів, вилучених 17 травня 2019 року під час проведення санкціонованого обшуку, може здійснюватися ТОВ «Юнайтед Табако».

Зазначена обставина підтверджується:

даними рапорту старшого оперуповноваженого з ОВС оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області від 11 грудня 2019 року,

даними протоколу допиту свідка ОСОБА_9 від 11 грудня 2019 року,

даними рапорту старшого оперуповноваженого з ОВС ВПНОПТ оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_7 від 09 січня 2020 року,

даними протоколу огляду від 09 січня 2020 року,

даними протоколу допиту свідка ОСОБА_10 від 13 січня 2020 року.

Під час проведення обшуку слідство має необхідність виявлення та вилучення незаконно виготовлених тютюнових виробів, інших незаконно виготовлених підакцизних товарів, сировини та обладнання для їх виготовлення, а також засобів, предметів, речей та документів, які використовуються та можуть використовуватись для їх незаконного виготовлення, придбання, транспортування, зберігання та збуту, свідчити про вчинення незаконної діяльності з виготовлення, придбання, транспортування, зберігання та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, тощо.

Враховуючи, що досудове розслідування розпочато в тому числі за фактом незаконного придбання та зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, а також збут незаконно виготовлених підакцизних товарів, відповідно, такі незаконно вироблені товари, речі та документи, які підтверджують незаконність походження цих товарів, мають значення для досудового розслідування, відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Те, що вказані речі та предмети знаходяться в нежитлових будівлях і спорудах, які використовуються ТОВ «Юнайтед Табако», підтверджуються доданими до клопотання матеріалами, зокрема:

даними рапорту старшого оперуповноваженого з ОВС оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області від 11 грудня 2019 року,

даними протоколу допиту свідка ОСОБА_9 від 11 грудня 2019 року,

даними рапорту старшого оперуповноваженого з ОВС ВПНОПТ оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_7 від 09 січня 2020 року.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №192430420 від 10 грудня 2019 року земельна ділянка з кадастровим номером 1210700000:01:321:0040 площею 4,09 га, розташована за адресою: Дніпропетровська обл., м.Жовті Води, вулиця Гагаріна, цільове призначення: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, на праві власності належить Жовтоводівській міській раді, на підставі договору на встановлення постійного земельного сервітуту б/н від 04 жовтня 2019 року ділянка площею 0,065 га та 0,0184 га перебуває в користуванні ТОВ «Юнайтед Табако».

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно №192430430 від 10 грудня 2019 року земельна ділянка з кадастровим номером 1210700000:01:321:0026 площею 0,5039 га, розташована за адресою: Дніпропетровська обл., м.Жовті Води, вулиця Гагаріна, 40-4, цільове призначення: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, на праві власності належить Жовтоводівській міській раді.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №192509810 від 11 грудня 2019 року земельна ділянка з кадастровим номером 1210700000:01:321:0011 площею 0,4629 га, розташована за адресою: Дніпропетровська обл., м.Жовті Води, вулиця Гагаріна, 40-31, цільове призначення: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, на праві власності належить Жовтоводівській міській раді.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №192510236 від 11 грудня 2019 року земельна ділянка з кадастровим номером 1210700000:01:321:0020 площею 2,0156 га, розташована за адресою: Дніпропетровська обл., м.Жовті Води, вулиця Гагаріна, 40-50, 40-3, 40-3Б, цільове призначення: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, на праві власності належить Жовтоводівській міській раді.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №192511573 від 11 грудня 2019 року земельна ділянка з кадастровим номером 1210700000:01:321:0022 площею 0,2754 га, розташована за адресою: Дніпропетровська обл., м.Жовті Води, вулиця Гагаріна, 40-29, 40-56, цільове призначення: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, на праві власності належить Жовтоводівській міській раді.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №192430427 від 10 грудня 2019 року земельна ділянка з кадастровим номером 1210700000:01:321:0039 площею 0,2993 га, розташована за адресою: Дніпропетровська обл., м.Жовті Води, вулиця Гагаріна, 40-34 цільове призначення: для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, на праві власності належить Жовтоводівській міській раді.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №192509549 від 11 грудня 2019 року земельна ділянка з кадастровим номером 1210700000:01:321:0010 площею 0,8354 га, розташована за адресою: Дніпропетровська обл., м.Жовті Води, вулиця Гагаріна, 40-31, цільове призначення: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, на праві власності належить Жовтоводівській міській раді.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №192430426 від 10 грудня 2019 року земельна ділянка з кадастровим номером 1210700000:01:321:0038 площею 0,0838 га, розташована за адресою: Дніпропетровська обл., м.Жовті Води, вулиця Гагаріна, 40-35, цільове призначення: для будівництва і обслуговування будівель торгівлі, на праві власності належить Жовтоводівській міській раді.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №192511357 від 11 грудня 2019 року земельна ділянка з кадастровим номером 1210700000:01:321:0017 площею 4,09 га, розташована за адресою: Дніпропетровська обл., м.Жовті Води, вулиця Гагаріна, 40-1, цільове призначення: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, на праві власності належить Жовтоводівській міській раді.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №192839521 від 12 грудня 2019 року відомості щодо власника земельної ділянки з кадастровим номером 1210700000:01:321:0001 відсутні.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №193249624 від 16 грудня 2019 року відомості щодо власника земельної ділянки з кадастровим номером 1210700000:01:321:0002 відсутні.

Використання вказаних вище земельних ділянок ТОВ «Юнайтед Табако» підтверджується даними рапорту старшого оперуповноваженого з ОВС ОУ ГУ ДФС у Полтавській області від 11 грудня 2019 року та даними протоколу допиту свідка ОСОБА_9 від 11 грудня 2019 року.

Розташування земельних ділянок та їхні кадастрові номери підтверджені даними роздруківок з публічно-кадастрової карти земельних ділянок, долучених до матеріалів клопотання.

Таким чином додані до клопотання докази в їх сукупності надають підстави вважати, що було вчинено кримінальні правопорушення, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, та вони перебувають у вказаних у клопотанні приміщеннях.

Суд також погоджується з доводами слідчого, що електронні носії інформації, жорсткі диски, мобільні телефони, за допомогою яких фігуранти спілкувалися з покупцями та безпосередніми постачальниками незаконно виготовлених підакцизних товарів, є знаряддям вчинення кримінального правопорушення.

Тому клопотання про проведення обшуку є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Враховуючи, що проведення даного обшуку не вимагає тривалої підготовки та дана слідча дія може бути здійснена в найкоротші строки, вважаю за необхідне встановити строк дії даної ухвали чотирнадцять днів.

Керуючись ст.234 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку нежитлових будівель та споруд, які використовуються ТОВ «Юнайтед Табако» (код 40930346), розташованих у м. Жовті Води Дніпропетровської області, в промисловій зоні по вул. Гагаріна, на земельних ділянках з кадастровими номерами №№1210700000:01:321:0040, 1210700000:01:321:0026, 1210700000:01:321:0011, 1210700000:01:321:0020, 1210700000:01:321:0022, 1210700000:01:321:0039, 1210700000:01:321:0010, 1210700000:01:321:0038, 1210700000:01:321:0017, які на праві власності належать Жовтоводській міській раді (код 26368938), а також на земельних ділянках з кадастровими номерами №1210700000:01:321:0001 та №1210700000:01:256:0002, відомості щодо прав власності на які згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відсутні, з метою виявлення та вилучення незаконно виготовлених тютюнових виробів, інших незаконно виготовлених підакцизних товарів, сировини та обладнання для їх виготовлення, а також засобів, предметів та речей, які використовуються та можуть використовуватись для їх незаконного виготовлення, придбання, транспортування, зберігання та збуту; документів, які можуть свідчити про вчинення незаконної діяльності з виготовлення, придбання, транспортування, зберігання та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів; чорнових записів, які містять або можуть містити відомості про здійснення незаконної діяльності з підакцизними товарами; електронних носіїв інформації, жорстких дисків, мобільних телефонів, за допомогою яких фігуранти спілкувалися з покупцями та безпосередніми постачальниками незаконно виготовлених підакцизних товарів; предметів, документів та речей, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Виконання ухвали доручити начальнику третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_11 , заступнику начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , старшим слідчим з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , заступнику начальника управління начальнику першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_14 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_15 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_16 , заступнику начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_17 , старшим слідчим з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_20 , заступнику начальника управління начальнику відділу організації досудового розслідування слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_21 , заступнику начальника відділу організації досудового розслідування слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_22 , старшому слідчому з ОВС відділу організації досудового розслідування слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_23 , старшому слідчому з ОВС відділу організації досудового розслідування слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_24 , прокурорам відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні, аналізу інформації та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області ОСОБА_25 , ОСОБА_4 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 із залученням співробітників оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області, понятих та спеціалістів.

Строк дії ухвали чотирнадцять днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

14.01.2020

Дата ухвалення рішення14.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу86916834
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в межах кримінального провадження №32017170000000005 від 25 січня 2017 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1, 3 ст.204, ч.1 ст.199 КК України

Судовий реєстр по справі —552/2527/18

Ухвала від 18.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 28.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 16.01.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 15.01.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 10.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 09.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні