Ухвала
від 15.01.2020 по справі 140/133/20
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про передачу адміністративної справи за підсудністю

15 січня 2020 року ЛуцькСправа № 140/133/20

Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Андрусенко О. О., вивчивши позовну заяву Головного управління ДПС у Волинській області до Приватного підприємства Ідеал Драйв про стягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДПС у Волинській області звернулося в суд з позовом до Приватного підприємства Ідеал Драйв про стягнення податкового боргу у розмірі 447932,15 грн.

Відповідно до пункту 4 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Частиною другою статті 26 КАС України визначено, що позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Як вбачається з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 15.01.2020 року №1006192130 місцезнаходженням відповідача є - Рівненська область, Млинівський район, смт. Млинів, вулиця Степана Бандери, будинок 61.

Згідно з Указом Президента України Про утворення місцевих та апеляційних адміністративних судів, затвердження їх мережі від 16.11.2004 року №1417/2004, територією, на яку поширюються повноваження Рівненського окружного адміністративного суду є Рівненська область.

Таким чином, дана позовна заява за правилами територіальної підсудності не підсудна Волинському окружному адміністративному суду, та повинна вирішуватись окружним адміністративним судом територіальна юрисдикція якого поширюється на Рівненську область.

Відповідно до частини п`ятої статті 171 КАС України якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу.

Як передбачено пунктом 2 частини першої статті 29 КАС України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до частин шостої та восьмої статті 29 КАС України питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4 - 6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

Передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Враховуючи вищезазначене, дана справа територіально не підсудна Волинському окружному адміністративному суду, тому її необхідно передати до Рівненського окружного адміністративного суду.

Керуючись статтями 26, 29, 171, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Передати адміністративну справу №140/133/20 за позовом Головного управління ДПС у Волинській області до Приватного підприємства Ідеал Драйв про стягнення податкового боргу на розгляд Рівненському окружному адміністративному суду.

Копію ухвали надіслати позивачу для відома.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, визначені статтею 256 КАС України та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя О. О. Андрусенко

Дата ухвалення рішення15.01.2020
Оприлюднено17.01.2020
Номер документу86924736
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —140/133/20

Рішення від 13.04.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гудима Н.С.

Ухвала від 30.03.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гудима Н.С.

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гудима Н.С.

Ухвала від 15.01.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні