Ухвала
від 10.02.2020 по справі 140/133/20
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

10 лютого 2020 року Рівне №140/133/20 Суддя Рівненського окружного адміністративного суду Гудима Н.С., перевіривши матеріали позовної заяви:

Головного управління ДПС у Волинській області до Приватного підприємство "Ідеал Драйв" про стягнення податкового боргу, В С Т А Н О В И В :

10.01.2020 Головне управління ДПС у Волинській області звернулося до Волинського окружного адміністративного суду з позовом до Приватного підприємство "Ідеал Драйв"про стягнення з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків до державного бюджету податковий борг в сумі 447932,15 грн.

Підставою для звернення до суду з цим позовом слугувала наявність у відповідача податкового боргу в сумі 447932,15 грн.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 15.01.2020 адміністративну справу №140/133/20 передано на розгляд Рівненському окружному адміністративному суду.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями дану справу передано на розгляд судді Гудими Н.С.

Відповідно до положень ч.1 ст.168 КАС України позов пред`являється шляхом подання позовної заяви в суд першої інстанції.

За наслідками перевірки позовної заяви та доданих до неї матеріалів, суд дійшов висновку, що така позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 КАС України, підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, підсудна Рівненському окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження немає. До матеріалів позовної заяви долучені належні докази сплати судового збору.

Відтак, наявні підстави для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Відповідно до вимог ч.1 ст.12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Враховуючи наведене та беручи до уваги характер спірних правовідносин, предмет доказування і склад учасників, суд дійшов висновку, що ця справа має ознаки адміністративної справи незначної складності та не належить до категорії тих адміністративних справ, які можуть розглядатися виключно за правилами загального провадження, а отже розгляд цієї справи необхідно здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження.

Поряд з цим, з метою забезпечення рівного доступу до правосуддя, надання можливості учасникам справи висловити свою позицію щодо предмету позову та подання додаткових доказів у справі, а також неможливістю ухвалення законного і обґрунтованого судового рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, заслуховування усних пояснень по суті спору, суд вважає за доцільне призначити цю справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін у судове засідання.

Керуючись статтями 12, 171, 241, 243, 248, 257, 260 КАС України,

У Х В А Л И В :

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №140/133/20 за позовом Головного управління ДПС у Волинській області ( м-н Київський, 4, м. Луцьк, Волинська область, 43010, код ЄДРПОУ 43143484 ) до Приватного підприємства "Ідеал Драйв" ( вул. Рівненська, буд. 76 А,м. Луцьк, Волинська область, 43020, код ЄДРПОУ 41557843 ) про стягнення податкового боргу.

2. Розгляд справи здійснюватиметься суддею одноособово за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

3. Призначити судове засідання на 04 березня 2020 року о 10:00 год в приміщенні Рівненського окружного адміністративного суду (м. Рівне, вул. 16 Липня 87).

4. Витребувати у позивача копії актів перевірки, за результатами яких відповідачу збільшено грошові зобов`язання та прийнято податкові повідомлення-рішення, що лягли в основу податкового боргу та інші докази в обґрунтування позовних вимог.

5. Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення (отримання) копії даної ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву в порядку статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України та доказів оскарження податкових повідомлень-рішень, на підставі яких заявлено стягнення, вимоги про сплату боргу, якщо таке мало місце.

6. Роз`яснити відповідачу, що згідно частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина шоста статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України).

7. Роз`яснити учасникам справи, що докази подаються безпосередньо до суду у порядку та строки, встановленні статтею 79 Кодексу адміністративного судочинства України.

8. Копії документів (письмових доказів) вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством (стаття 94 Кодексу адміністративного судочинства України).

9. Роз`яснити сторонам по справі, що у випадку якщо учасник справи без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які він посилається, суд вирішує справу на підставі наявних доказів (частина п`ята статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України).

10. Копію даної ухвали (надати) надіслати учасникам справи. Одночасно надіслати відповідачу копію позовної заяви з доданими до неї матеріалами.

11. В судове засідання викликати учасників справи (їх повноважних представників).

12. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://adm.rv.court.gov.ua/sud1770/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Гудима Н.С.

Дата ухвалення рішення10.02.2020
Оприлюднено12.02.2020

Судовий реєстр по справі —140/133/20

Рішення від 13.04.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гудима Н.С.

Ухвала від 30.03.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гудима Н.С.

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гудима Н.С.

Ухвала від 15.01.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні