Ухвала
від 07.08.2007 по справі 4/387-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/387-06

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

07.08.07           Справа №4/387-06.

Суддя господарського суду Сумської області Лугова Н.П., розглянувши скаргу № 22 від 06.06.2007р. Товариства з обмеженою відповідальністю “Зернівська нафтобаза” на дії Державної виконавчої служби в Середино-Будському районі, по справі № 4/387-06,-

За позовом            Прокурора Середино-Будського району в інтересах держави в особі Шосткинської міжрайонної державної податкової інспекції

до відповідача           Товариства з обмеженою відповідальністю “Зернівська нафтобаза”

про стягнення          75 068 грн. 84 коп. за рахунок активів

Представники:

від позивача                    не з”явився

від відповідача          не з”явився

від ДВС                    не з”явився

Прокурор                    не з”явився                              

Суть спору:          скаржник - товариство з обмеженою відповідальністю “Зернівська нафтобаза” –подав скаргу на дії Державної виконавчої служби в Середино-Будському районному управлінні юстиції, в якій просить визнати незаконною та скасувати постанову державного виконавця відділу державної виконавчої служби Середино-Будського районного управління юстиції від 25 травня 2007 року про накладення арешту на все майно, що належить товариству з обмеженою відповідальністю “Зернівська нафтобаза” та про заборону на його відчуження.

ВДВС Середино-Будського районного управління юстиції подав письмове заперечення на скаргу, в якому вважає вимоги заявника неправомірними та необгрунтованими.

Позивач, відповідач, представник ВДВС в Середино-Будському райуправлінні юстиції та прокурор, в судове засідання не з”явилися, повноважних представників в судове засідання не направили, хоча про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, тому справа розглядається за наявними матеріалами, на підставі ст.75 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши та дослідивши надані докази, суд встановив:

Відповідно до рішення господарського суду Сумської області №4/387-06 від 17.08.2006р. з відповідача – ТОВ “Зернівська нафтобаза” на користь Шосткинської МДПІ стягнуто 495 грн. 79 коп. податкового боргу за рахунок активів.

Боржник – ТОВ “Зернівська нафтобаза” звернувся до суду із скаргою на дії органу ВДВС та просить визнати незаконною та скасувати постанову державного виконавця відділу державної виконавчої служби Середино-Будського районного управління юстиції від 25 травня 2007 року про накладення арешту на все майно, що належить товариству з обмеженою відповідальністю “Зернівська нафтобаза” та про заборону на його відчуження.

Заявник обгрунтовує скаргу тим, що вартість арештованого майна перевищує суму стягнень за виконавчими документами.

Відповідно до ст.55 Закону України “Про виконавче провадження” державним виконавцем за постановою про відкриття виконавчого провадження або за постановою про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження може бути накладений арешт у межах суми стягнення за виконавчими документами з врахуванням витрат пов”язаних з проведенням виконавчих дій  на все майно або на окремо визначене майно боржника.

В судовому засіданні, що відбулося 26.07.2007р. державний виконавець Гайденко В.Є.  пояснив суду, що на його вимогу боржником не було надано перелік майна на яке можливе накладення арешту. Для подання боржником переліку майна для проведення виконавчих дій та надання відповідної інформації до суду в судовому засіданні була оголошена перерва до 07.08.2007р.

07.08.2007р.  від ВДВС Середино-Будського районного управління юстиції надійшла заява про розгляд справи без участі державного виконавця, також в заяві вказано, що ТОВ “Зернівська нафтобаза” переліку майна до виконавчої служби не надала та боржником не сплачений борг на виконання наказу господарського суду Сумської області №4/387-06 від 28.08.2006р.

Представник боржника в судове засідання не з”явився, документів в обгрунтування своєї позиції з врахуванням обставин оголошення перерви в судовому засіданні не недав, що перешкоджає розгляду справи по суті, тому відповідно до п.5 ст.80 Господарського процесуального кодексу України скарга – ТОВ “Зернівська нафтобаза” на дії Державної виконавчої служби в Середино-Будському районному управлінні юстиції, підлягає залишенню без розгляду.

 На підставі вищевикладеного, суд керуючись ст. 86, п.5 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України, -  

У Х В А Л И В:

1. Залишити скаргу ТОВ “Зернівська нафтобаза” на дії Державної виконавчої служби в Середино-Будському районному управлінні юстиції без розгляду.

2.Ухвалу надіслати сторонам по справі та ВДВС Середино-Будського районного управління юстиції .

3. Після усунення обставин, що зумовили залишення скарги без розгляду, заявник має право знову звернутися з нею до господарського суду в загальному порядку.     

СУДДЯ                                                                                                             Н.П. ЛУГОВА

                    

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення07.08.2007
Оприлюднено29.08.2007
Номер документу869454
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/387-06

Ухвала від 25.06.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Наталія Петрівна

Ухвала від 30.05.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Наталія Петрівна

Ухвала від 07.08.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Ухвала від 21.06.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Ухвала від 27.03.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Білоус В.В.

Ухвала від 20.02.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Білоус В.В.

Ухвала від 25.12.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Білоус В.В.

Ухвала від 13.11.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Білоус В.В.

Рішення від 15.11.2006

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Ухвала від 07.08.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні