Ухвала
від 16.01.2020 по справі 640/898/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про повернення заяви про забезпечення позову

16 січня 2020 року м. Київ № 640/898/20

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Каракашьян С.К., ознайомившись з заявою про забезпечення позову та доданими до неї матеріалами

за позовом 1. товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерстрой Груп" 2. товариства з обмеженою відповідальністю "Архіматика" 3. товариства з обмеженою відповідальністю "Альфабуд Комплект" доДержавної архітектурно-будівельної інспекції України провизнання протиправними та скасування рішень, ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтерстрой Груп", товариство з обмеженою відповідальністю "Архіматика", товариство з обмеженою відповідальністю "Альфабуд Комплект" звернулись до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про визнання протиправними та скасування приписів, постанов.

Поряд з цим, до позовної заяви позивачами заявлено клопотання про забезпечення позову (вх..№03-13/155/20), в якому останні просять вжити суд заходів забезпечення позову шляхом зупинення дії оскаржуваних приписів та постанов відповідача.

Розглянувши заявлене клопотання, Окружний адміністративний суд міста Києва зазначає наступне.

Відповідно до частини 1 статті 150 Кодексу адміністративного судочинства України суд за заявою учасника справи або з власної ініціативи має право вжити визначені цією статтею заходи забезпечення позову.

При цьому, вимоги до змісту та форми заяви про забезпечення позову визначені в статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України.

Так, частиною 4 статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Суд звертає увагу на положення частини 3 статті 4 Закону України "Про судовий збір", згідно з якою за подання до адміністративного суду заяви про забезпечення доказів або позову, заяви про видачу виконавчого документа на підставі рішення іноземного суду, заяви про зміну чи встановлення способу, порядку і строку виконання судового рішення судовий збір встановлюється у розмірі 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України "Про державний бюджет України на 2020 рік" установлено у 2020 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі для працездатних осіб з 1 січня 2020 року - 2102 гривень.

З урахуванням зазначеного, ставка судового збору за звернення до суду із заявою про забезпечення позову становить 630,60 грн..

Частиною шостою статті 7 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що в разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Суд звертає увагу, згідно частини сьомої статті 6 Закону України "Про судовий збір" у разі якщо позов подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір обчислюється з урахуванням загальної суми позову і сплачується кожним позивачем пропорційно долі поданих кожним з них вимог окремим платіжним документом.

У разі коли позов немайнового характеру подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір сплачується кожним позивачем окремим платіжним документом у розмірах, установлених статтею 4 цього Закону за подання позову немайнового характеру.

Так, до матеріалів заяви долучена квитанція від 15.01.2020 №ПН6845С1 на суму 630,60 грн., сплачених ТОВ Архіматика , доказів сплати судового збору за подання заяви про забезпечення позову щодо товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерстрой Груп", товариства з обмеженою відповідальністю "Альфабуд Комплект" до матеріалів заяви не надано.

Відповідно до частини 7 статті 154 Кодексу адміністративного судочинства України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 150, 151, 153-155, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерстрой Груп", товариства з обмеженою відповідальністю "Архіматика", товариства з обмеженою відповідальністю "Альфабуд Комплект" про забезпечення позову повернути без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Суддя С.К. Каракашьян

Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено20.01.2020
Номер документу86952220
СудочинствоАдміністративне
Сутьзабезпечення позову та доданими до неї матеріалами за позовом 1. товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерстрой Груп" 2. товариства з обмеженою відповідальністю "Архіматика" 3. товариства з обмеженою відповідальністю "Альфабуд Комплект" доДержавної архітектурно-будівельної інспекції України провизнання протиправними та скасування рішень

Судовий реєстр по справі —640/898/20

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 02.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Рішення від 02.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 31.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Ухвала від 13.03.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 03.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Ухвала від 22.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 23.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 16.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні