Ухвала
від 31.03.2020 по справі 640/898/20
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 640/898/20

УХВАЛА

31 березня 2020 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі: головуючої - судді: Земляної Г.В., суддів - Парінова А.Б., Собківа Я.М., перевіривши матеріали апеляційної скарги Державної архітектурно - будівельної інспекції України на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 січня 2020 року про забезпечення позову по справі за адміністративним позовом ТОВ Інтерстрой груп , ТОВ Архіматика , ТОВ Альфабуд комплект до Державної архітектурно - будівельної інспекції України про визнання протиправними та скасування приписів та постанов, за участі третіх осіб - ТОВ "Лендстайл" та Міністерства культури, молоді і спорту України, -

ВСТАНОВИЛА:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов ТОВ Інтерстрой груп , ТОВ Архіматика , ТОВ Альфабуд комплект до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про визнання протиправними та скасування приписів та постанов, за участі третіх осіб - ТОВ "Лендстайл" та Міністерства культури, молоді і спорту України.

Після відкриття провадження у даній адміністративній справі Товариством з обмеженою відповідальністю Інтерстрой груп подано до суду першої інстанції клопотання про вжиття заходів забезпечення позову.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 січня 2020 року заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Інтерстрой Груп про забезпечення адміністративного позову - задоволено.

Не погодившись з зазначеною ухвалою суду першої інстанції щодо забезпечення адміністративного позову відповідачем (надалі - апелянт) подано апеляційну скаргу, в якій останній просить скасувати ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 січня 2020 року та прийняти нове рішення, яким відмовити у задоволенні заяви про забезпечення позову.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 03 березня 2020 року апеляційну скаргу залишено без руху у зв`язку з несплатою судового збору та пропуском строку на апеляційне оскарження і надано термін для усунення недоліків 10 днів з моменту отримання копії ухвали, яку апелянтом отримано 10 березня 2020, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

Таким чином, апелянт повідомлений належним чином про наявність недоліків поданої апеляційної скарги та необхідність усунути недоліки у встановлений судом строк.

Так, останнім днем для усунення недоліків було 23 березня 2020 року.

Проте, апелянт у встановлений судом для усунення недоліків апеляційної скарги строк і до тепер , вимоги викладені в ухвалі не виконав та не надав підтвердження сплати судового збору і вмотивованого клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження .

Відповідно до вимог ч.2 ст.298 КАС України та ч.2 ст.169 КАС України строк усунення недоліків апеляційної скарги не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

Колегія суддів звертає увагу, що апелянту було судом надано максимальний строк (10 днів) , визначений КАС України для усунення недоліків апеляційної скарги.

Згідно ч. 2 ст. 298 КАС України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог встановлених ст.296 цього кодексу, застосовуються положення ст.169 КАС України, а тому апеляційна скарга повертається апелянту, оскільки апелянт не усунув недоліки апеляційної скарги, яка залишена без руху, у встановлений судом строк.

Враховуючи, що апелянтом не усунуто недоліки апеляційної скарги, зазначені в ухвалі Шостого апеляційного адміністративного суду від 03 березня 2020 року, а тому апеляційна скарга у відповідності до ч.ч. 5, 6 ст. 298 КАС України повертається апелянту.

При цьому, повернення апеляційної скарги не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом

З урахуванням викладеного і керуючись ст.ст.29, 30, 169, 296, 298, 329, 331 Кодексу адміністративного судочинства України колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Апеляційну скаргу Державної архітектурно - будівельної інспекції України на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 січня 2020 року про забезпечення позову по справі за адміністративним позовом ТОВ Інтерстрой груп , ТОВ Архіматика , ТОВ Альфабуд комплект до Державної архітектурно - будівельної інспекції України про визнання протиправними та скасування приписів та постанов, за участі третіх осіб - ТОВ "Лендстайл" та Міністерства культури, молоді і спорту України - повернути скаржнику .

Ухвала набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до касаційної інстанції.

Головуючий суддя Г.В. Земляна

Судді: А.Б. Парінов

Я.М. Собків

Дата ухвалення рішення31.03.2020
Оприлюднено02.04.2020
Номер документу88527045
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування приписів та постанов,

Судовий реєстр по справі —640/898/20

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 02.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Рішення від 02.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 31.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Ухвала від 13.03.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 03.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Ухвала від 22.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 23.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 16.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні