Ухвала
від 15.01.2020 по справі 686/15177/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/15177/19

Провадження № 1-кс/686/815/20

УХВАЛА

Іменем України

15 січня 2020 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого Другого слідчого відділу (відділу з розслідування злочинів вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя) слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань розташованого в м. Хмельницькому ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні №62018240000000022,

ВСТАНОВИВ:

15.01.2020 року слідчий Другого слідчого відділу (відділу з розслідування злочинів вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя) слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань розташованого в м. Хмельницькому ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області з клопотанням, погодженим з прокурором Відділу прокуратури Чернівецької області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні Комунальної медичної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що слідчим управлінням Територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Хмельницькому проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №62018240000000022 від 26.12.2018 року за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 204, ч. 2 ст. 307 КК України.

Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62018240000000022 від 26.12.2018 за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 є працівником правоохоронного органу поліцейським, має спеціальне звання «старший лейтенант поліції» та обіймає посаду командира взводу № 2 роти № 2 ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Так, ОСОБА_5 у не встановлені наразі досудовим розслідуванням час, місце та спосіб придбав особливо небезпечний наркотичний засіб та 26.05.2019 близько 18 год., діючи умисно, з метою незаконного збуту наркотичного засобу, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, на розі вулиць Героїв Майдану та Зої Космодем`янської у м. Чернівці незаконно за 1200 грн. збув ОСОБА_6 речовину, яка згідно з висновком судової експертизи матеріалів, речовин та виробів від 13.06.2019 № 8.6-0345:19 є особливо небезпечним наркотичним засобом канабісом: вага канабісу (у перерахунку на висушену речовину становить 6,34 г), який відповідно до таблиці І списку №1 «Особливо небезпечні наркотичні засоби, обіг яких заборонено», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України, є наркотичним засобом, обіг якого заборонено.

Не зупиняючись на скоєному, ОСОБА_5 у не встановлені наразі досудовим розслідуванням час, місці та спосіб придбав і 28.08.2019 близько 20 год. 45 хв., діючи умисно, з метою незаконного збуту психотропної речовини, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, на вулиці неподалік приміщень будівлі Інституту термоенергетики та житлового будинку АДРЕСА_2 на виконання попередньої домовленості з ОСОБА_6 повторно збув йому психотропну речовину, обіг якої обмежено - амфетмін, масою близько 1 г, отримавши за це гроші у сумі 480 гривень.

У порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, 28.08.2019 затримано ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця м. Чернівці, який проживає за адресою: АДРЕСА_3 , громадянина України, з вищою освітою, одруженого, який на момент вчинення злочину обіймав посаду командира взводу № 2 роти № 2 управління патрульної поліції в Чернівецькій області.

ОСОБА_5 29.08.2019 оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що у 2018-2019 роках, працівники поліції ІНФОРМАЦІЯ_5 , в тому числі і ОСОБА_5 , з метою власного збагачення, незаконно, здійснювали транспортування з метою збуту та збут, на території України, підакцизних товарів (спирт етиловий), виготовлених з недоброякісної сировини (матеріалів), що призвело до отруєння людей.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 62018240000000023, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що громадянин ОСОБА_7 звернувся з заявою до правоохоронних органів з приводу того, що після того, як ним було придбано спиртовмісну речовину у ОСОБА_5 і частину речовини вжито, то його стан здоров`я погіршився внаслідок чого він був змушений звернутися за медичною допомогою в ІНФОРМАЦІЯ_6 , де був встановлений діагноз «алкогольна інтоксикація».

Залишок речовини, яку він придбав 22.12.2018, він добровільно видав співробітникам правоохоронних органів, до яких звернувся з відповідною заявою.

Залишки даної речовини знаходяться упакованими у прозору скляну пляшку ємкістю 0,5 літра.

Згідно висновку експерта № 8.7-0038:19 від 25.01.2019 надана на дослідження рідина в о,5л. скляній пляшці без етикетки містить алкоголь (спирт етиловий) і є водно-спиртовою сумішшю, вміст етилового спирту становить 59,6%об та за органолептичними, фізико-хімічними показниками (міцністю) та завищеним рівнем альдегідів, сивушних масел, естерів та метанолу не відповідає вимогам діючого державного стандарту України ДСТУ 4256:2003 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови».

На даний час в ході досудового розслідування необхідно встановити чи становило загрозу для життя і здоров`я ОСОБА_7 факт вживання речовини придбаної ним у ОСОБА_5 , у зв`язку з чим необхідно призначити проведення судово-медичної експертизи. Для обґрунтованого та всебічного проведення такої експертизи, експерту необхідно надати медичну документацію, яка була складена за результатами проведеного огляду ОСОБА_7 лікарями ІНФОРМАЦІЯ_6 , де був встановлений діагноз «алкогольна інтоксикація», куди він звернувся за медичною допомогою.

У зв`язку з чим, для необхідності проведення судово-медичної експертизи та дослідженні медичних документів, необхідно отримати доступ до медичної документації, з можливістю її вилучення та подальшого використання під час проведення судово-медичної експертизи.

Медична документація (медична картка амбулаторного хворого ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 з усіма медичними записами у ній) перебуває у володінні Комунальної медичної установи « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ІНФОРМАЦІЯ_2 , що розташоване по адресу: АДРЕСА_1 .

Враховуючи те, що у перелічених медичних документах, містяться відомості, які мають важливе доказове значення для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадження та притягнення винних осіб до відповідальності передбаченої Законом, для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначених фактів, для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, є необхідність у отриманні дозволу на тимчасовий доступ до документів, а саме медичної документації (медична картка амбулаторного хворого ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 з усіма медичними записами у ній), яка перебуває у володінні Комунальної медичної установи « ІНФОРМАЦІЯ_8 » Управління охорони здоров`я Чернівецької міської ради.

Відомості, які містяться у вказаних медичних документах, можуть бути використані, як докази у кримінальному провадженні. Враховуючи неможливість іншими способами встановити інформацію щодо обставин, які передбачається довести за допомогою цих документів, виникла необхідність звернутися до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до вказаних документів з можливістю здійснити їх вилучення в оригіналах, з метою забезпечення можливості здійснювати в подальшому досудове розслідування у даному кримінальному провадженні, в тому числі і необхідності призначення судово-медичної експертизи.

Слідчий в судове засідання не з`явився, проте зазначив, що просить розглянути клопотання за його відсутності та задоволити його вимоги.

Вивчивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч.2, 5 ст.163 КПК України, зокрема, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ в кримінальному провадженні, існує загроза знищення вказаних документів, тому слідчий суддя розглядає клопотання слідчого без виклику представників осіб, у володінні яких знаходяться документи.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, в зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки іншими способами встановити та довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.163, 164 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Надати слідчому Другого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому ОСОБА_3 , іншим слідчим, які входять до складу слідчої групи даного підрозділу: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , а також прокурорам групи прокурорів: ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , а також співробітникам Чернівецького управління ДВБ НП України ОСОБА_20 та ОСОБА_21 у кримінальному провадженні № 62018240000000022 від 26.12.2018 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні Комунальної медичної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Управління охорони здоров`я Чернівецької міської ради за адресою: АДРЕСА_1 з можливістю ознайомитися з ними, та вилучити оригінали, а саме: медичної документації: медичної картки амбулаторного хворого ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 з усіма наявними у ній медичними записами, історії хвороби, епікризу, знімків, тощо, складених за результатами звернення ОСОБА_7 за медичною допомогою, внаслідок вживання спиртовмісних сумішей придбаних у ОСОБА_5 .

Посадовим особам Комунальної медичноїустанови « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_1 ) забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість вилучити оригінали вищезазначених документів.

Ухвала діє по 15 лютого 2020 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення15.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу86954676
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні №62018240000000022

Судовий реєстр по справі —686/15177/19

Ухвала від 16.12.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 16.12.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 16.12.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 25.03.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 25.10.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні