Ухвала
від 14.01.2020 по справі 709/2184/19
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/2184/19

2/709/148/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 січня 2020 року смт Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді - Чубая В.В.,

за участі секретаря судового засідання - Кіян С.О.,

позивача - ОСОБА_1 ,

розглядаючи у відкритому підготовчому засіданні у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання заповіту недійсним та визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину , -

в с т а н о в и в:

У провадженні Чорнобаївського районного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 (далі - позивач) до ОСОБА_2 (далі - відповідач)про визнання заповіту недійсним та визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину.

До суду надійшло клопотання представника позивача про витребування наступних документів: з КНП "Черкаського обласного онкологічного диспансеру Черкаської обласної ради", КНП "Перша Черкаська міська лікарня" та Великобурімської сільської амбулаторії Чорнобаївського району Черкаської області медичних карток (історій хвороби) ОСОБА_3 ; з Чорнобаївської державної нотаріальної контори належними чином завірені копії: заповіту складеного ОСОБА_3 на користь ОСОБА_2 , реєстраційний № 75 від 7 листопада 2018 року, посвідченого секретарем Лящівської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області, свідоцтва про право на спадщину від 20 листопада 2019 року, виданого державним нотаріусом Чорнобаївської державної нотаріальної контори Бабак Л.М. на ім`я ОСОБА_2 після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , серія та № НОМЕР_1 , свідоцтва про право на спадщину за заповітом від 20 листопада 2019 року виданого державним нотаріусом Чорнобаївської державної нотаріальної контори Бабак Л.М. на ім`я ОСОБА_2 після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , серія та № НОМЕР_2 .

Позивач підтримала подане клопотання.

У підготовче засідання представник позивача не з`явився, подав заяву про розгляд справи за його відсутності і підтримав заявлене клопотання про витребування документів.

Відповідач та її представник подали заяву про розгляд справи за їх відсутності, а також заявили клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Лящівської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області.

Виходячи з приписів ч. 1 ст. 223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З огляду на викладене суд вважає, що запитувані представником позивача документи мають істотне значення для правильного вирішення справи, а тому слід задовольнити.

Згідно з ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Частиною 3 цієї статті Кодексу встановлено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

За наявності позовних вимог щодо оскарження заповіту, на думку суду, майбутнє рішення суду може вплинути на права та інтереси Лящівської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області.

За таких обставин суд вважає за необхідне залучити Лящівську сільську раду Чорнобаївського району Черкаської області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Згідно з п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, з-поміж іншого, залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 84, 197, 198, 259 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Витребувати у КНП "Черкаського обласного онкологічного диспансеру Черкаської обласної ради" (місцезнаходження: вул. Менделєєва, 7, м. Черкаси, 18009, код ЄДРПОУ 02005639) медичну карту (історію хвороби) ОСОБА_3 ,

ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати у КНП "Перша Черкаська міська лікарня" (місцезнаходження:

вул. Дахнівська, 32, м. Черкаси, 18009, код ЄДРПОУ 02004947) медичну карту (історію хвороби) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати у Великобурімської сільської амбулаторії Чорнобаївського району Черкаської області (місцезнаходження: с. Велика Бурімка, Чорнобаївський район, Черкаська область, 19940) медичну карту (історію хвороби) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати у Чорнобаївської державної нотаріальної контори (місцезнаходження: вул. Центральна, 218, смт Чорнобай, Чорнобаївський район, Черкаська область, 19901, код ЄДРПОУ 02901411) належним чином засвідчені копії наступних документів:

- заповіту, складеного ОСОБА_3 на користь ОСОБА_2 , реєстраційний № 75 від 7 листопада 2018 року, посвідченого секретарем Лящівської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області;

- свідоцтва про право на спадщину від 20 листопада 2019 року, виданого державним нотаріусом Чорнобаївської державної нотаріальної контори Бабак Л.М. на ім`я ОСОБА_2 після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , серія та № НОМЕР_1 ;

- свідоцтва про право на спадщину за заповітом від 20 листопада 2019 року, виданого державним нотаріусом Чорнобаївської державної нотаріальної контори

Бабак Л.М. на ім`я ОСОБА_2 після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , серія та № НОМЕР_2 .

Зобов`язати КНП "Черкаський обласний онкологічний диспансер Черкаської обласної ради", КНП "Перша Черкаська міська лікарня" та Великобурімську сільську амбулаторію Чорнобаївського району Черкаської області надати документи в строк до

18 лютого 2020 року.

Зобов`язати Чорнобаївську державну нотаріальну контору надати належним чином засвідчені копії вказаних документів в строк до 18 лютого 2020 року.

Копію ухвали направити КНП "Черкаський обласний онкологічний диспансер Черкаської обласної ради", КНП "Перша Черкаська міська лікарня", Великобурімській сільській амбулаторії Чорнобаївського району Черкаської області та Чорнобаївській державній нотаріальній конторі - для виконання.

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Лящівську сільську раду Чорнобаївського району Черкаської області, що знаходиться за адресою: с. Лящівка, Чорнобаївський район, Черкаська область.

Надіслати залученій до участі у справі третій особі копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень щодо позову відповідно до вимог ст. 181 ЦПК України.

Відкласти підготовче засідання на 19 лютого 2020 року о 09:30.

У підготовче засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Чубай

Дата ухвалення рішення14.01.2020
Оприлюднено17.01.2020
Номер документу86966015
СудочинствоЦивільне
Сутьправо на спадщину

Судовий реєстр по справі —709/2184/19

Постанова від 28.09.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Постанова від 28.09.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Рішення від 26.05.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 01.12.2020

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 15.06.2020

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні